Premianții Hunedoarei la BAC 2019

Răzvan Vîrtan Nicolae, absolvent al Liceului Teoretic „Traian Lalescu” din Hunedoara – specializarea Matematică-Informatică şi Alexandra Maria Pleşa, absolventă a Liceului Teoretic „Avram Iancu” din Brad – specializarea Filologie sunt cei doi elevi din judeţul Hunedoara care au luat media 10 la Bacalaureat. În judeţ peste 2.850 de absolvenţi de liceu s-au înscris la sesiunea de vară a Bacalaureatului 2019, iar 840 au fost declaraţi respinşi. 133 nici nu s-au mai prezentat.

Pentru adolescentul din Hunedoara, performanţa obţinută la BAC se adaugă celor din liceu. Răzvan a fost campion mondial la Robotică, împreună cu echipa RobotX, a Liceului de Informatică „Traian Lalescu” şi a fost unul dintre premianţii liceului. Notele primite la ultimele examene le-a pus pe seama faptului că a învăţat constant şi că a fost sprijinit de profesori.

„Am învăţat pe parcurs astfel că nu a mai trebuit să trag enorm în clasa a douăsprezecea. BAC-ul a fost ca un fel de recapitulare, nu a trebuit să învăţ materia de la a noua la a douăsprezecea de la zero într-un an. Şi m-au ajutat foarte mult şi profesorii pe care i-am avut. La Fizică l-am avut pe domnul Nistor, care a fost mentorul meu în toţi aceşti ani. La matematică am avut-o profesoară pe doamna Bălăşoiu, care este un om şi un profesor extraordinar, iar la Română pe doamna Oana Florea, de la care am învăţat lucrurile logic, adică nu am stat niciodată să tocesc un comentariu”, a relatat Răzvan Vîrtan.

Premiantul îşi doreşte să lucreze în cercetare şi va merge la facultate în Bucureşti. Nu se vede muncind ani în şir în Occident, iar în privinţa studiilor, spune că deşi experienţele în afara ţării i-ar putea fi benefice, deocamdată a ales să le continue în România. „Îmi place în România, iar atunci când am ieşit în afara ei nu m-am simţit nicăieri ca aici. Nu mă văd lucrând 20 de ani în afara ei. Ţara asta ne-a dat unele lucruri, e adevărat, nu e perfectă, dar am avut parte de un învăţământ ok, am avut oportunităţile cu robotica şi trebuie să îi şi întoarcem ceva înapoi. Se poate şi aici să facem lucrurile mai bine, chiar dacă în momentul acesta nu se fac aşa”, crede tânărul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara         Cum arată noul drum spre Vadu Dobrii         Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929