UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală

Cârpite cu lucrări de mântuială pe vremea preşedintelui Dorin Gligor, ferecate cu lacătul pe uşă în zilele de sâmbătă şi duminică – parcă înadins ascunse publicului, Galeriile de Artă suferă o transfigurare uluitoare. În cel mult patru luni, spaţiul expoziţional va fi în sine o operă de artă

Despre “schimbarea la faţă” a Galeriilor de artă “Forma” se discută în plenul Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH) încă din iulie 2018, dar proiectul prezentat în şedinţa de miercuri,16 octombrie, întrece orice aşteptări.

Galeriile, o operă de artă în sine

„Reamenajare spaţiu expoziţional la Galeriile de Artă Forma Deva” este un proiect prin care suprafaţa vizată, de 332,84 mp, va fi reconfigurată într-o manieră ultra-modernă, avangardistă, pe durata a patru luni. Valoarea totală a investiţiei este de 1.189.442,71 lei (cu TVA), fondurile fiind asigurate din bugetul judeţului Hunedoara. „Ne dorim un spaţiu expoziţional care să se ridice la standardele secolului XXI, însă nu ne vom limita doar la organizarea de expoziţii. Va fi o sală multifuncţională care va putea găzdui spectacole, lansări de carte, vizionări de filme şi piese de teatru. Sala va dispune de 50 de locuri amplasate într-un mini-amfiteatru mobil şi alte 100 de locuri pe scaune. Va fi amenajată şi o bibliotecă unde se vor regăsi albume de artă, monografii sau biografii”, a declarat Daniel Andronache, vicepreşedinte al CJH care s-a ocupat de realizarea acestui proiect.

Câştig pentru Deva turistică

Reconfigurarea spaţiilor galeriei se va realiza astfel încât acestea să întrunească standardele specifice spaţiilor expoziţionale contemporane, care au posibilitatea găzduirii de evenimente din sfere culturale diferite. Această recalibrare va avea ca efect creşterea duratei de funcţionare a Galeriilor de Artă „Forma”, precum şi o deschidere crescută către public, informează reprezentanţii CJH. Spaţiul va permite autorităţilor judeţene (şi nu numai) să organizeze sesiuni, simpozioane, consfătuiri, colocvii şi alte acţiuni cu caracter ştiinţific într-un ambient comparabil cu cele mai moderne spaţii occidentale. Reabilitarea Galeriilor permite noi oportunităţi de iniţiere şi desfăşurare a unor proiecte şi programe de nivel naţional şi internaţional, oferind Devei şansa de a găzdui evenimente academice, diplomatice sau mondene, ceea ce va cântări mult în planul edililor care şi-au propus să dezvolte oraşul ca destinaţie turistică.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Al 22-lea pacient cu coronavirus, decedat în județul Hunedoara: un bărbat de 83 de ani         Acțiuni ample de dezinfecție în Deva și Hunedoara         Scandal uriaș în Vulcan. Doi oameni au amenințat că se aruncă de pe bloc, „de foame”         Testări Covid 19 la spitalul municipal din Hunedoara. Spitalul s-a dotat cu un aparat Real Time – PCR         Îndrumări privind slujbele de Florii, din Săptămâna mare (a Sfintelor Pătimiri) şi de Sfintele Paşti         Coronavirus, situația la zi: 212 cazuri în județul Hunedoara         Al 21-lea deces al unui pacient cu boli grave și coronavirus, în județul Hunedoara         PETIŢIE ALDE. “Soluții sunt, trebuie doar ca Guvernul să și vrea!”         Dezinfecţia scărilor de bloc, la Deva         Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 8 aprilie 2020         Incendii violente în pădurile în județul Hunedoara         Conducere militară coordonată de medicul Constantin Vlase, la Spitalul Județean de Urgență din Deva.         174 de cazuri de coronavirus în județul Hunedoara         Covid 19. Numărul deceselor în județul Hunedoara a ajuns la 19         Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Deva         17 hunedoreni decedați în spitale, diagnosticați și cu coronavirus. Cel mai recent caz – un bărbat de 67 de ani         Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”         15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România