PRIMA EDIŢIE. Festivalul de arta spectacolului la Deva

Teatrul de Artă Deva în parteneriat cu Consiliul Județean organizează, în perioada 12 – 18 mai 2018, prima ediție a Festivalului Deva Performing Arts. Pe parcursul celor şapte zile vor fi 11 spectacole susţinute în sala Teatrului şi pe platoul din faţa Primăriei.

„Ca primă ediţie, ne propunem să aducem în fața publicului hunedoarean spectacole de succes ale teatrelor din țară, dar și spectacole producții proprii ale Teatrului de Artă Deva. Scopul nostru este de atragere a publicului spre fenomenul teatral și artele spectacolului având ca ţintă nu numai publicul local, ci şi al publicului potenţial din alte zone, al creatorilor din alte domenii ale artei, ducând la posibilitatea dezvoltării unui produs de turism cultural”, transmit organizatorii printr-un comunicat.
Ce piese vor fi în Festival
În ediția din acest au fost selectate unsprezece spectacole ce se vor desfăşura în două locații INDOOR și OUTDOOR după cum urmează: a) INDOOR – Teatrul de Artă Deva: 12 MAI ORA 18:00 – O NOAPTE FURTUNOASĂ de I.L. Caragiale, Regia: Mihai Panaitescu – producție a Teatrului de Artă Deva; 13 MAI ORA 18:00 – LEONCE ȘI LENA după Georg Buchner – Regia: Mihai Mănuțiu – producție a Teatrului Regina Maria, Oradea; 14 MAI ORA 18:00 – VECINA DE ALĂTURI de Pierre Chesnot, Regia: Marius Oltean – producție a Teatrului de Artă Deva; 15 MAI ORA 18:00 – OLD LOVE de Norm Foster, Regia Daniel Bucur – producție a Teatrului Alexandru Davila, Pitești; 16 MAI ORA 18:00 – PRAH de György Spiró, Regia: Florin Gabriel Ionescu – producție a Teatrului de Artă Deva; 16 MAI ORA 20:00 – GUNOIERUL de Mimi Brănescu, Regia: Claudiu Pintican – producție a Teatrului Independent Ararat; 17 MAI ORA 18:00 – VARȘOVIA GHID TURISTIC de Hillel Mittelpunkt, Regia: Eugen Gyemant, producție a Teatrului Evreiesc de Stat București; 18 MAI ORA 18:00 – IACOVI ȘI LEIDENTAL de Hanoch Levin, Regia: Mihaela Lichiardopol, producție a Teatrului de Vest Reșița. b) OUTDOOR – PIAȚA UNIRII (platoul din fața primăriei): 14 MAI ORA 20:00 – ORIGINI (spectacol stradal non-verbal cu elemente de acrobaţie ), coordonator exerciții tehnice: Cătălin Grigoraș – producție a Teatrului Aureliu Manea Turda; 15 MAI ORA 20:00 – COMEDIA DIN COMEDIE (spectacol commedia dell’arte ), Regia și scenariul: Mihai Gruia Sandu – producție a Teatrului Elvira Godeanu, Târgu- Jiu; 17 MAI ORA 20:00 – 3 FRAȚI GEMENI VENȚIENI (spectacol commedia dell’arte) , de Antonio Mattizzi Collati, Regia Mircea Crețu – producție a Teatrului Tudor Vianu Giurgiu.
„Ne dorim ca festivalul să fie de mare ținută artistică, prin artiștii invitați și spectacolele propuse în acest an astfel că Teatrului de Artă Deva, va participa cu trei spectacole, dintre care două premiere O NOAPTE FURTUNOASA și PRAH. Publicul va avea ocazia să întâlnească pe scenă artiști consacrați ai teatrului românesc precum Maia Morgenstern, Constantin Cotimanis, Irina Movilă, Mircea Rusu, Richard Balint Bocskai, Adrian Păduraru, Rudi Rosenfeld, Paula Chirilă, Marian Negrescu și mulți alții”, mai spun gazdele evenimentului.
Un proiect cu deschidere internaţională
Un abonament costă 150 lei şi include intrare la toate spectacolele din festival. Preţul biletului de intrare la spectacolele ţinute în sala Teatrului de Artă Deva costă 25 lei. Pentru spectacolele din secțiunea OUTDOOR (platoul din fața Primăriei) – INTRAREA ESTE LIBERĂ. „Aceasta este prima ediţie a festivalului şi sper să fie bine primită de publicul devean pentru că piesele au fost selectate cu multă atenţie. Următoarea ediţie, de anul viitor, va avea o tematică anunţată din timp şi va fi deschis tuturor, va fi un festival cu deschidere internaţională. Avem deja contacte din mai multe ţări, cu artişti care vor să participe. Pe de altă parte, şi noi am fost invitaţi să ţinem spectacole în Canada, Polonia, la Chişinău”, a declarat Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit