UNA DE „MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală

Cârpite cu lucrări de mântuială pe vremea preşedintelui Dorin Gligor, ferecate cu lacătul pe uşă în zilele de sâmbătă şi duminică – parcă înadins ascunse publicului, Galeriile de Artă suferă o transfigurare uluitoare. În cel mult patru luni, spaţiul expoziţional va fi în sine o operă de artă

Despre „schimbarea la faţă” a Galeriilor de artă „Forma” se discută în plenul Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH) încă din iulie 2018, dar proiectul prezentat în şedinţa de miercuri,16 octombrie, întrece orice aşteptări.

Galeriile, o operă de artă în sine

„Reamenajare spaţiu expoziţional la Galeriile de Artă Forma Deva” este un proiect prin care suprafaţa vizată, de 332,84 mp, va fi reconfigurată într-o manieră ultra-modernă, avangardistă, pe durata a patru luni. Valoarea totală a investiţiei este de 1.189.442,71 lei (cu TVA), fondurile fiind asigurate din bugetul judeţului Hunedoara. „Ne dorim un spaţiu expoziţional care să se ridice la standardele secolului XXI, însă nu ne vom limita doar la organizarea de expoziţii. Va fi o sală multifuncţională care va putea găzdui spectacole, lansări de carte, vizionări de filme şi piese de teatru. Sala va dispune de 50 de locuri amplasate într-un mini-amfiteatru mobil şi alte 100 de locuri pe scaune. Va fi amenajată şi o bibliotecă unde se vor regăsi albume de artă, monografii sau biografii”, a declarat Daniel Andronache, vicepreşedinte al CJH care s-a ocupat de realizarea acestui proiect.

Câştig pentru Deva turistică

Reconfigurarea spaţiilor galeriei se va realiza astfel încât acestea să întrunească standardele specifice spaţiilor expoziţionale contemporane, care au posibilitatea găzduirii de evenimente din sfere culturale diferite. Această recalibrare va avea ca efect creşterea duratei de funcţionare a Galeriilor de Artă „Forma”, precum şi o deschidere crescută către public, informează reprezentanţii CJH. Spaţiul va permite autorităţilor judeţene (şi nu numai) să organizeze sesiuni, simpozioane, consfătuiri, colocvii şi alte acţiuni cu caracter ştiinţific într-un ambient comparabil cu cele mai moderne spaţii occidentale. Reabilitarea Galeriilor permite noi oportunităţi de iniţiere şi desfăşurare a unor proiecte şi programe de nivel naţional şi internaţional, oferind Devei şansa de a găzdui evenimente academice, diplomatice sau mondene, ceea ce va cântări mult în planul edililor care şi-au propus să dezvolte oraşul ca destinaţie turistică.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia