ANALIZĂ POLITICĂ SWOT. Tiberiu Balint, numărul 2 în PNL Hunedoara

Ziarul Hunedoreanului vă prezintă o analiză de parcurs a principalilor oameni politici din judeţul Hunedoara

swot tibi balintTiberiu Ioan Balint, alături de Bogdan Țîmpău și, mai nou, Costel Avram, se numără printre liberalii care ar putea dicta în politica hunedoreană în următorii 20 de ani. Tiberiu Ioan Balint este cel care a obținut cele mai multe voturi, în februarie 2010, dintre vicepreședinții Organizației Județene a PNL Hunedoara. Deține și funcția de președinte al organizației municipale din Deva, considerată cea mai puternică filială a acestui partid în județul Hunedoara. Despre Balint se spune că ar avea toate șansele să îi urmeze lui Mircea Ioan Moloț la șefia PNL Hunedoara și chiar la cea a Consiliului Județean. Sigur, și în politică este valabilă zicala „Nu aduce anul, ce aduce ceasul!”. Până atunci, Balint este vicepreședinte al CJ Hunedoara și numărul 2 în organizația județeană liberală, cel care îl înlocuiește pe Moloț când acesta nu se află în zonă sau nu poate participa la diferite întruniri. Se spune despre Balint că nu ar fi pe placul multora dintre colegii săi pentru că a avansat prea repede. Să nu uităm că în 2008 Tiberiu Ioan Balint a fost la un pas să devină vicepreședinte al CJ Hunedoara, dar pentru că PRM a reușit să intre în forul județean Costel Avram a ocupat acest post. A ajuns vicepreședinte în 2012, arătând că în politică este important să ai răbdare. În ultimele luni, în lumea politică hunedoreană se încearcă în mod repetat să se acrediteze ideea că Balint ar fi intrat în dizgrație, lucru neconfirmat însă de conducerea PNL Hunedoara.

Puncte tari – Funcțiile pe care le ocupă. Are avantajul vârstei – 44 de ani. Se exprimă ușor și a învățat administrație publică la nivel profesionist. Are carismă.

Puncte slabe – Încă nu este foarte cunoscut în județ. Nu este agreat de unii dintre colegii săi tocmai pentru punctele tari.  Pare uneori arogant, mai ales în polemicile derulate cu adversarii politici.

Oportunități – Are avantajul funcției din administrație ca să devină cunoscut în județ. Se numără printre decidenții din PNL. Dacă va ști să lucreze cu cei care îi sunt potrivnici, va putea să ajungă în câțiva ani numărul 1 în partid.

Amenințări – Cariera sa politică și administrativă depind de felul în care se vor face jocurile în următorii 2 ani.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Transport ilegal de lemne         322 de metri cubi de lemne expediate ilegal         Încă două cazuri de coronavirus în România         Patriarhia Română: Măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie         PLAN PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus în județ         TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest week-end         La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile