Analiză politică „swot”. Tiberiu Iacob Ridzi, contează omul, nu partidul

iacob_ridzi

Ziarul Hunedoreanului vă prezintă o analiză de parcurs a principalilor oameni politici din judeţul Hunedoara

Tiberiu Iacob Ridzi se află la al treilea mandat consecutiv de primar al municipiului Petroșani. Este și prim-vicepreședinte al Organizației Județene a PDL Hunedoara. Pe el partidul nu l-a încurcat defel în vara anului trecut, când deja democrat liberalii se aflau în cădere liberă în preferințele electoratului. De asemenea, cu toate problemele pe care soția sa, Monica Iacob Ridzi, le are cu justiția, primarul a câștigat detașat și ultimele alegeri locale. A avut noroc că în ultimul mandat, fiind primar al unui partid aflat la putere, a beneficiat de fonduri substanțiale din partea Guvernului. Din păcate pentru el, toate investițiile începute în Valea Jiului nu au mai primit finanțare în ultimul an.

 

Puncte tari – Nu are contracandidat deocamdată, celelalte partide mari nu au reușit până acum să găsească un adversar care să-i pună probleme lui Iacob Ridzi. Nu a intrat în conflict cu politicienii importanți din celelalte formațiuni politice, lucru care l-a ajutat să se poată așeza întotdeauna la masa negocierilor și să obțină măcar un sfert din ceea ce a cerut. A știut să facă jocurile astfel încât să își asigure liniștea cu toate formațiunile politice care au reprezentanți în Consiliul Local. Are, în plus, noroc că e tânăr, 42 de ani și timp suficient de petrecut pe scena politică locală.

Puncte slabe – Nu poate părăsi PDL, pentru că Statutul aleșilor locali îi interzice acest lucru. Nici nu mai poate să își onoreze parte dintre promisiunile din campania electorală pentru că bugetul este insuficient, iar bani de la Guvern abia primesc comunitățile conduse de primari USL.

Oportunități – Dacă va rămâne favorit în sondaje până în 2016, este posibil ca atât PNL, cât și PSD să își dorească să le devină membru de partid. Se pare că ambele formațiuni îl curtează încă de pe acum. Acest lucru ar putea fi folosit de Ridzi pentru obținerea de fonduri.

Amenințări – Un mandat slab l-ar putea costa scump pe Ridzi, dacă PNL sau PSD îi găsesc un contracandidat pe măsură. De asemenea, dezintegrarea PDL, la care s-ar putea adăuga finalizarea, fie și pe fond a dosarului soției sale, ar putea să îi creeze mari probleme actualului primar al municipiului Petroșani.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi