Popasuri cu iz istoric, amenajate în Pasul Vîlcan

Zona Pasul Vîlcan musteşte de istorie. Sunt locuri bătute la pas ori cu calul de înaintaşii noştri şi, totodată, este locul unde s-au purtat lupte crâncene în Primul Război Mondial. Toate aceste repere istorice vor fi exploatate inclusiv turistic de administraţia publică locală, care vrea să le facă cunocute şi, totodată, să atragă turiştii în acest areal unde natura se împleteşte atât de armonios cu istoria.

Drumul Judeţean 664, oferă nu numai privelişti impresionante, dar şi repere istorice. Prea puţin cunoscute, însă, dar edilii vor să remedieze acesastă chestiune.

„Avem în program să construim pe întregul drum – denumit „Drumul dacilor”, „Drumul lui Mihai Viteazul”, „Drumul Poştalioanelor – popasuri turistice. De exemplu, Popasul Izvorul lui Mihai Viteazul, sau Popasul La stânci, etc. Avem în continuare mai multe obiective, unde cetăţeanul să se oprească, să se odihnească. Va fi un traseu foarte frumos atât pentru cei care vin în vizită, cât şi pentru cei care vin la diverse concursuri organizate în această zonă”, a declarat primarul Vulcanului, Ghoerghe Ile.

Drumul la care se referă edilul leagă două judeţe, respectiv Hunedoara şi Gorj. Se desprinde din Drumul European 79 în dreptul comunei Turcineşti – Gorj, o traversează spre nord, apoi trece prin Schela, Pasul Vâlcan şi coboară în municipiul Vulcan. – Amanunte in Informatia Vaii Jiului

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști