Povestea celui mai modern stadion sătesc, construit la Sântamaria Orlea

1524

Unul dintre cele mai moderne stadioane din judeţul Hunedoara a fost construit în urmă doi ani în Sântamaria Orlea, un sat din vecinătatea Haţegului, după ce primăria a accesat fonduri prin Compania Naţională de Investiţii. Arena din Ţara Haţegului a devenit în scurt timp unul dintre atracţiile micii localităţi, alături de biserica cnezilor Cândea, veche din secolul al XIII-lea, şi de castelul Kendeffy, ridicat în anii 1780.

Atât conacul cât şi biserica medievală au rămas pustii în ultimii ani şi se află într-o stare avansată de degradare, nu şi noul stadion al satului, a cărei construcţie a costat un milion de euro. Aici joacă echipa locală de Liga a V-a, AS Sântamaria Orlea, iar deseori au loc competiţii de fotbal pentru juniori. De asemenea, spune Dumitru Oprean, primarul comunei Sântamaria Orlea, arena a fost aleasă pentru antrenamente şi meciuri amicale ale echipelor din ligile superioare.

Stadionul are o tribună cu aproape 900 de locuri, un teren de forbal, unul multifuncţional sintetic şi unul de volei, dotate cu nocturnă. De asemenea, are vestiare spaţii moderne şi impresionează şi locul unde a fost aleasă construcţia sa. Terenurile se află la poalele Castelului Kendeffy, care poate fi admirat de spectatorii din tribuna nouă. În parcarea stadionului, au rămas şi „amintirile” vechiului teren: trei căsuţe din lemn folosite în trecut drept vestiare pentru gazde şi oaspeţi şi cabină de arbitri. Pânâ în anii 2000, în jurul castelului de la Sântamaria Orlea a funcţionat o tabără şcolară, unde copiii erau cazaţi în căsuţe şi puteau împărţi un teren de fotbal pe care adesea păşteau animalele sătenilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.