Analiză politică „swot”. Tiberiu Iacob Ridzi, contează omul, nu partidul

iacob_ridzi

Ziarul Hunedoreanului vă prezintă o analiză de parcurs a principalilor oameni politici din judeţul Hunedoara

Tiberiu Iacob Ridzi se află la al treilea mandat consecutiv de primar al municipiului Petroșani. Este și prim-vicepreședinte al Organizației Județene a PDL Hunedoara. Pe el partidul nu l-a încurcat defel în vara anului trecut, când deja democrat liberalii se aflau în cădere liberă în preferințele electoratului. De asemenea, cu toate problemele pe care soția sa, Monica Iacob Ridzi, le are cu justiția, primarul a câștigat detașat și ultimele alegeri locale. A avut noroc că în ultimul mandat, fiind primar al unui partid aflat la putere, a beneficiat de fonduri substanțiale din partea Guvernului. Din păcate pentru el, toate investițiile începute în Valea Jiului nu au mai primit finanțare în ultimul an.

 

Puncte tari – Nu are contracandidat deocamdată, celelalte partide mari nu au reușit până acum să găsească un adversar care să-i pună probleme lui Iacob Ridzi. Nu a intrat în conflict cu politicienii importanți din celelalte formațiuni politice, lucru care l-a ajutat să se poată așeza întotdeauna la masa negocierilor și să obțină măcar un sfert din ceea ce a cerut. A știut să facă jocurile astfel încât să își asigure liniștea cu toate formațiunile politice care au reprezentanți în Consiliul Local. Are, în plus, noroc că e tânăr, 42 de ani și timp suficient de petrecut pe scena politică locală.

Puncte slabe – Nu poate părăsi PDL, pentru că Statutul aleșilor locali îi interzice acest lucru. Nici nu mai poate să își onoreze parte dintre promisiunile din campania electorală pentru că bugetul este insuficient, iar bani de la Guvern abia primesc comunitățile conduse de primari USL.

Oportunități – Dacă va rămâne favorit în sondaje până în 2016, este posibil ca atât PNL, cât și PSD să își dorească să le devină membru de partid. Se pare că ambele formațiuni îl curtează încă de pe acum. Acest lucru ar putea fi folosit de Ridzi pentru obținerea de fonduri.

Amenințări – Un mandat slab l-ar putea costa scump pe Ridzi, dacă PNL sau PSD îi găsesc un contracandidat pe măsură. De asemenea, dezintegrarea PDL, la care s-ar putea adăuga finalizarea, fie și pe fond a dosarului soției sale, ar putea să îi creeze mari probleme actualului primar al municipiului Petroșani.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara