USL HUNEDOARA VREA: Negocieri pentru instituţiile regionale

86

Co-preşedinţii USL Hunedoara invită colegii din Regiunea de Vest la negocieri pentru stabilirea reşedinţelor la viitoarele instituţii regionale pentru a evita tensiuni asemenea celor provocate de mutarea Fiscului la Timişoara după ce iniţial sediul fusese stabilit la Deva

MAIN usl deconcentrate

Liderii USL Hunedoara nu s-au împăcat cu ideea că judeţul Timiş a luat direcţia regională a finanţelor publice, chiar dacă Hunedoara a primit (ca „premiu” de consolare) regionala Antifraudă. Laurenţiu Nistor (preşedinte PSD Hunedoara) şi Mircea Ioan Moloţ (preşedinte PNL Hunedoara) au organizat, vineri, o conferinţă de presă pe tema regionalizării instituţiilor deconcentrate.

Hunedoara cotizează pentru Timiş

„Marii agenţi economici din judeţ îşi varsă contribuţiile bugetare la Bucureşti. Acum o vor face la Timişoara. Noi rămânem cu poluarea şi ei cu beneficiile. Până acum, numai la Agenţia pentru Dezvoltare Regională populaţia judeţul Hunedoara a cotizat cu peste 1,5 milioane de euro, bani care au ajuns la salariaţi timişoreni care trăiesc, consumă şi contribuie la dezvoltarea oraşului. Cred că au deja suficiente instituţii regionale pe care le susţinem noi toţi cei din Regiunea de Vest. Nu pot concepe ca un oraş cum este Timişoara să fie într-o dezvoltare permanentă în timp ce celelalte oraşe ale regiunii să fie într-o decădere permanentă. Fiecare instituţie regională care se înfiinţează în judeţul Hunedoara aduce cu sine noi locuri de muncă. Aceasta este miza. Voi spune şi colegilor mei din conducerea PNL: dacă aşa va continua regionalizarea noi nu vom mai fi parteneri chiar dacă suntem din acelaşi partid”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, preşedintele PNL Hunedoara.

Negocieri în teritoriu

Deputatul Laurenţiu Nistor, liderul PSD Hunedoara, a propus vineri ca liderii USL din cele patru judeţe ale Regiunii de Vest să negocieze stabilirea sediilor instituţiilor descentralizate de interes regional, în aşa fel încât decizia finală să nu mai producă convulsii sociale şi dispute politice. „Doresc să convocăm conducerile USL din cele patru judeţe ale Regiunii Vest pentru a stabili, foarte clar, cum vor fi împărţite descentralizatele. Cred că, după aceste întâlnirii, vom putea să mergem la Guvern cu o înţelegere care să cuprindă o împărţire echitabilă a instituţiilor descentralizate”, a declarat Nistor.
O primă rundă de discuţii ar putea avea loc în cursul acestei săptămâni, urmând să continue până la stabilirea unui proiect ce va fi prezentat Guvernului.

Comentarii FB

comentarii
One thought on “USL HUNEDOARA VREA: Negocieri pentru instituţiile regionale

  1. Andrei C

    E frumos ca se gandesc la locuri de munca pentru noi. Ceea ce e interesant este ca vor sa imparta institutiile bayandu+se pe negocieri nu pe vreun studiu care sa demonstreze ce e mai bine de facut la nivel central, ce e mai bine de facut la nivel regional, judetean sau local. Aceeasi impartire intre „famili”. Romania e in continuare marea lor sufragerie.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.