Polițist acuzat de comportament abuziv. Experiența traumatizantă trăită de o familie din Hunedoara

432

Mama unei fetițe de cinci ani, din Hunedoara, îi acuză pe polițiști de comportament abuziv. Mădălina Hosu a fost martoră la o intervenție în forță a forțelor de ordine asupra vecinului său, în timpul căreia familia ei ar fi avut de suferit. Un polițist i-a pulverizat spray lacrimogen în față soțului femeii, însă și fiica celor doi a avut de suferit.

Incidentul s-a petrecut miercuri, seara, în cartierul Micro 7. Vasile Grad s-a apucat să construiască un gard în spatele blocului și, în aceeași zi, și-a invitat vecinii, pe familia Mădălinei, la un grătar. Un alt locatar, deranjat de cele petrecute, i-a reclamat la Poliție, iar în scurt timp la fața locului s-au deplasat echipajele M.A.I. „În prima fază au venit patru polițiști, care nu s-au legitimat. Apoi, în loc să vină un echipaj normal, mixt, format din jandarm, polițist local și polițiști de la Ordine publică, au venit 4 patrule. L-au luat tare pe vecinul nostru, iar el a venit la noi în curte ca să evite conflictul. Vecinul nu s-a legitimat, pentru că nu avea buletinul la el. Văzând că se precipită lucrurile, domnul Grad a zis că merge să aducă buletinul. Numai că nu a mai reușit, deoarece au venit și alți polițiști care au sărit pe el. Soțului meu nu i s-a părut normal cum au tăbărât polițiștii și a deschis telefonul să filmeze”, a relatat Mădălina.

„Uitați ce face Poliția Română pentru un singur om. Zece polițai pe un singur om. Bravo, trăim într-o societate foarte curată”, le-a strigat soțul femeii, polițiștilor care îi imobilizau vecinul. Imediat, unul dintre polițiști a scos spray-ul lacrimogen și l-a pulverizat în direcția bărbatului care filma. Spray-ul pulverizat a ajuns în încăeperea unde era fiica acestuia, afectând-o.

„Fetița mea s-a speriat foarte tare și a intrat în casă. Unul dintre polițiști a scos spray-ul lacrimogen și a dat spre soțul meu, pentru că filma. Tot spray-ul a intrat în casă, unde era copilul. Am auzit fata tușind, avea ochii roșii, se sufoca, am scos-o afară, iar polițiștii au plecat. Pe vecin l-au luat desculț la poliție, i-au spart și ochelarii”, a relatat Mădălina Hosu.

Vasile Grad, bărbatul încătușat de polițiști are 63 de ani, este șofer de autotren și susține că a vrut să își cinstească vecinii pentru că urma să plece în cursă, în Germania. Când au ajuns polițiștii la fața locului, acesta susține că nu le-a adresat injurii.

Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara a precizat că miercuri, în jurul orei 18:00, poliţiştii hunedoreni au fost sesizaţi de un bărbat cu privire la faptul că, în cartierul Micro 7, din Hunedoara, vecinii săi organizează o petrecere (grătar) şi construiesc ilegal un gard pe domeniul public.

„La faţa locului au fost direcţionate mai multe echipaje de poliţie, care au solicitat celor identificaţi la faţa locului să se legitimeze şi să prezinte documentele în baza cărora construiesc gardul. Unul dintre bărbaţi a refuzat să se legitimeze, declarând o identitate falsă şi fiind recalcitrant, solicitând să intre în locuinţă. În acest context, poliţiştii l-au imobilizat pe hunedorean şi l-au condus la sediul unităţii, unde l-au sancţionat contravenţional, conform Legii 61/1991, pentru refuz de legitimare şi adresare de injurii. Pe cursul intervenţiei, unul dintre poliţişti a folosit spray-ul iritant lacrimogen din dotare împotriva unui dintre bărbaţii prezenţi la faţa locului. Cu privire la modul de intervenţie al acestui poliţist, conducerea I.P.J. Hunedoara a dispus efectuarea de verificări disciplinare, prin Biroul Control Intern. Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă, cercetările fiind coordonare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara”, a informat Bogdan Nițu, reprezentantul IPJ Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *