Prelevare de organe încheiată cu succes la Spitalul Județean din Deva

2649

O nouă prelevare de organe a avut loc marți dimineață, la Spitalul Județean de Urgență din Deva. Rinichii, ficatul și corneea unui pacient aflat în moarte cerebrală au fost extrase și vor fi transplantate pentru a salva sănătatea altor persoane.

Intervenția de prelevare a rinichilor a fost realizată de o echipa de medicii de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Cluj Napoca, iar intervenția de prelevare a ficatului a fost efectuată de echipa medicală de la Spitalul Clinic Fundeni. Totodată a fost prelevată și corneea care va ajunge la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, a informat Consiliul Județean Hunedoara.

„Ca de fiecare dată, ne înclinăm cu respect şi recunoştinţă în faţa familiei care a fost de acord cu

această deciziei dificilă, dar care a răspândit speranţa în sufletul altor suferinzi. Generozitatea familiei, efortul colectivului echipei medicale a secției ATI şi conducerea Spitalului Județean de Urgenta Deva au pus în mişcare lanţul vieţii”, a declarat dr. Lucian Miron, director medical al Sspitalului Județean de Urgență din Deva.

Din 2018, Spitalul Județean de Urgență din Deva este acreditat pentru activitatea de prelevare organe și țesuturi de către Ministerul Sănătății – Agenția Națională de Transplant.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.