Pompierii au reuşit să câştige lupta cu focul

În ultimele zile, zeci de pompieri din Brad, Deva şi Orăştie şi lucrători silvici au muncit pentru stoparea propagării a două incendii de litieră la fond forestier izbucnite în păduri de foioase şi conifere din nordul şi sudul judeţului Hunedoara.

În nord, în zona Buceş, incendiul s-a dezvoltat pe 30 de hectare de litieră din rezervaţia naturală Muntele Vulcan. Pompierii şi lucrătorii silvici au desfăşurat dispozitive de stingere variate de la înăbuşire la curăţarea solului de vegetaţie inflamabilă şi “foc contra foc” pentru realizarea unor cordoane de izolare a arderii. Din cauza lipsei surselor de apă acolo unde incendiile persistau pompierii au cărat în munte saci stingători cu apă, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara.  Intervenţia a fost marcată de terenul foarte accidentat, vegetaţia uscată abundentă şi vântul schimbător.

În sud, în zona Valea Rea, de pe raza localității Petros pompierii, voluntarii şi lucrătorii silvici au reuşit să limiteze arderea la aproximativ 15 hectare de litieră de pădure de foioase şi conifere.

„În acest sfârşit de săptămână pompieri din Detaşamentele Petroşani, Orăştie şi Deva au intervenit pentru stingerea altor 3 incendii de litieră produse în pădurile din localităţile Aninoasa, Federi şi Băniţa. Arderile s-au dezvoltat pe o suprafaţă totală de aproximativ 25 de hectare. Arderile, ce au distrus zeci de hectare de pădure, au fost generate de folosirea unei metode primitive ce nu are nimic comun cu protejarea mediului sau fertilizarea solului: focul deschis în spaţii deschise”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Testări Covid 19 la spitalul municipal din Hunedoara. Spitalul s-a dotat cu un aparat Real Time – PCR         Îndrumări privind slujbele de Florii, din Săptămâna mare (a Sfintelor Pătimiri) şi de Sfintele Paşti         Coronavirus, situația la zi: 212 cazuri în județul Hunedoara         Al 21-lea deces al unui pacient cu boli grave și coronavirus, în județul Hunedoara         PETIŢIE ALDE. “Soluții sunt, trebuie doar ca Guvernul să și vrea!”         Dezinfecţia scărilor de bloc, la Deva         Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 8 aprilie 2020         Incendii violente în pădurile în județul Hunedoara         Conducere militară coordonată de medicul Constantin Vlase, la Spitalul Județean de Urgență din Deva.         174 de cazuri de coronavirus în județul Hunedoara         Covid 19. Numărul deceselor în județul Hunedoara a ajuns la 19         Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Deva         17 hunedoreni decedați în spitale, diagnosticați și cu coronavirus. Cel mai recent caz – un bărbat de 67 de ani         Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”         15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată