Stimulente financiare pentru cei care adoptă câini fără stăpân

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara, care coordonează activitatea Serviciului Judeţean Pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân, se gândesc să acorde stimulente financiare pentru cei care adoptă câini din adăposturile de pe raza judeţului Hunedoara.

maidaneziVicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, a declarat că iau în calcul acest aspect, însă aşteaptă bugetul pentru anul viitor şi apariţia normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de Gestionare a câinilor fără stăpân. „Ne-am gândit la o campanie de adopţii, însă toate aceste aspecte trebuie să fie bugetate. Ca să fie bugetate, trebuie să discutăm pe bugetul anului viitor, pentru că pe bugetul acestui an, lucrurile s-au cam închis. Credem că politica de adopţii trebuie să aducă şi un mic beneficiu celor care adoptă câinii, însă vom discuta pe bugetul viitor al Asociaţiei şi trebuie văzut ce prevede legea”, a declarat Tiberiu Balint.

Pe de altă parte, oficialul spune că sunt aşteptate normele metodologice de aplicare a legii şi pentru a rezolva problema suprapopulării adăposturilor pentru animale fără stăpân, cum se întâmplă deja la Petroşani. „Normele încă nu au apărut, prin urmare eutanasierea nu este încă legală, se strâng cât pot de pe stradă şi Direcţia Sanitar – Veterinară face controale şi ne trag la răspundere de ce sunt suprapopulate adăposturile. Atunci noi trebuie să le populăm la capacitate, adică o parte din câini îi crotaliem şi îi trimitem înapoi de unde au fost ridicaţi”, a declarat Balinbt. El spune că s-a avut în vedere extinderea adăpostului de la Petroşani, dar nu există spaţiu necesar, asta pe lângă faptul că nici locaţia nu este ca mai bună. În schimb, la Uricani, unde adăpostul este aproape de finalizare, s-a obţinut teren suplimentar şi construcţia va fi extinsă imediat după ce se finalizează prima parte a proiectului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic