Vicepremierul Sevil Shhaideh s-a întâlnit cu primarii din județ

Sevil Shhaideh, vicepremierul României și Ministru al Dezvoltării Regionale a participat joi la o întâlnire cu primarii, consilierii județeni și parlamentarii din județul Hunedoara. Evenimentul a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Județean Hunedoara și a fost urmat de o conferință de presă, în care a informat despre prioritățile sale și s-au pus în discuție marile proiecte desfășurate în Hunedoara.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat că una dintre temele abordate la întâlnirea cu reprezentanții administrațiilor locale din județ a fost modul de finanțare al proiectelor, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua. „I-am rugat pe primari la toate întâlnirile la care am participat să aibă devizele revizuite, avizele să fie conforme, să fie în termene, astfel încât atunci când depun Anexa 3 să conțină toate informațiile actualizate. Banii nu se alocă după nicio culoare poltică, ci pe proiecte. Banii nu se duc nici pe simpatii, nici pe partide, ci pe proiecte”, a declarat Sevil Shhaideh.

Vicepremierul a declarat că printre prioritățile sale se află creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene, până la sfârșitul acestui an, România ar putea atrage finanțări record de la Comisia Europeană. „Prin unirea celor două ministere — Dezvoltare cu Fonduri Europene — în acest moment, reușim să avem o corelare a tuturor surselor de finanțare pentru infrastructura locală. Împreună cu toți directorii autorităților de management ne-am propus și ne-am asumat ca la 31 decembrie 2017 suma rambursată României de către Comisia Europeană să fie de 5,2 miliarde de euro”, a declarat Sevil Shhaideh.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + 17 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent