Polițiștii au confiscat arme achiziționate on-line, livrate prin serviciile de curierat rapid

1164

În cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel național, în această dimineață sub coordonarea Direcției Arme Explozivi Substanțe Periculoase din cadrul I.G.P.R., polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare în județul Hunedoara, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată. În urma activităților investigative, polițiștii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase Hunedoara au ridicat, pentru expertizare si continuarea cercetărilor, două arme neletale supuse autorizării (un pistol și o carabină, ambele cu aer comprimat), precum și muniția aferentă.

Acțiunea vizează creșterea gradului de siguranță și scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc, scurte și lungi, care ar fi fost introduse pe teritoriul României, prin intermediul unor firme de curierat rapid.
Vă reamintim faptul că, în perioada iulie – noiembrie 2021, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au documentat activitatea infracțională a unei persoane juridice, cu sediul în Ungaria, care, prin intermediul unui site web, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării și diferite tipuri de muniție aferente acestora, fără a respecta condițiile de procurare, prevăzute de Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor.

Activitatea infracțională s-ar fi desfășurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar, din depozitul situat pe teritoriul Ungariei, ar fi fost livrate armele și munițiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat, care introduc bunurile în țară, fără a declara acest fapt autorităților vamale și fără a îndeplini condițiile solicitate de legislația națională în acest domeniu.

După introducerea pe teritoriul României a armelor și a munițiilor, livrarea către cumpărătorul final s-ar fi realizat prin interpunerea altor firme de curierat rapid.

IPJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.