Premianții Hunedoarei la BAC 2019

Răzvan Vîrtan Nicolae, absolvent al Liceului Teoretic „Traian Lalescu” din Hunedoara – specializarea Matematică-Informatică şi Alexandra Maria Pleşa, absolventă a Liceului Teoretic „Avram Iancu” din Brad – specializarea Filologie sunt cei doi elevi din judeţul Hunedoara care au luat media 10 la Bacalaureat. În judeţ peste 2.850 de absolvenţi de liceu s-au înscris la sesiunea de vară a Bacalaureatului 2019, iar 840 au fost declaraţi respinşi. 133 nici nu s-au mai prezentat.

Pentru adolescentul din Hunedoara, performanţa obţinută la BAC se adaugă celor din liceu. Răzvan a fost campion mondial la Robotică, împreună cu echipa RobotX, a Liceului de Informatică „Traian Lalescu” şi a fost unul dintre premianţii liceului. Notele primite la ultimele examene le-a pus pe seama faptului că a învăţat constant şi că a fost sprijinit de profesori.

„Am învăţat pe parcurs astfel că nu a mai trebuit să trag enorm în clasa a douăsprezecea. BAC-ul a fost ca un fel de recapitulare, nu a trebuit să învăţ materia de la a noua la a douăsprezecea de la zero într-un an. Şi m-au ajutat foarte mult şi profesorii pe care i-am avut. La Fizică l-am avut pe domnul Nistor, care a fost mentorul meu în toţi aceşti ani. La matematică am avut-o profesoară pe doamna Bălăşoiu, care este un om şi un profesor extraordinar, iar la Română pe doamna Oana Florea, de la care am învăţat lucrurile logic, adică nu am stat niciodată să tocesc un comentariu”, a relatat Răzvan Vîrtan.

Premiantul îşi doreşte să lucreze în cercetare şi va merge la facultate în Bucureşti. Nu se vede muncind ani în şir în Occident, iar în privinţa studiilor, spune că deşi experienţele în afara ţării i-ar putea fi benefice, deocamdată a ales să le continue în România. „Îmi place în România, iar atunci când am ieşit în afara ei nu m-am simţit nicăieri ca aici. Nu mă văd lucrând 20 de ani în afara ei. Ţara asta ne-a dat unele lucruri, e adevărat, nu e perfectă, dar am avut parte de un învăţământ ok, am avut oportunităţile cu robotica şi trebuie să îi şi întoarcem ceva înapoi. Se poate şi aici să facem lucrurile mai bine, chiar dacă în momentul acesta nu se fac aşa”, crede tânărul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie         Rareș Demian, președintele Văii Dacilor, a murit. Tânărul ar fi fost găsit spânzurat cu un tricolor