Stimulente financiare pentru cei care adoptă câini fără stăpân

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara, care coordonează activitatea Serviciului Judeţean Pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân, se gândesc să acorde stimulente financiare pentru cei care adoptă câini din adăposturile de pe raza judeţului Hunedoara.

maidaneziVicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, a declarat că iau în calcul acest aspect, însă aşteaptă bugetul pentru anul viitor şi apariţia normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de Gestionare a câinilor fără stăpân. „Ne-am gândit la o campanie de adopţii, însă toate aceste aspecte trebuie să fie bugetate. Ca să fie bugetate, trebuie să discutăm pe bugetul anului viitor, pentru că pe bugetul acestui an, lucrurile s-au cam închis. Credem că politica de adopţii trebuie să aducă şi un mic beneficiu celor care adoptă câinii, însă vom discuta pe bugetul viitor al Asociaţiei şi trebuie văzut ce prevede legea”, a declarat Tiberiu Balint.

Pe de altă parte, oficialul spune că sunt aşteptate normele metodologice de aplicare a legii şi pentru a rezolva problema suprapopulării adăposturilor pentru animale fără stăpân, cum se întâmplă deja la Petroşani. „Normele încă nu au apărut, prin urmare eutanasierea nu este încă legală, se strâng cât pot de pe stradă şi Direcţia Sanitar – Veterinară face controale şi ne trag la răspundere de ce sunt suprapopulate adăposturile. Atunci noi trebuie să le populăm la capacitate, adică o parte din câini îi crotaliem şi îi trimitem înapoi de unde au fost ridicaţi”, a declarat Balinbt. El spune că s-a avut în vedere extinderea adăpostului de la Petroşani, dar nu există spaţiu necesar, asta pe lângă faptul că nici locaţia nu este ca mai bună. În schimb, la Uricani, unde adăpostul este aproape de finalizare, s-a obţinut teren suplimentar şi construcţia va fi extinsă imediat după ce se finalizează prima parte a proiectului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști