Prima ediție a Festivalului medieval „Ioan de Hunedoara” a strâns peste 10.000 de participanți

Festivalul medieval „Ioan de Hunedoara”, aflat la prima ediție, a strâns în primele două seri peste 10.000 de participanți. Vineri, după lăsarea serii, în centrul municipiului Hunedoara și-a făcut apariția un alai medieval, acompaniat de fanfară.

Au defilat pe aleea pietonală Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Garda Cetăţii Deva, Garda neagră a Regelui Matia, Ordinul Scutierilor de Mülbach, Ordinul Cavalerilor de Mediaş, Paladinii de Terra Medies, Ansamblul Renaissance Deva, Cavalerii de Târgu Mureş, Suita Principesei Maria Szechy, Echipajul Principelui Transilvan și Ansamblul de cimpoaie Holloenek din Ungaria. Parada s-a oprit în Piața Regelui Ferdinand.

Sâmbătă, curtea exterioară a Castelului Corvinilor a devenit o tabără medievală, în care turiștii au fost invitați să participe la întreceri cavalereşti, dansuri medievale, concursuri de tir. Seara, în Piața Regele Ferdinand, peste 5.000 de oameni au venit la concertul susținut de Horia Brenciu și orchestra sa. Artistul nu a ezitat să să intre cu picioarele în fântâna arteziană muzicală din piaţă. La castel a avut loc o gală de operă la care au fost invitaţi artiştii Operei de stat din Ruse din Bulgaria, iar seara s-a încheiat cu cu un spectacol de video-mapping şi lumini arhitecturale,în care a fost reconstituită bătălia de la Belgrad, din vara anului 1456, pe care a purtat-o Ioan de Hunedoara împotriva turcilor. Duminică festivalul medieval a continuat la Castelul Corvinilor.

Foto: Primăria Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva