Primăria anunță investiții de 30 de milioane de euro în transport ecologic

Administrația locală din Hunedoara va depune în următoarele zile, la Agenția de Dezvoltare Regională Vest, trei proiecte de investiții care prevăd modernizarea zonelor centrale din municipiu și dezvoltarea unui transport ecologic. Proiectele au o valoare totală de circa 30 de milioane de euro, fiecare fiind de circa 10 milioane de euro.

Proiectele prevăd achiziția a 20 de autobuze hibrid, înființarea a 11 stații de închiriere biciclete, achiziționarea a 358 de biciclete achiziționate pentru un sistem bike-sharing, modernizarea a 32 de stații de îmbarcare pentru călători, construirea a șase stații de microbuz, amenajarea unei zone pietonale de peste 3.700 de metri pătrați, amenajarea a peste 5.000 de metri pătrați de spații verzi, construirea a cel puțin trei kilometri de piste de biciclete, achiziția a peste 200 de arbori și arbuști ornamentali, modernizarea a 12 intersecții semaforizate, înființarea a două intersecții semaforizate, dotarea arterelor orașului cu 25 de camere noi de monitorizare video și amenajarea unui sens giratoriu în zona Spitalului municipal, pentru ruta 2 de autobuze.

Noile piste de biciclete vor fi înființate începând de pe strada Bucegi și vor face conexiunea între  Bulevardul Traian, cu pista de biciclete existentă, și vor continua pe Bulevardul Dacia.  Un alt proiect vizează modernizarea infrastructurii din Centrul istoric, reamaneajarea zonei și transformarea străzilor Libertății și Constantin Bursan în zone pietonale. Și aici vor fi înființate piste de biciclete, care vor ajunge până la Castelul Corvinilor. Al treilea proiect vizează modernizarea străzilor Buituri, Eroilor, Mureșului, Ciprian Porumbescu, a zonei Poliție – Școala nr. 3 amenajarea unui sens giratoriu la intersecția dintre Str. Pictor Luchian și Victoriei. „Pistele de biciclete sunt un concept european, unul care trebuie să definească și orașul nostru și reprezintă și o solicitare a cetățenilor. Cred că într-o zi vom avea o pistă de biciclete între Hunedoara și Deva, dar în prezent trebuie să ne mărginim la pista de biciclete care începe la intrarea în municipiul Hunedoara și va duce până la Castelul Corvinilor”, a declarat primarul Dan Bobouțanu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale