Doar 2 parlamentari de opoziție din județ. USL 2014, mai tare ca FSN 1990

A început o nouă sesiune parlamentară. Pentru a doua oară după 1990, opoziția aproape că nici nu mai există. Mai mult, Uniunea Social – Liberală a depășit chiar și procentele Frontului Salvării Naționale, obținute la alegerile din 20 mai 1990. Astfel, după ce mai mulți parlamentari ai PP-DD au trecut la UNPR, USL are 77,8 la sută dintre mandatele din Senat și 75,61 la sută în Camera Deputaților. FSN avea în mai 1990 – 76,47 la sută în Senat și 66,4 la sută – în Camera Deputaților.

După alegerile din data de 9 decembrie 2012, din județul Hunedoara au intrat în Parlament 12 persoane. Trei reprezentau opoziția – Haralambie Vochițoiu (PP-DD), Monica Iacob Ridzi (PP-DD) și Mircia Muntean (PDL). Niciunul nu a câștigat colegiul în care a candidat, dar au obținut mandatele prin redistribuire. Din data de 3 februarie, Haralambie Vochițoiu s-a alăturat Grupului PSD – UNPR din Senatul României. Astfel, opoziția din județ rămâne la Mircia Muntean și Monica Iacob Ridzi. Muntean a fost condamnat anul trecut la 4 ani de închisoare cu suspendare, iar potrivit statutului PDL a fost exclus din această formațiune politică. El a rămas în grupul PDL din Camera Deputaților, dar, practic, mai contează doar la numărătoare. Pe de altă parte, Monica Iacob Ridzi va fi printre puținii parlamentari ai PP-DD care vor rămâne până la sfârșit în acest partid, pentru simplul motiv că niciun partid de la putere nu îi va face o ofertă având în vedere recenta sa condamnare pe fond, la 5 ani de închisoare.

Chiar dacă a pierdut un deputat, pe Dan Radu Rușanu, care a demisionat din Parlament anul trecut, puterea are 9 parlamentari din județ. Din acest motiv, pentru senatorii și deputații hunedoreni nu mai există nicio scuză privind respectarea promisiunilor din campania electorală. În declarațiile publice, toți au spus că angajamentele pe care și le-au luat sunt pentru un mandat de 4 ani. A trecut însă un sfert din el, iar promisiunile au fost respectate cam în proporție de 10 la sută.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − opt =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani