UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală

Cârpite cu lucrări de mântuială pe vremea preşedintelui Dorin Gligor, ferecate cu lacătul pe uşă în zilele de sâmbătă şi duminică – parcă înadins ascunse publicului, Galeriile de Artă suferă o transfigurare uluitoare. În cel mult patru luni, spaţiul expoziţional va fi în sine o operă de artă

Despre “schimbarea la faţă” a Galeriilor de artă “Forma” se discută în plenul Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH) încă din iulie 2018, dar proiectul prezentat în şedinţa de miercuri,16 octombrie, întrece orice aşteptări.

Galeriile, o operă de artă în sine

„Reamenajare spaţiu expoziţional la Galeriile de Artă Forma Deva” este un proiect prin care suprafaţa vizată, de 332,84 mp, va fi reconfigurată într-o manieră ultra-modernă, avangardistă, pe durata a patru luni. Valoarea totală a investiţiei este de 1.189.442,71 lei (cu TVA), fondurile fiind asigurate din bugetul judeţului Hunedoara. „Ne dorim un spaţiu expoziţional care să se ridice la standardele secolului XXI, însă nu ne vom limita doar la organizarea de expoziţii. Va fi o sală multifuncţională care va putea găzdui spectacole, lansări de carte, vizionări de filme şi piese de teatru. Sala va dispune de 50 de locuri amplasate într-un mini-amfiteatru mobil şi alte 100 de locuri pe scaune. Va fi amenajată şi o bibliotecă unde se vor regăsi albume de artă, monografii sau biografii”, a declarat Daniel Andronache, vicepreşedinte al CJH care s-a ocupat de realizarea acestui proiect.

Câştig pentru Deva turistică

Reconfigurarea spaţiilor galeriei se va realiza astfel încât acestea să întrunească standardele specifice spaţiilor expoziţionale contemporane, care au posibilitatea găzduirii de evenimente din sfere culturale diferite. Această recalibrare va avea ca efect creşterea duratei de funcţionare a Galeriilor de Artă „Forma”, precum şi o deschidere crescută către public, informează reprezentanţii CJH. Spaţiul va permite autorităţilor judeţene (şi nu numai) să organizeze sesiuni, simpozioane, consfătuiri, colocvii şi alte acţiuni cu caracter ştiinţific într-un ambient comparabil cu cele mai moderne spaţii occidentale. Reabilitarea Galeriilor permite noi oportunităţi de iniţiere şi desfăşurare a unor proiecte şi programe de nivel naţional şi internaţional, oferind Devei şansa de a găzdui evenimente academice, diplomatice sau mondene, ceea ce va cântări mult în planul edililor care şi-au propus să dezvolte oraşul ca destinaţie turistică.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie