Polițistul reținut pentru proxenetism a fost arestat preventiv

252

Magistraţii Judecătoriei Deva au dispus arestarea preventivă a poliţistului Claudiu Leontin Delie, acuzat de infracţiuni de proxenetism.

Instanţa admite propunerea de luare a măsurii arestării preventive a Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi dispune arestarea preventivă a inculpatului Delie Claudiu Leontin aflat în prezent în C.R.A.P. Deva, pentru săvârşirea infracţiunilor de proxenetism (trei fapte), şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu, cercetat fiind şi pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii, prev. de art. 28 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, rap. la art. 326 Cod penal, pe o perioadă de 30 zile, după expirarea măsurii reţinerii, cu începere de la data de 11.03.2020 şi până la data de 09.04.2020 inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, arată soluţia Judecătoriei Deva.

Marţi, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciile Judeţene Anticorupţie Hunedoara, Alba şi Caraş Severin, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au efectuat şapte percheziţii domiciliare pentru alcătuirea probatoriului într-un dosar penal în care sunt vizaţi doi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Hunedoara şi alte persoane suspectate de săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie. De asemenea, au fost puse în executare patru mandate de aducere faţă de patru suspecţi, doi dintre aceştia fiind poliţişti, arăta Direcţia Generală Anticorupţie, într-un comunicat.

Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Hunedoara au fost delegaţi de unitatea de parchet să efectueze cercetări cu privire la suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de proxenetism de către un agent de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Deva. Din cercetări s-a stabilit că acesta, beneficiind de sprijinul unei persoane fără calitate specială şi utilizând metoda “loverboy” a racolat mai multe tinere pe care, ulterior, le-a determinat să se prostitueze. Totodată, în luna decembrie 2019, agentul de poliţie a intervenit pe lângă un coleg poliţist din cadrul unui post de poliţie din judeţ în sensul ca acesta să nu aplice o sancţiune contravenţională unui cunoscut depistat încălcând reglementări rutiere”, informează DGA.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *