Analiză politică „swot”. Tiberiu Iacob Ridzi, contează omul, nu partidul

iacob_ridzi

Ziarul Hunedoreanului vă prezintă o analiză de parcurs a principalilor oameni politici din judeţul Hunedoara

Tiberiu Iacob Ridzi se află la al treilea mandat consecutiv de primar al municipiului Petroșani. Este și prim-vicepreședinte al Organizației Județene a PDL Hunedoara. Pe el partidul nu l-a încurcat defel în vara anului trecut, când deja democrat liberalii se aflau în cădere liberă în preferințele electoratului. De asemenea, cu toate problemele pe care soția sa, Monica Iacob Ridzi, le are cu justiția, primarul a câștigat detașat și ultimele alegeri locale. A avut noroc că în ultimul mandat, fiind primar al unui partid aflat la putere, a beneficiat de fonduri substanțiale din partea Guvernului. Din păcate pentru el, toate investițiile începute în Valea Jiului nu au mai primit finanțare în ultimul an.

 

Puncte tari – Nu are contracandidat deocamdată, celelalte partide mari nu au reușit până acum să găsească un adversar care să-i pună probleme lui Iacob Ridzi. Nu a intrat în conflict cu politicienii importanți din celelalte formațiuni politice, lucru care l-a ajutat să se poată așeza întotdeauna la masa negocierilor și să obțină măcar un sfert din ceea ce a cerut. A știut să facă jocurile astfel încât să își asigure liniștea cu toate formațiunile politice care au reprezentanți în Consiliul Local. Are, în plus, noroc că e tânăr, 42 de ani și timp suficient de petrecut pe scena politică locală.

Puncte slabe – Nu poate părăsi PDL, pentru că Statutul aleșilor locali îi interzice acest lucru. Nici nu mai poate să își onoreze parte dintre promisiunile din campania electorală pentru că bugetul este insuficient, iar bani de la Guvern abia primesc comunitățile conduse de primari USL.

Oportunități – Dacă va rămâne favorit în sondaje până în 2016, este posibil ca atât PNL, cât și PSD să își dorească să le devină membru de partid. Se pare că ambele formațiuni îl curtează încă de pe acum. Acest lucru ar putea fi folosit de Ridzi pentru obținerea de fonduri.

Amenințări – Un mandat slab l-ar putea costa scump pe Ridzi, dacă PNL sau PSD îi găsesc un contracandidat pe măsură. De asemenea, dezintegrarea PDL, la care s-ar putea adăuga finalizarea, fie și pe fond a dosarului soției sale, ar putea să îi creeze mari probleme actualului primar al municipiului Petroșani.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii