Vicepremierul Sevil Shhaideh s-a întâlnit cu primarii din județ

Sevil Shhaideh, vicepremierul României și Ministru al Dezvoltării Regionale a participat joi la o întâlnire cu primarii, consilierii județeni și parlamentarii din județul Hunedoara. Evenimentul a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Județean Hunedoara și a fost urmat de o conferință de presă, în care a informat despre prioritățile sale și s-au pus în discuție marile proiecte desfășurate în Hunedoara.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat că una dintre temele abordate la întâlnirea cu reprezentanții administrațiilor locale din județ a fost modul de finanțare al proiectelor, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua. „I-am rugat pe primari la toate întâlnirile la care am participat să aibă devizele revizuite, avizele să fie conforme, să fie în termene, astfel încât atunci când depun Anexa 3 să conțină toate informațiile actualizate. Banii nu se alocă după nicio culoare poltică, ci pe proiecte. Banii nu se duc nici pe simpatii, nici pe partide, ci pe proiecte”, a declarat Sevil Shhaideh.

Vicepremierul a declarat că printre prioritățile sale se află creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene, până la sfârșitul acestui an, România ar putea atrage finanțări record de la Comisia Europeană. „Prin unirea celor două ministere — Dezvoltare cu Fonduri Europene — în acest moment, reușim să avem o corelare a tuturor surselor de finanțare pentru infrastructura locală. Împreună cu toți directorii autorităților de management ne-am propus și ne-am asumat ca la 31 decembrie 2017 suma rambursată României de către Comisia Europeană să fie de 5,2 miliarde de euro”, a declarat Sevil Shhaideh.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu