Premianții Hunedoarei la BAC 2019

Răzvan Vîrtan Nicolae, absolvent al Liceului Teoretic „Traian Lalescu” din Hunedoara – specializarea Matematică-Informatică şi Alexandra Maria Pleşa, absolventă a Liceului Teoretic „Avram Iancu” din Brad – specializarea Filologie sunt cei doi elevi din judeţul Hunedoara care au luat media 10 la Bacalaureat. În judeţ peste 2.850 de absolvenţi de liceu s-au înscris la sesiunea de vară a Bacalaureatului 2019, iar 840 au fost declaraţi respinşi. 133 nici nu s-au mai prezentat.

Pentru adolescentul din Hunedoara, performanţa obţinută la BAC se adaugă celor din liceu. Răzvan a fost campion mondial la Robotică, împreună cu echipa RobotX, a Liceului de Informatică „Traian Lalescu” şi a fost unul dintre premianţii liceului. Notele primite la ultimele examene le-a pus pe seama faptului că a învăţat constant şi că a fost sprijinit de profesori.

„Am învăţat pe parcurs astfel că nu a mai trebuit să trag enorm în clasa a douăsprezecea. BAC-ul a fost ca un fel de recapitulare, nu a trebuit să învăţ materia de la a noua la a douăsprezecea de la zero într-un an. Şi m-au ajutat foarte mult şi profesorii pe care i-am avut. La Fizică l-am avut pe domnul Nistor, care a fost mentorul meu în toţi aceşti ani. La matematică am avut-o profesoară pe doamna Bălăşoiu, care este un om şi un profesor extraordinar, iar la Română pe doamna Oana Florea, de la care am învăţat lucrurile logic, adică nu am stat niciodată să tocesc un comentariu”, a relatat Răzvan Vîrtan.

Premiantul îşi doreşte să lucreze în cercetare şi va merge la facultate în Bucureşti. Nu se vede muncind ani în şir în Occident, iar în privinţa studiilor, spune că deşi experienţele în afara ţării i-ar putea fi benefice, deocamdată a ales să le continue în România. „Îmi place în România, iar atunci când am ieşit în afara ei nu m-am simţit nicăieri ca aici. Nu mă văd lucrând 20 de ani în afara ei. Ţara asta ne-a dat unele lucruri, e adevărat, nu e perfectă, dar am avut parte de un învăţământ ok, am avut oportunităţile cu robotica şi trebuie să îi şi întoarcem ceva înapoi. Se poate şi aici să facem lucrurile mai bine, chiar dacă în momentul acesta nu se fac aşa”, crede tânărul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani