Prima ediție a Festivalului medieval „Ioan de Hunedoara” a strâns peste 10.000 de participanți

Festivalul medieval „Ioan de Hunedoara”, aflat la prima ediție, a strâns în primele două seri peste 10.000 de participanți. Vineri, după lăsarea serii, în centrul municipiului Hunedoara și-a făcut apariția un alai medieval, acompaniat de fanfară.

Au defilat pe aleea pietonală Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Garda Cetăţii Deva, Garda neagră a Regelui Matia, Ordinul Scutierilor de Mülbach, Ordinul Cavalerilor de Mediaş, Paladinii de Terra Medies, Ansamblul Renaissance Deva, Cavalerii de Târgu Mureş, Suita Principesei Maria Szechy, Echipajul Principelui Transilvan și Ansamblul de cimpoaie Holloenek din Ungaria. Parada s-a oprit în Piața Regelui Ferdinand.

Sâmbătă, curtea exterioară a Castelului Corvinilor a devenit o tabără medievală, în care turiștii au fost invitați să participe la întreceri cavalereşti, dansuri medievale, concursuri de tir. Seara, în Piața Regele Ferdinand, peste 5.000 de oameni au venit la concertul susținut de Horia Brenciu și orchestra sa. Artistul nu a ezitat să să intre cu picioarele în fântâna arteziană muzicală din piaţă. La castel a avut loc o gală de operă la care au fost invitaţi artiştii Operei de stat din Ruse din Bulgaria, iar seara s-a încheiat cu cu un spectacol de video-mapping şi lumini arhitecturale,în care a fost reconstituită bătălia de la Belgrad, din vara anului 1456, pe care a purtat-o Ioan de Hunedoara împotriva turcilor. Duminică festivalul medieval a continuat la Castelul Corvinilor.

Foto: Primăria Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști