Primăria anunță investiții de 30 de milioane de euro în transport ecologic

Administrația locală din Hunedoara va depune în următoarele zile, la Agenția de Dezvoltare Regională Vest, trei proiecte de investiții care prevăd modernizarea zonelor centrale din municipiu și dezvoltarea unui transport ecologic. Proiectele au o valoare totală de circa 30 de milioane de euro, fiecare fiind de circa 10 milioane de euro.

Proiectele prevăd achiziția a 20 de autobuze hibrid, înființarea a 11 stații de închiriere biciclete, achiziționarea a 358 de biciclete achiziționate pentru un sistem bike-sharing, modernizarea a 32 de stații de îmbarcare pentru călători, construirea a șase stații de microbuz, amenajarea unei zone pietonale de peste 3.700 de metri pătrați, amenajarea a peste 5.000 de metri pătrați de spații verzi, construirea a cel puțin trei kilometri de piste de biciclete, achiziția a peste 200 de arbori și arbuști ornamentali, modernizarea a 12 intersecții semaforizate, înființarea a două intersecții semaforizate, dotarea arterelor orașului cu 25 de camere noi de monitorizare video și amenajarea unui sens giratoriu în zona Spitalului municipal, pentru ruta 2 de autobuze.

Noile piste de biciclete vor fi înființate începând de pe strada Bucegi și vor face conexiunea între  Bulevardul Traian, cu pista de biciclete existentă, și vor continua pe Bulevardul Dacia.  Un alt proiect vizează modernizarea infrastructurii din Centrul istoric, reamaneajarea zonei și transformarea străzilor Libertății și Constantin Bursan în zone pietonale. Și aici vor fi înființate piste de biciclete, care vor ajunge până la Castelul Corvinilor. Al treilea proiect vizează modernizarea străzilor Buituri, Eroilor, Mureșului, Ciprian Porumbescu, a zonei Poliție – Școala nr. 3 amenajarea unui sens giratoriu la intersecția dintre Str. Pictor Luchian și Victoriei. „Pistele de biciclete sunt un concept european, unul care trebuie să definească și orașul nostru și reprezintă și o solicitare a cetățenilor. Cred că într-o zi vom avea o pistă de biciclete între Hunedoara și Deva, dar în prezent trebuie să ne mărginim la pista de biciclete care începe la intrarea în municipiul Hunedoara și va duce până la Castelul Corvinilor”, a declarat primarul Dan Bobouțanu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”