Polițiștii locali… atât de sensibili: au amendat un hunedorean care le-a ironizat șeful pe Facebook

Gabriel Gînțăgan, un localnic din Hunedoara, a fost amendat de Poliția Locală, după o postare pe Facebook. Bărbatul primise un avertisment pentru că și-a parcat mașina în zona verde și a decis să își verse nervii pe polițiști. Postarea sa le-ar fi lezat demnitatea polițiștilor locali, se arată în procesul verbal.

„În atenția șefului… miliției din cadrul Primăriei Hunedoara. Dragă domnule șef, astăzi garda Pretoriană a primăriei a avut tupeul să îmi lase felicitarea de mai jos în geam la mașină pentru parcarea pe “zona verde”. Pentru cultura dv. generală imaginile nu sunt valabile în instanță si sunt nule de drept, dar nu asta este problema, ci faptul că după ce am transportat un copil cu dizabilități și am dat nenumărate ture, nu am găsit un loc să parchez. Am decis să parchez 5 minute pentru a-l duce acasă, iar voi ce ați făcut, mai nene… m-ați invitat la “cafea”. De ce nu ați avut bunăvoința să așteptați până cobor, în pofida faptului că vecinii v-au spus unde sunt. Dacă tot sunteți pregătiți de a face legea, eu am să o accept atunci când o veți respecta și voi! Legea 448/2006 prevede că aveți OBLIGAȚIA de a face locuri de parcare la toate instituțiile și nu mai puțin de două. Apropo, Centrul de recuperare Anamaria este de utilitate publică, așa că va rog de urgență solutionati cererile depuse și la care nu am primit răspuns nici astăzi… oficial. Voi plăti amenda fără probleme dacă așa judecați, până atunci sa va fie rusine. Excesul de zel și prostia mă bine dispune, așa că faceți-mă fericit!”, a fost postarea pentru care a fost amendat Gabriel Gînțăgan.

Acesta a publicat procesul verbal prin care a primit amenda:
„În data de 13.02.2019, ora 16:24, locul Hunedoara, a săvârșit următoarele: la data și ora mai sus menționate, a postat pe profilul său de Facebook expresii jignitoare la adresa Poliției Locale, de natură să lezeze demnitatea și onoarea instituției publice”, se arată în procesul verbal scris de polițiștii locali, prin care Gabriel Gînțăgan a fost amensat cu 1.000 de lei. În proces se menționează că dacă va plăti amenda în termen de 15 zile, ceea ce a și făcut, va trebui să achite doar 100 de lei. De asemenea, hunedoreanul susține că a mai primit două sancțiuni: una de 500 de lei pentru că nu s-a prezentat la sediul Poliției Locale, din care a plătit 50 de lei, în termen de 15 zile, și avertisment pentru parcarea în zona verde. A mai relatat că motivul pentru care a lăsat mașina în zona verde este că fiica sa nu se poate deplasa singură și a trebuit să parcheze cât mai aproape de centrul de tratament pentru a o transporta acolo.
Polițiștii locali s-au simțit jigniți
Primăria Hunedoara a explicat într-o postare pe Facebook de ce a fost amendat Gabriel Gînțăgan. „Hunedoreanul care a staționat pe zona verde a fost invitat la sediul Poliției Locale de către polițistul local care a constatat contravenția, însă nu s-a prezentat – faptă care constituie contravenție, așa cum am arătat mai sus, putând fi sancționată cu amendă de până la 500 de lei. Ulterior, a postat pe profilul său de Facebook o fotografie a invitației primite, numind-o „invitație la «cafea»” și aducând jigniri la adresa Poliției Locale. Întrucât Facebook a fost declarat spațiu public și această faptă constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 200 și 1.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Primăriei Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Urare de Sfânta Maria         Accident cumplit: două tinere de 19 ani rănite grav, un bărbat a murit         Accident pe Drumul Național 66 Simeria – Hațeg         Controale ale polițiștilor la firmele care fac afaceri cu lemne         Bărbat ridicat de polițiști de la terasă, după ce a refuzat carantinarea         Polițiști anti-covid. Controale ample în zonele aglomerate din județul Hunedoara         Ce au decis magistrații în dosarul „matriței din Sarmizegetusa Regia”. Soluția dată la cererea de recompensă depusă de o tânără         Consiliul Județean Hunedoara va susține salariile paramedicilor Asociației Salvital – SMURD         BISERICA ROTONDĂ DE LA GEOAGIU         Transalpina Pădurenilor. Cum arată noua șosea din munții Hunedoarei, după finalizare         ALERTĂ. Peste 70 de cazuri noi de Covid 19 în județul Hunedoara         Angajat al Minei Lupeni, infectat cu noul coronavirus         Ecaterina Andronescu: „Nu sunt de acord să eliminăm educația tehnologică!”         După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală         Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral