ANALIZĂ POLITICĂ „SWOT”. Viorel Arion, un politician versatil

swot arionZiarul Hunedoreanului vă prezintă o analiză de parcurs a principalilor oameni politici din judeţul Hunedoara

Liberalii l-au băgat în politică. Viorel Arion a ajuns întâi consilier județean, apoi senator. Le-a întors spatele liberalilor în 2007 și a  intrat în PLD, partid ce a fuzionat câteva luni mai târziu cu PD-ul transformându-se în PDL. În 2008 a ajuns deputat. Și-a calculat bine pașii, realizând că în Parlament nu mai are şanse ca membru PDL. Se putea întoarce în PNL, în 2012, pentru că i s-a făcut o ofertă și i s-a dat și un termen. Nu a plecat, a rămas în PDL. Pas cu pas, cu o tenacitate diabolică a cucerit voturile din cartierele sărace ale Hunedoarei. Arion a știut foarte bine să le speculeze nevoile. Pe asta s-a bazat când a reușit să câștige, cu doar 767 de voturi avans, alegerile pentru postul de primar al Hunedoarei, asigurându-și supraviețuirea în politică. Ulterior a realizat că trebuie să își caute în foștii adversari aliați. Și a început să-și curteze foștii colegi, pe care postul de televiziune al familiei sale i-a împroșcat cu noroi în campania electorală de la alegerile locale. Acum, dacă ar putea, dar e condiționat de lege, s-ar reîntoarce în PNL.

Puncte tari – Are un instinct politic infailibil. Controlează zonele sărace ale Hunedoarei. Știe să fie umil dacă acest lucru îi folosește. A învățat cum să își domine atât oamenii, cât și adversarii.

Puncte slabe – Îi lipseşte carisma, nu este un politician „de tribună”. Nu prea este o prezență convingătoare în fața electoratului mai educat, pentru că nu are un discurs atrăgător. Nu ştie să cultive profesioniști în jurul său.

Oportunități – Se poate „juca” atât cu cei de la PNL, cât și cu cei de la PSD promițându-le tuturor că va candida la următoarele alegeri din partea lor.

Amenințări – Lipsa resurselor financiare la primărie îi poate aduce un mandat extrem de dificil, expunându-l nemulţumirii populaţiei. Perspectivele de a suplimenta veniturile sunt ca şi inexistente. Vorbele nu țin de foame. Pe de altă parte, Arion are făcute alianţe cu o serie de „lideri” ai societății civile care s-ar putea întoarce împotriva sa, cum au făcut-o și cu alți primari.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu