Vin banii la primării

Anul acesta, bugetul alocat judeţului Hunedoara a fost cu patru milioane de lei mai mare faţă de cel din 2016, când preşedintele Adrian David a fost nevoit să „împartă sărăcia”, în aşa fel încât să ajungă la toţi. De asemenea, spre deosebire de anul trecut, repartizarea banilor către primării vin cu o întârziere de două luni.

 

Municipiul Deva este aşezarea urbană cu cea mai mică cotă de bani alocată prin Consiliul Judeţean Hunedoara. Primăria Deva primeşte 200.000 lei, la fel ca Primăria Vălişoara, iar din totalul de 69 de unităţi administrative, doar 18 primării de comune mici încasează sub cota alocată reşedinţei de judeţ.

 

Judeţul ia toţi banii de la drumuri

Din totalul de 21.293.000 lei, primăriile de municipiu au luat 3,7 milioane lei. Deva are alocaţi cei mai puţini bani (200.000 lei), sumele cele mai mari au fost dirijate spre Orăştie (700.000 lei) şi Petroşani (600.000 lei), iar celelalte municipii au câte 550.000 lei.

La nivel de oraşe, Haţeg are 700.000 lei, Simeria şi Călan câte 600.000 lei, iar Aninoasa este în coada listei cu 450.000 lei. Pentru comune s-a repartizat suma de 13.743.000 lei, cel mai puţin s-a repartizat comunelor Băniţa şi Lăpugiu de Jos (câte 100.000 lei), în timp ce Dobra figurează cu 450.000 lei, cea  mai mare sumă acordată unei primării de comună.

Sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru drumurile judeţene şi comunale rămân în posesia Consiliului Judeţean Hunedoara, potrivit proiectului iniţiat de preşedintele Mircea Bobora. Este vorba de 11.784.000 lei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu