Preparația Coroiești, prădată la foc automat de hoții de fier vechi

342

Fierul vechi este furat cu tonele din zona industrială Coroieşti – Vulcan, din Valea Jiului. Cel mai recent caz a fost înregistrat, marţi, când poliţiştii din Vulcan au prins trei bărbaţi din localitate, cu vârste curprinse între 20 şi 30 de ani care transportau cu o autoutilitară componente metalice în greutate de aproximativ două tone.

„În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că elementele metalice ar fi fost sustrase din incinta unei unităţi industriale din zona Coroieşti – Vulcan. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală şi efectuează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor trei”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

În urmă cu o săptămână, alţi patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, au fost prinşi în flagrant, în timp ce transportau un pilon de funicular de la Coroieşti. „Poliţiştii au stabilit că bucăţile de fier au fost sustrase de către cei patru din incita unităţii industriale, prin tăierea unui pilon de funicular (care nu se afla în stare de funcţionare). Fierul vechi a fost predat unităţii prejudiciate, urmând a se efectua cercetări faţă de cei patru, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

La începutul anilor 2000, Preparaţia Coroieşti a fost modernizată în cadrul programului ITOCHU – Kopex, valoarea proiectului fiind de circa 16 milioane de dolari. Şefii Complexului Energetic Hunedoara estimau că retehnologizarea Uzinei de preparare a cărbunelui Coroeşti, cu scopul de a prelucra întreaga producţie de cărbune extrasă de exploatările miniere din Valea Jiului urma să aducă venituri importante companiei, lucru care nu s-a mai întâmplat. În schimb zona industrială este călcată tot mai frecvent de hoţi, care rareori sunt opriţi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.