ANALIZĂ POLITICĂ “SWOT”. Vochițoiu, senatorul extra

Ziarul Hunedoreanului vă prezintă o analiză de parcurs a principalilor oameni politici din judeţul Hunedoara

haralambie-vochitoiu2Haralambie Vochițoiu este exemplul clar al zicalei românești – un șut în partea dorsală reprezintă un pas înainte! Vochițoiu a fost întâi membru PSM, a ajuns apoi în PSD. A tot candidat, fără niciun succes, la funcția de primar al municipiului Petroșani, terminând cursa la distanță mare de învingător. A fost exclus din partid după ce i s-a reproşat că a creat o stare tensionată în rândul membrilor Partidului Social Democrat şi că ar fi încălcat statutul formațiunii politice. A stat câteva luni pe tușă, după care anul trecut a aterizat la PP-DD, cu doar câteva luni înainte de alegerile locale. S-a clasat al treilea în bătălia pentru șefia Consiliului Județean Hunedoara, dar a devenit consilier județean. Imediat s-a remarcat în CJ cu un discurs de opoziție. În decembrie 2012 a candidat pentru mandatul de senator în Valea Jiului. Deși s-a clasat al doilea, la distanță mare de Nicula, redistribuirea l-a trimis pe Vochițoiu în Parlament, cu funcție în cadrul grupului PP-DD din Senatul României. N-ar fi putut visa la așa ceva în veacul vecilor dacă ar fi rămas în PSD. Acum este în postura să negocieze și chiar la nivel central.

Puncte tari – Vochițoiu este la fel de important ca și colegii săi din PP-DD în momentul în care USL s-ar rupe. Atunci s-ar putea pune problema unei alianțe cu PP-DD în vederea rămânerii la guvernare pentru fiecare dintre cele două mari partide din Uniunea Social Liberală. Are un discurs populist, care prinde la o parte din electorat.

Puncte slabe – Este senator de opoziție și nu poate duce la capăt niciuna dintre promisiunile sale electorale. Partidul din care face parte nu poate iniția nici măcar o moțiune de cenzură împotriva Guvernului pentru că nu deține voturile necesare. Nu își poate ajuta electoratul pentru că nu are pârghiile necesare.

Oportunități – Își poate negocia oricând trecerea la un alt partid. Poate folosi din greu discursul de politician în opoziție, criticând orice proiect al Puterii.

Amenințări – Totul depinde de evoluția partidului din care face parte. Dacă mulți dintre colegii săi parlamentari vor părăsi partidul, Vochițoiu nu va mai putea, dacă va fi cazul, să își joace prea binele șansele într-o altă formațiune politică.

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “ANALIZĂ POLITICĂ “SWOT”. Vochițoiu, senatorul extra

 1. Geo

  Demnitar DeSenat din resturi

  La ce mai poti avea pretentii,
  Cand vezi la televizor,
  Cum se screme sa-ti dea lectii,
  Din resturi…un senator???
  Geo

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie