Doar 2 parlamentari de opoziție din județ. USL 2014, mai tare ca FSN 1990

A început o nouă sesiune parlamentară. Pentru a doua oară după 1990, opoziția aproape că nici nu mai există. Mai mult, Uniunea Social – Liberală a depășit chiar și procentele Frontului Salvării Naționale, obținute la alegerile din 20 mai 1990. Astfel, după ce mai mulți parlamentari ai PP-DD au trecut la UNPR, USL are 77,8 la sută dintre mandatele din Senat și 75,61 la sută în Camera Deputaților. FSN avea în mai 1990 – 76,47 la sută în Senat și 66,4 la sută – în Camera Deputaților.

După alegerile din data de 9 decembrie 2012, din județul Hunedoara au intrat în Parlament 12 persoane. Trei reprezentau opoziția – Haralambie Vochițoiu (PP-DD), Monica Iacob Ridzi (PP-DD) și Mircia Muntean (PDL). Niciunul nu a câștigat colegiul în care a candidat, dar au obținut mandatele prin redistribuire. Din data de 3 februarie, Haralambie Vochițoiu s-a alăturat Grupului PSD – UNPR din Senatul României. Astfel, opoziția din județ rămâne la Mircia Muntean și Monica Iacob Ridzi. Muntean a fost condamnat anul trecut la 4 ani de închisoare cu suspendare, iar potrivit statutului PDL a fost exclus din această formațiune politică. El a rămas în grupul PDL din Camera Deputaților, dar, practic, mai contează doar la numărătoare. Pe de altă parte, Monica Iacob Ridzi va fi printre puținii parlamentari ai PP-DD care vor rămâne până la sfârșit în acest partid, pentru simplul motiv că niciun partid de la putere nu îi va face o ofertă având în vedere recenta sa condamnare pe fond, la 5 ani de închisoare.

Chiar dacă a pierdut un deputat, pe Dan Radu Rușanu, care a demisionat din Parlament anul trecut, puterea are 9 parlamentari din județ. Din acest motiv, pentru senatorii și deputații hunedoreni nu mai există nicio scuză privind respectarea promisiunilor din campania electorală. În declarațiile publice, toți au spus că angajamentele pe care și le-au luat sunt pentru un mandat de 4 ani. A trecut însă un sfert din el, iar promisiunile au fost respectate cam în proporție de 10 la sută.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece − șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani         Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei au fost scoase la licitație publică         Accident feroviar în apropiere de Brad: un șofer a tăiat calea trenului         Zona periculoasă a DN 66, dotată cu parapeți         Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia         Tânăr condamnat pentru trafic de droguri după ce a vrut să se îmbogățească prin „darknet”