Stimulente financiare pentru cei care adoptă câini fără stăpân

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara, care coordonează activitatea Serviciului Judeţean Pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân, se gândesc să acorde stimulente financiare pentru cei care adoptă câini din adăposturile de pe raza judeţului Hunedoara.

maidaneziVicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, a declarat că iau în calcul acest aspect, însă aşteaptă bugetul pentru anul viitor şi apariţia normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de Gestionare a câinilor fără stăpân. „Ne-am gândit la o campanie de adopţii, însă toate aceste aspecte trebuie să fie bugetate. Ca să fie bugetate, trebuie să discutăm pe bugetul anului viitor, pentru că pe bugetul acestui an, lucrurile s-au cam închis. Credem că politica de adopţii trebuie să aducă şi un mic beneficiu celor care adoptă câinii, însă vom discuta pe bugetul viitor al Asociaţiei şi trebuie văzut ce prevede legea”, a declarat Tiberiu Balint.

Pe de altă parte, oficialul spune că sunt aşteptate normele metodologice de aplicare a legii şi pentru a rezolva problema suprapopulării adăposturilor pentru animale fără stăpân, cum se întâmplă deja la Petroşani. „Normele încă nu au apărut, prin urmare eutanasierea nu este încă legală, se strâng cât pot de pe stradă şi Direcţia Sanitar – Veterinară face controale şi ne trag la răspundere de ce sunt suprapopulate adăposturile. Atunci noi trebuie să le populăm la capacitate, adică o parte din câini îi crotaliem şi îi trimitem înapoi de unde au fost ridicaţi”, a declarat Balinbt. El spune că s-a avut în vedere extinderea adăpostului de la Petroşani, dar nu există spaţiu necesar, asta pe lângă faptul că nici locaţia nu este ca mai bună. În schimb, la Uricani, unde adăpostul este aproape de finalizare, s-a obţinut teren suplimentar şi construcţia va fi extinsă imediat după ce se finalizează prima parte a proiectului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie