Premiantul săptămânii: Lucreţia Râmbetea, femeia care are grijă de Sarmizegetusa Regia

DSC_2022Iniţiatorii campaniei civice „Premianţii fără premii” îi invită pe hunedoreni să o întâlnească pe Lucreţia Râmbetea, femeia care de 17 ani are grijă de cetatea dacică Sarmizegetusa Regia.

Lucreţia Râmbetea va fi premianta din această săptămână a campaniei civice menită să îi răsplătească pe hunedorenii care pot reprezenta un exemplu pentru cei din jur. „Lucreția Râmbetea a bătut zilnic drumul către fosta capitală a Daciei, Sarmizegetusa Regia, pentru a întreține un vestigiu istoric înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Prin ploaie sau pe arşiţa verii, prin zăpadă, până la genunchi sau prin noroaiele munţilor, a plecat zilnic de acasă pentru a-și face datoria, fără să aștepte vreo răsplată pentru asta. S-a întâlnit cu toate jivinele pădurii şi nu s-a temut de ele. În fiecare zi pleca de acasă şi batea, cu piciorul, şapte kilometri până la locul ei de muncă. Acolo cosea iarba, iar unde nu putea o smulgea cu mâna. Curăţa monumentele de muşchi şi  întreg locul de mizeriile lăsate de turişti. A măturat toamnă de toamnă frunzele căzute pe monumente, într-o luptă inegală cu vântul care le aducea înapoi. În spinare avea totdeauna o straiţă cu pliante şi insigne pe care le oferea turiştilor spre cumpărare, făcând și marketing pentru cetățile dacice din munții Orăștiei. Seara revenea acasă, tot pe jos, indiferent de vitregiile vremii. De data asta la deal pe la Feţele Albe. 14 kilometri pe zi. 14 kilometri pentru o singură cauză. De 17 ani”, o prezintă iniţiatorii campaniei „Premianţii fără premii”

Hunedorenii sunt invitaţi să o cunoască pe Lucreţia sâmbătă, de la ora 11:00, în Piaţa Victoriei din Deva, unde ea va fi răsplătită simbolic pentru munca depusă la monumentul UNESCO.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști