Prima ediție a Festivalului medieval „Ioan de Hunedoara” a strâns peste 10.000 de participanți

Festivalul medieval „Ioan de Hunedoara”, aflat la prima ediție, a strâns în primele două seri peste 10.000 de participanți. Vineri, după lăsarea serii, în centrul municipiului Hunedoara și-a făcut apariția un alai medieval, acompaniat de fanfară.

Au defilat pe aleea pietonală Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Garda Cetăţii Deva, Garda neagră a Regelui Matia, Ordinul Scutierilor de Mülbach, Ordinul Cavalerilor de Mediaş, Paladinii de Terra Medies, Ansamblul Renaissance Deva, Cavalerii de Târgu Mureş, Suita Principesei Maria Szechy, Echipajul Principelui Transilvan și Ansamblul de cimpoaie Holloenek din Ungaria. Parada s-a oprit în Piața Regelui Ferdinand.

Sâmbătă, curtea exterioară a Castelului Corvinilor a devenit o tabără medievală, în care turiștii au fost invitați să participe la întreceri cavalereşti, dansuri medievale, concursuri de tir. Seara, în Piața Regele Ferdinand, peste 5.000 de oameni au venit la concertul susținut de Horia Brenciu și orchestra sa. Artistul nu a ezitat să să intre cu picioarele în fântâna arteziană muzicală din piaţă. La castel a avut loc o gală de operă la care au fost invitaţi artiştii Operei de stat din Ruse din Bulgaria, iar seara s-a încheiat cu cu un spectacol de video-mapping şi lumini arhitecturale,în care a fost reconstituită bătălia de la Belgrad, din vara anului 1456, pe care a purtat-o Ioan de Hunedoara împotriva turcilor. Duminică festivalul medieval a continuat la Castelul Corvinilor.

Foto: Primăria Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit         Voluntarii care lucrează la Cetatea Costești au nevoie de ajutor         NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva