USL HUNEDOARA VREA: Negocieri pentru instituţiile regionale

Co-preşedinţii USL Hunedoara invită colegii din Regiunea de Vest la negocieri pentru stabilirea reşedinţelor la viitoarele instituţii regionale pentru a evita tensiuni asemenea celor provocate de mutarea Fiscului la Timişoara după ce iniţial sediul fusese stabilit la Deva

MAIN usl deconcentrate

Liderii USL Hunedoara nu s-au împăcat cu ideea că judeţul Timiş a luat direcţia regională a finanţelor publice, chiar dacă Hunedoara a primit (ca „premiu” de consolare) regionala Antifraudă. Laurenţiu Nistor (preşedinte PSD Hunedoara) şi Mircea Ioan Moloţ (preşedinte PNL Hunedoara) au organizat, vineri, o conferinţă de presă pe tema regionalizării instituţiilor deconcentrate.

Hunedoara cotizează pentru Timiş

„Marii agenţi economici din judeţ îşi varsă contribuţiile bugetare la Bucureşti. Acum o vor face la Timişoara. Noi rămânem cu poluarea şi ei cu beneficiile. Până acum, numai la Agenţia pentru Dezvoltare Regională populaţia judeţul Hunedoara a cotizat cu peste 1,5 milioane de euro, bani care au ajuns la salariaţi timişoreni care trăiesc, consumă şi contribuie la dezvoltarea oraşului. Cred că au deja suficiente instituţii regionale pe care le susţinem noi toţi cei din Regiunea de Vest. Nu pot concepe ca un oraş cum este Timişoara să fie într-o dezvoltare permanentă în timp ce celelalte oraşe ale regiunii să fie într-o decădere permanentă. Fiecare instituţie regională care se înfiinţează în judeţul Hunedoara aduce cu sine noi locuri de muncă. Aceasta este miza. Voi spune şi colegilor mei din conducerea PNL: dacă aşa va continua regionalizarea noi nu vom mai fi parteneri chiar dacă suntem din acelaşi partid”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, preşedintele PNL Hunedoara.

Negocieri în teritoriu

Deputatul Laurenţiu Nistor, liderul PSD Hunedoara, a propus vineri ca liderii USL din cele patru judeţe ale Regiunii de Vest să negocieze stabilirea sediilor instituţiilor descentralizate de interes regional, în aşa fel încât decizia finală să nu mai producă convulsii sociale şi dispute politice. „Doresc să convocăm conducerile USL din cele patru judeţe ale Regiunii Vest pentru a stabili, foarte clar, cum vor fi împărţite descentralizatele. Cred că, după aceste întâlnirii, vom putea să mergem la Guvern cu o înţelegere care să cuprindă o împărţire echitabilă a instituţiilor descentralizate”, a declarat Nistor.
O primă rundă de discuţii ar putea avea loc în cursul acestei săptămâni, urmând să continue până la stabilirea unui proiect ce va fi prezentat Guvernului.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “USL HUNEDOARA VREA: Negocieri pentru instituţiile regionale

  1. Andrei C

    E frumos ca se gandesc la locuri de munca pentru noi. Ceea ce e interesant este ca vor sa imparta institutiile bayandu+se pe negocieri nu pe vreun studiu care sa demonstreze ce e mai bine de facut la nivel central, ce e mai bine de facut la nivel regional, judetean sau local. Aceeasi impartire intre “famili”. Romania e in continuare marea lor sufragerie.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători