PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare

Peste 700.000 de lei de la bugetul local vor intra, joi, 12 decembrie 2019, în contul celor nouă unități de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Deva, pentru plata burselor școlare aferente perioadei septembrie – decembrie 2019.

 

Suma reprezintă plata unui număr de 1.696 de burse pentru fiecare dintre cele patru luni, dintre care 79 de burse de performanţă, 1.112 burse de merit, alte 20 de burse de studiu şi 485 de burse sociale. Pentru anul școlar 2019-2020, a fost aprobat un număr de 18.424 de burse școlare, în valoare totală de 1.813.312 lei.  Totodată, cuantumul lunar al unei burse pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Deva s-a majorat, în acest an școlar, cu 40 de lei pentru fiecare categorie de bursă, astfel: bursa de performanță – 130 lei/ lună; bursa de merit – 120 lei/ lună; bursa de studiu – 110 lei/ lună și bursa socială – 100 lei/ lună.  Criteriile de acordare a burselor, indiferent de categorie, se stabilesc anual, în cadrul consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, în raport cu integralitatea efectuării de către elevi a activităților școlare. Conform legislației în vigoare, bursele de ajutor social se acordă și pe perioada vacanțelor școlare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație