Prefectura Hunedoara: „Locurile la ATI pentru pacienții în stare gravă, ocupate în totalitate”

671

În judeţul Hunedoara numărul persoanelor bolnave de „COVID-19” este în creştere, iar locurile la terapie intensivă pentru pacienţii aflaţi în stare gravă sunt ocupate în totalitate, a informat prefectul judeţului, Călin Marian. Incidenţa la nivelul judeţului a ajuns la 3,18 la 1.000 locuitori iar numărul localităţilor cu un indice de peste 3 persoane pozitive raportate la 1.000 locuitori a ajuns la 141.

„Prefectul judeţului Hunedoara, Călin-Petru Marian, a avut luni, la sediul Instituţiei Prefectului, o întâlnire de urgenţă cu şefii secţiilor ATI de la spitalele suport COVID din judeţul Hunedoara. Prefectul judeţului le-a solicitat medicilor sprijin de specialitate pentru a fi găsite în maxim 24 de ore, soluţii pentru creşterea numărului de locuri la secţiile de terapie intensivă pentru pacienţii „COVID-19” care sunt în stare gravă. Sistemul sanitar din judeţul Hunedoara se află în situaţia de a nu mai putea prelua pacienţi pentru secţiile de terapie intensivă, toate cele 21 de paturi fiind ocupate”, a informat Prefectura Judeţului Hunedoara.

Reprezentanţii instituţiei susţin că au făcut demersuri către Ministerul Sănătăţii pentru sprijin în extinderea numărului de paturi în saloanele „ATI – COVID” şi dotarea secţiilor cu aparatură şi tehnică medicală necesară desfăşurării actului medical. „Personalul de specialitate va fi completat, atât cât se poate, prin colaborarea cu medici şi asistente de la secţiile ATI existente în alte spitale din judeţ”, mai informează Prefectura Judeţului Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.