ANALIZĂ POLITICĂ SWOT. Tiberiu Balint, numărul 2 în PNL Hunedoara

Ziarul Hunedoreanului vă prezintă o analiză de parcurs a principalilor oameni politici din judeţul Hunedoara

swot tibi balintTiberiu Ioan Balint, alături de Bogdan Țîmpău și, mai nou, Costel Avram, se numără printre liberalii care ar putea dicta în politica hunedoreană în următorii 20 de ani. Tiberiu Ioan Balint este cel care a obținut cele mai multe voturi, în februarie 2010, dintre vicepreședinții Organizației Județene a PNL Hunedoara. Deține și funcția de președinte al organizației municipale din Deva, considerată cea mai puternică filială a acestui partid în județul Hunedoara. Despre Balint se spune că ar avea toate șansele să îi urmeze lui Mircea Ioan Moloț la șefia PNL Hunedoara și chiar la cea a Consiliului Județean. Sigur, și în politică este valabilă zicala „Nu aduce anul, ce aduce ceasul!”. Până atunci, Balint este vicepreședinte al CJ Hunedoara și numărul 2 în organizația județeană liberală, cel care îl înlocuiește pe Moloț când acesta nu se află în zonă sau nu poate participa la diferite întruniri. Se spune despre Balint că nu ar fi pe placul multora dintre colegii săi pentru că a avansat prea repede. Să nu uităm că în 2008 Tiberiu Ioan Balint a fost la un pas să devină vicepreședinte al CJ Hunedoara, dar pentru că PRM a reușit să intre în forul județean Costel Avram a ocupat acest post. A ajuns vicepreședinte în 2012, arătând că în politică este important să ai răbdare. În ultimele luni, în lumea politică hunedoreană se încearcă în mod repetat să se acrediteze ideea că Balint ar fi intrat în dizgrație, lucru neconfirmat însă de conducerea PNL Hunedoara.

Puncte tari – Funcțiile pe care le ocupă. Are avantajul vârstei – 44 de ani. Se exprimă ușor și a învățat administrație publică la nivel profesionist. Are carismă.

Puncte slabe – Încă nu este foarte cunoscut în județ. Nu este agreat de unii dintre colegii săi tocmai pentru punctele tari.  Pare uneori arogant, mai ales în polemicile derulate cu adversarii politici.

Oportunități – Are avantajul funcției din administrație ca să devină cunoscut în județ. Se numără printre decidenții din PNL. Dacă va ști să lucreze cu cei care îi sunt potrivnici, va putea să ajungă în câțiva ani numărul 1 în partid.

Amenințări – Cariera sa politică și administrativă depind de felul în care se vor face jocurile în următorii 2 ani.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie