VORBE, NU FAPTE! Lucrările la „Zebra morții” AR PUTEA începe la primăvară

Costel Avram, administratorul județului, a așezat iarăși de-a-ndoaselea cuvintele în sloganul ”Fapte, nu vorbe!”. CJH anunță că s-au făcut noi demersuri pentru realizarea sensului giratoriu de la Sântandrei, zonă supranumită ”Zebra morții”. După un an de promisiuni, dregătorii ne spun că „lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor”

 

În noiembrie 2018, zeci de hunedoreni au protestat pe trecerea de pietoni de la  Sântandrei, după ce un bătrân fusese spulberat de o maşină pe „Zebra Morţii”. Era a şaptea victimă care şi-a găsit sfârşitul acolo pe parcursul anului trecut. La şapte luni de la proteste dregătorii au comunicat că o comisie bine antrenată în promisiuni a „definitivat un studiu de soluţie” care va fi „prezentat spre avizare”. Adică, nimic.

Se discută lucruri, se analizează…

Acum, când s-a făcut anul, CJH anunță că a mai avut loc o rundă de discuții. La întâlnire au participat administratorul public Costel Avram, primarul Emil Rîșteiu, și proiectantul. În urma discuțiilor s-a decis încheierea unui act adițional la contractul de asociere dintre cele două instituții. Primăria Simeria va face toate demersurile pentru achiziția terenului, obținerea aprobărilor, finanțarea și construcția unui drum colector, pe sensul Deva-Simeria. „Ne-am asumat să rezolvăm această situație și ne vom respecta cuvântul dat”, promite din nou Costel Avram.

Din categoria: Vom face, vom drege

Până acum, șefii județului au obținut un aviz de principiu de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara asupra unei soluții. În rest Consiliul Județean Hunedoara promite că pe viitor ”va derula o procedură de achiziție pentru studiile de teren și realizarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI). După predarea documentației, vor fi derulate celelalte faze de proiectare și execuție. Dacă procedurile de achiziție nu vor fi blocate sau întârziate, lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor”, se arată în comunicatul CJH.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei