Poștărița din Simeria, vicecampioană balcanică la proba de marș

2060

Marinela Szekely, poștărița din Simeria, câștigătoare a Marșului Factorilor Poștali, a devenit vicecampioană balcanică și a stabilit un nou record național la Campionatul Balcanic Masters, proba de marș de 5.000 de metri.

Marinela Szekely (43 de ani) a concurat în 24 septembrie la Campionatul Balcanic Masters. „Locul 2, vicecampioană balcanică și record național, 29.32, neabătut din 1997, 30.55, la categoria 40-44 și Locul 2 la general, 35-90, de asemenea, la proba de marș 5000 metri. Mulțumesc din inimă tuturor celor ce m-au încurajat și susținut, dar și pentru critici”, a transmis sportiva din Simeria.

Marinela s-a pregătit intens pentru competiția organizată în Grecia. „Totul se întâmplă la minut: dis-de-dimineață, când alții dorm, Nela se antrenează o oră și jumătate, apoi își ia geanta de poștăriță și pleacă pe teren, să livreze corespondența. Mai face și acolo între 12 și 15 kilometri pe zi. Uneori, chiar și 18. După amiaza ajunge acasă, gătește, face curățenie și spală, apoi seara merge din nou la antrenamente, tot pe câmp o oră și jumătate sau, dacă plouă – în oraș, pe străzile cu pante mai abrupte. Nu mănâncă orice. Doar hrană care-i dă forță și energie: cel mai mult fructe, legume și semințe. Dacă se enervează sau îi vine un gând de supărare, își spune singură: stop. Trebuie să rămână calmă, senină și liniștită”, informa Poșta Română.

În fiecare zi, povestea Marinela Szekely, ea exersează între cinci și șapte kilometri de marș. Antrenamentele au ajutat-o să urce pe podium la fiecare dintre cele șase competiții de marș destinate factorilor poștali.

„Am descoperit că am marșul în mine, nativ, îmi este foarte ușor să-l fac. Mișcările sunt destul de dificile. Pentru că piciorul trebuie să rămână mereu drept la sol, pasul să nu fie săltat. În același timp, trebuie să menții brațele la 90 de grade și să ții bine și legănarea șoldurilor – ele trebuie să pară, pur și simplu, fluide. Forța ți-o tragi din brațe și atunci mișcările merg, cumva, singure. Spatele și capul trebuie să rămână drepte și să nu fii încordată”, spune Marinela Szekely.

Poștărița din Simeria practică sportul din facultate. A absolvit Facultatea de Științe Economice însă, timp de 11 ani, înainte de a lucra în Poșta Română, nu a fost angajată, ocupându-se de creșterea celor doi copii ai săi și, în timpul liber, de fabricarea unor creme naturiste, din plante.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *