Prima ediție a Festivalului medieval „Ioan de Hunedoara” a strâns peste 10.000 de participanți

Festivalul medieval „Ioan de Hunedoara”, aflat la prima ediție, a strâns în primele două seri peste 10.000 de participanți. Vineri, după lăsarea serii, în centrul municipiului Hunedoara și-a făcut apariția un alai medieval, acompaniat de fanfară.

Au defilat pe aleea pietonală Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Garda Cetăţii Deva, Garda neagră a Regelui Matia, Ordinul Scutierilor de Mülbach, Ordinul Cavalerilor de Mediaş, Paladinii de Terra Medies, Ansamblul Renaissance Deva, Cavalerii de Târgu Mureş, Suita Principesei Maria Szechy, Echipajul Principelui Transilvan și Ansamblul de cimpoaie Holloenek din Ungaria. Parada s-a oprit în Piața Regelui Ferdinand.

Sâmbătă, curtea exterioară a Castelului Corvinilor a devenit o tabără medievală, în care turiștii au fost invitați să participe la întreceri cavalereşti, dansuri medievale, concursuri de tir. Seara, în Piața Regele Ferdinand, peste 5.000 de oameni au venit la concertul susținut de Horia Brenciu și orchestra sa. Artistul nu a ezitat să să intre cu picioarele în fântâna arteziană muzicală din piaţă. La castel a avut loc o gală de operă la care au fost invitaţi artiştii Operei de stat din Ruse din Bulgaria, iar seara s-a încheiat cu cu un spectacol de video-mapping şi lumini arhitecturale,în care a fost reconstituită bătălia de la Belgrad, din vara anului 1456, pe care a purtat-o Ioan de Hunedoara împotriva turcilor. Duminică festivalul medieval a continuat la Castelul Corvinilor.

Foto: Primăria Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene