Popasuri cu iz istoric, amenajate în Pasul Vîlcan

Zona Pasul Vîlcan musteşte de istorie. Sunt locuri bătute la pas ori cu calul de înaintaşii noştri şi, totodată, este locul unde s-au purtat lupte crâncene în Primul Război Mondial. Toate aceste repere istorice vor fi exploatate inclusiv turistic de administraţia publică locală, care vrea să le facă cunocute şi, totodată, să atragă turiştii în acest areal unde natura se împleteşte atât de armonios cu istoria.

Drumul Judeţean 664, oferă nu numai privelişti impresionante, dar şi repere istorice. Prea puţin cunoscute, însă, dar edilii vor să remedieze acesastă chestiune.

„Avem în program să construim pe întregul drum – denumit „Drumul dacilor”, „Drumul lui Mihai Viteazul”, „Drumul Poştalioanelor – popasuri turistice. De exemplu, Popasul Izvorul lui Mihai Viteazul, sau Popasul La stânci, etc. Avem în continuare mai multe obiective, unde cetăţeanul să se oprească, să se odihnească. Va fi un traseu foarte frumos atât pentru cei care vin în vizită, cât şi pentru cei care vin la diverse concursuri organizate în această zonă”, a declarat primarul Vulcanului, Ghoerghe Ile.

Drumul la care se referă edilul leagă două judeţe, respectiv Hunedoara şi Gorj. Se desprinde din Drumul European 79 în dreptul comunei Turcineşti – Gorj, o traversează spre nord, apoi trece prin Schela, Pasul Vâlcan şi coboară în municipiul Vulcan. – Amanunte in Informatia Vaii Jiului

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
SPIRITUL SĂRBĂTORILOR. Seară de colinde cu „LIRA”         D’ALE POLITICII Costel Avram i-a cerut scuze lui Mircea Moloţ la televizor         Programe finanțate corespunzător de UE pentru acțiunea împotriva schimbărilor climatice         Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști