VORBE, NU FAPTE! Lucrările la „Zebra morții” AR PUTEA începe la primăvară

Costel Avram, administratorul județului, a așezat iarăși de-a-ndoaselea cuvintele în sloganul ”Fapte, nu vorbe!”. CJH anunță că s-au făcut noi demersuri pentru realizarea sensului giratoriu de la Sântandrei, zonă supranumită ”Zebra morții”. După un an de promisiuni, dregătorii ne spun că „lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor”

 

În noiembrie 2018, zeci de hunedoreni au protestat pe trecerea de pietoni de la  Sântandrei, după ce un bătrân fusese spulberat de o maşină pe „Zebra Morţii”. Era a şaptea victimă care şi-a găsit sfârşitul acolo pe parcursul anului trecut. La şapte luni de la proteste dregătorii au comunicat că o comisie bine antrenată în promisiuni a „definitivat un studiu de soluţie” care va fi „prezentat spre avizare”. Adică, nimic.

Se discută lucruri, se analizează…

Acum, când s-a făcut anul, CJH anunță că a mai avut loc o rundă de discuții. La întâlnire au participat administratorul public Costel Avram, primarul Emil Rîșteiu, și proiectantul. În urma discuțiilor s-a decis încheierea unui act adițional la contractul de asociere dintre cele două instituții. Primăria Simeria va face toate demersurile pentru achiziția terenului, obținerea aprobărilor, finanțarea și construcția unui drum colector, pe sensul Deva-Simeria. „Ne-am asumat să rezolvăm această situație și ne vom respecta cuvântul dat”, promite din nou Costel Avram.

Din categoria: Vom face, vom drege

Până acum, șefii județului au obținut un aviz de principiu de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara asupra unei soluții. În rest Consiliul Județean Hunedoara promite că pe viitor ”va derula o procedură de achiziție pentru studiile de teren și realizarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI). După predarea documentației, vor fi derulate celelalte faze de proiectare și execuție. Dacă procedurile de achiziție nu vor fi blocate sau întârziate, lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor”, se arată în comunicatul CJH.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Proces cu miză uriașă: despăgubiri de două milioane de lei pentru pietrele de râu din drumul spre Sarmizegetusa Regia         RMN nou la spitalul din Hunedoara         Accident soldat cu patru răniți. Două mașini s-au ciocnit frontal         Pensionar înșelat de falși angajați de la Deratizare         Spaima bulevardelor din Hunedoara: un tânăr beat la volanul unui BMW a făcut praf mașina și și-a băgat prietenii în spital         Carduri europene de sănătate în duplicat pentru hunedoreni, din 7 februarie         APEL LA RAȚIUNE CU DEGETUL PE RANĂ. Poliţia de Patrimoniu dă în clocot         CU TRIMITERE LA VALEA JIULUI. Pactul Ecologic European, o mare provocare pentru România         Accident grav pe DN 76. BMW făcut praf de un autotren         Peste 250.000 de arbori au fost retezați de pe malul Lacului Gura Apelor, în Retezat         Hoț de portofele prins de polițiști         SCANDALUL DE PE RÂUL ALB. Magistraţii joacă bambilici cu dosarul tentativei de omor         UDMR Hunedoara, la 30 de ani de existență         ȚĂRII CÂT MAI MULT CĂRBUNE??? Complexul Energetic Hunedoara, din rău în mai rău         ISTORIE HUNEDOREANĂ. Statuile antice salvate de familia preotului Crăciun înainte de a ajunge pe fundul Cincişului         Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural