Vin banii la primării

Anul acesta, bugetul alocat judeţului Hunedoara a fost cu patru milioane de lei mai mare faţă de cel din 2016, când preşedintele Adrian David a fost nevoit să „împartă sărăcia”, în aşa fel încât să ajungă la toţi. De asemenea, spre deosebire de anul trecut, repartizarea banilor către primării vin cu o întârziere de două luni.

 

Municipiul Deva este aşezarea urbană cu cea mai mică cotă de bani alocată prin Consiliul Judeţean Hunedoara. Primăria Deva primeşte 200.000 lei, la fel ca Primăria Vălişoara, iar din totalul de 69 de unităţi administrative, doar 18 primării de comune mici încasează sub cota alocată reşedinţei de judeţ.

 

Judeţul ia toţi banii de la drumuri

Din totalul de 21.293.000 lei, primăriile de municipiu au luat 3,7 milioane lei. Deva are alocaţi cei mai puţini bani (200.000 lei), sumele cele mai mari au fost dirijate spre Orăştie (700.000 lei) şi Petroşani (600.000 lei), iar celelalte municipii au câte 550.000 lei.

La nivel de oraşe, Haţeg are 700.000 lei, Simeria şi Călan câte 600.000 lei, iar Aninoasa este în coada listei cu 450.000 lei. Pentru comune s-a repartizat suma de 13.743.000 lei, cel mai puţin s-a repartizat comunelor Băniţa şi Lăpugiu de Jos (câte 100.000 lei), în timp ce Dobra figurează cu 450.000 lei, cea  mai mare sumă acordată unei primării de comună.

Sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru drumurile judeţene şi comunale rămân în posesia Consiliului Judeţean Hunedoara, potrivit proiectului iniţiat de preşedintele Mircea Bobora. Este vorba de 11.784.000 lei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara