Tu ştii ce face parlamentarul tău? (III)

Ziarul Hunedoreanului vă prezintă şi astăzi cu ce s-au preocupat alţi patru deputaţi, care au fost trimişi, prin votul dumneavoastră, în Parlamentul României

Mircia Muntean, PDL, este singurul dintre reprezentanţii din Camera Deputaţilor care şi-a câştigat mandatul în urma redistribuirii, dublând colegiul Deva – Cârjiţi. Mircia Muntean a vorbit o singură dată în plenul Parlamentului, atunci când a depus jurământul de credinţă faţă de ţară şi popor. A semnat, alături de colegii săi, moţiunea „Guvernul Ponta – fabrică de şomeri”. De asemenea, a depus mai multe amendamente la Legea bugetului de stat, toate respinse. Este membru al Comisiei permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, organizarea şi funcţionarea şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Cristian Resmeriţă, PSD, este membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. El reprezintă colegiul din care fac partea Lupeni, Vulcan şi Uricani. Are o prezenţă de peste 90 la sută la votul final asupra proiectelor legislative supuse dezbaterii. A luat cuvântul o singură dată în plenul Parlamentului.

Dan Radu Ruşanu, PNL, este preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor. El reprezintă colegiul format din Haţeg, Călan, Ţara Haţegului şi Ţinutul Pădurenilor. A luat cuvântul de 18 ori în plen, mai ales la dezbaterile privind legile bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale. De asemenea, alături de alţi cinci colegi de-ai săi este iniţiatorul modificării legii privind Statutul deputaţilor şi senatorilor.

Bogdan Ţîmpău, PNL, este secretarul Comisiei pentru industrii şi servicii. El reprezintă colegiul format din Deva şi comuna Cârjiţi. A avut o prezenţă foarte bună la votul final pentru proiectele legislative supuse dezbaterii.
Ziarul Hunedoreanului a prezentat cât se poate de neutru activitatea parlamentarilor, având în vedere că aceştia au doar 3 luni de când au fost aleşi şi mai puţin de 10 săptămâni de când au început să lucreze efectiv în noul mandat. Mai mult, surprinzător, toţi parlamentarii au avut o prezenţă ridicată, atât la dezbaterile din comisii, cât şi la votul din plen.

Ziarul Hunedoreanului le-a acordat şi note parlamentarilor pentru cele 3 luni de mandat.1. Carmen Hărău – 9, pentru că a fost singurul parlamentar care a mers la Bucureşti încă din primele zile ale anului, încercând să găsească sprijin pentru colegiul său.

  1. Carmen Hărău – 9, pentru că a fost singurul parlamentar care a mers la Bucureşti încă din primele zile ale anului, încercând să găsească sprijin pentru colegiul său.
 • 2. Dan Radu Ruşanu – 9, pentru că a ajuns preşedintele celei mai importante comisii din Camera Deputaţilor.
 • 3. Cosmin Nicula – 9, tot pentru că a devenit şeful celei mai importante comisii din Senat.
 • 4. Mariana Câmpeanu – 8, pentru că a recunoscut că nu sunt suficienţi bani pentru creşterea la 850 de lei a punctului de pensie.
 • 5. Laurenţiu Nistor – 8, pentru că face parte dintr-o comisie importantă, unde, în calitate de vicepreşedinte, poate să propună modificări ale Legii 215 privind administraţia publică locală, care să fie şi votate
 • 6. Natalia Intotero – 8, pentru că a devenit vicepreşedinte al comisiei de politică externă.
 • 7. Cristian Resmeriţă – 8, pentru că în comisia sa poate aduce îmbunătăţiri legislaţiei privind învăţământul.
 • 8. Bogdan Ţîmpău – 8, pentru că a fost cel care a atras atenţia asupra situaţiei companiilor de stat şi pentru că şi-a păstrat postul de secretar al comisiei din care a făcut parte şi în legislatura trecută.
 • 9. Dorin Păran – 8, pentru că a reuşit să devină din nou senator.
 • 10. Monica Iacob Ridzi – 8, pentru că şi-a luat în serios rolul de parlamentar de opoziţie.
 • 11. Haralambie Vochiţoiu – 8, pentru că, la fel ca şi Ridzi, a înţeles că rolul opoziţiei este să critice Puterea. Ar fi meritat un 9, dacă nu ar fi avut un proiect de lege fantezist.
 • 12. Mircia Muntean – 8, pentru că pentru prima oară în 16 ani a fost la serviciu mai mult de 30 de zile consecutiv.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cele mai recente imagini de pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Vestea mult așteptată de hunedoreni. A intrat în șantier drumul județean Hunedoara – Călan         Carmen Hărău, senator PNL: “Va cădea guvernul Dăncilă?”         WINKLER DESPRE PRIORITĂȚILE PPE. Finanțarea corespunzătoare a Politicii Agricole și celei de Coeziune         SĂNĂTATE “Donăm sânge pentru oamenii orașului”         Ștrandul Municipal din Deva își deschide porțile         Ministrul Răzvan Cuc pe șantierul Autostrăzii Lugoj – Deva. Când vor fi gata Loturile 3 și 4         Mai puțini turiști în Retezat, după închiderea drumului spre Poiana Pelegii         O viperă uriașă găsită în Sarmizegetusa Regia, pe Soarele de Andezit         Tânăr de 17 ani înecat într-o baltă din Orăștie         TALIBANII ECO DATOREAZĂ SCUZE. APM Hunedoara a scos Râul Alb din aşa-zisul „pericol de moarte”         Exponatul lunii iunie 2019 la muzeul din Deva         Lansare de carte Dumitru Constantin Dulcan         Ce despăgubiri poate primi muzeul pentru matrița antică din Sarmizegetusa Regia         Ce s-a întâmplat cu zimbrii din Germania eliberaţi în Munţii Poiana Ruscă         Comunicat de presă Marius Surgent, deputat ALDE         Accident mortal pe DN 66 în apropiere de Hațeg: doi oameni au murit         Lecție de voluntariat: 200 de elevi și profesori de la ”Transilvania” curăță străzile de gunoaie!         DRÄXLMAIER Hunedoara a donat echipament medical Spitalului Municipal         Două femei rănite într-un accident în Hațeg