Polițiști anchetați de Parchet după scandalul din Lupeni

Mai mulţi poliţişti din Valea Jiului sunt cercetaţi de procurori într-un dosar privind divulgarea de secrete profesionale.

„A fost înregistrat un dosar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, dar a fost trimis spre competenta soluţionare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, un dosar penal în care se cercetează fapta de divulgare de secrete de serviciu”, a precizat procurorul Darius Roman, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani.

Dosarul a fost înregistrat în urma verificărilor efectuate de Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

De asemenea, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Georgian Drăgan 12 ofiţeri, dintre care opt cu funcţii de conducere, şi un agent de poliţie au fost cercetaţi de IGPR.

Scandal cu poliţişti

Corpul de control al IGPR a ajuns, la începutul lunii martie, la Poliţia Lupeni, pentru a cerceta cele reclamate de poliţiştii care şi-au acuzat comandantul, pe Dănuţ Mocanu, de un comportament care „de mai mult timp le face imposibilă desfăşurarea activităţii în condiţii de normalitate”, se arată în memoriul semnat de de poliţişti.

„Începând cu luna noiembrie 2012, la comanda Poliţiei Municipiului Lupeni a fost numit comisarul şef Mocanu Gheorghe Dănuţ, al cărui nume este legat de o serie de abuzuri îndreptate atât împotriva lucrătorilor de poliţie cât şi a cetăţenilor care au nevoie de sprijinul poliţiei, transformând instituţia într-un instrument la dispoziţia sa, prin care urmăreşte doar bunăstarea proprie. Imediat după numirea în funcţie, acesta a început să aibă faţă de întreg colectivul din acea perioadă un comportament necivilizat, un limbaj vulgar, manifestându-se arogant şi ameninţând mereu cu relaţiile pe care le-ar avea în conducerea IGPR şi la parchete. (…) A fabricat mai multe dosare penale împotriva lucrătorilor şi chiar se laudă că scopul său prin fabricarea acestor dosare este acela de a crea o stare de stress lucrătorilor. Aspectele de natură disciplinară şi chiar penală au fost desrise în amănunt în rapoartele înaintate Biroului Control Intern din cadrul IPJ Hunedoara de către un număr de 21 poliţişti din luna decembrie 2016”, se arăta în memoriul transmis de poliţişti conducerii M.A.I. Dănuţ Mocanu nu a dorit să comenteze reclamaţiile subalternilor săi. De altfel, el a intrat în concediu medical.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a trimis o echipă de control intern la Poliţia Lupeni, pentru a cerceta situaţia poliţistului, pentru a doua oară în ultimul an, după controlul efactuat în februarie 2016. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara a dispus, de asemenea, verificarea sesizărilor poliţiştilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani