Politicienii care își asigură laudele cu sume mari, din banii localnicilor

Orașul Uricani este cel mai izolat și unul dintre cele mai sărace ale județului Hunedoara însă primarul Dănuț Buhăescu (PSD) se numără printre cei mai lăudați edili, în articolele din presa Văii Jiului.

Conduce orașul din anul 2004, iar în ultimii ani a plătit din fonduri de la bugetul local sume importante pentru promovarea sa în presa locală, în articole cu titluri ca „Primarul Buhăescu însănătoșește Uricaniul” sau „Primarul Buhăescu a rezolvat problema”. Din luna aprilie până în prezent, primăria a semnat achiziții de materiale informatve în presa locală de aproape 85.000 de lei. De acești bani. Mai multe ziare și site-uri din Valea Jiului și Deva, un săptămânal, un radio și o televiziune locală au obligația prin contract de a-i face reclamă primarului și primăriei, până la sfârșitul anului 2018.

„Până acum s-au plătit în acest an 25.000 de lei pentru materiale informative. Și lauda, și nelauda sunt tot articole informative”, spune primarul, susținând că, deși articolele sunt plătite, nu poate obliga pe nimeni să scrie de bine despre el.

Costel Avram, șeful societății de apă și canalizare Apa Serv Valea Jiului și-a asigurat și el laudele publicațiilor locale. Din 2016 până în prezent, operatorul de apă a semnat contracte de promovare cu publicațiile locale de presă scrisă, on-line, radio și televiziune în valoare de aproape 220.000 de lei. În fiecare an, sumele alocate pentru„ îmbunătățirea imaginii instituției” au crescut, ajungând în 2018 la aproape 100.000 de lei. „Au crescut sumele alocate pentru aceste materiale informative, pentru că au crescut și cheltuielile publicațiilor. Dar preurile sunt mici, față de cât am fi plătit dacă încheiam contracte cu fiecare publicație în parte și nu printr-o agenție”, spune Costel Avram.
Și primarii comunelor din Hunedoara au achitat sume importante publicațiilor locale, pentru materialele laudative la adresa lor. Ioan Faur (PSD) conduce din 2004 Ribița, o comună izolată, în care mai trăiesc 1.300 de oameni. În ultimele două luni, primăria a semnat contracte de peste 23.000 de lei, pentru reportajele lunare despre realizările ei, la un post de televiziune locale și pentru realizarea unui ziar al primăriei, cu patru pagini. „Este foarte important să comunicăm cât mai bine, să aflați cât mai repede și mai exact ce se întâmplă în comună, ce fac primarul, Consiliul local și funcționarii din primărie”, informează Ioan Faur, în deschiderea ziarului „Jurnal de Ribița”. „Am hotărât cu colegii din primărie să ne apărăm investițiile realizate, cele în curs de implementare dar și imaginea în fața cetățenilor”, mai explică acesta.

Exemplele sunt, însă, nenumărate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bradul de Crăciun la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         ADMINISTRAŢIE. Cresc preţurile şi subvenţia la agentul termic din sistem centralizat la Deva         S-a răsturnat cu mașina în șanț         Alimente pentru sărmani oferite de Episcopia Devei şi Hunedoarei         Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor         DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna         Revelion în aer liber la Deva și Hunedoara         S-A FĂCUT ECOLOGIST. Conducerea centrală PER confirmă: Mareş este preşedinte la Hunedoara         Birou europarlamentar USR la Deva         UNDE SE RĂRESC PĂDURILE. Lista noilor exploatări forestiere din 2020, în județul Hunedoara         Arheolog reclamat în instanță după o poză în faţa Consiliului Judeţean: „Aveți grijă unde vă fotografiați”         Noul program Erasmus, cât mai echitabil și inclusiv         Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval