Start în modernizarea drumului spre Pasul Vâlcan

În timp ce şantierele din ţară se închid, unul câte unul, în Valea Jiului pornesc lucrările unui drum de maximă importanţă. Aceasta a fost ideea care s-a desprins la seminarul de lansare a  proiectului de modernizare a DJ664: Pasul Vâlcan – Vulcan, organizat  la Primăria Vulcan, la care au participat toţi factorii implicaţi în acest proiect.

 

2013-07-03 11.10.53Proiectul este aprobat şi finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritara 2 – Imbunătăţirea infrastructurii de transport regionale si locale, Domeniul major de intervenţie 2.1 “Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură”.

Valoarea totală a proiectului este de 12 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala se ridica la 8,43 milioane lei. Obiectivul general al investiţiei îl reprezintă îmbunătăţirea accesibilităţii în zona, un areal cu un mare potenţial de dezvoltare turistică, prin modernizarea drumului de acces pe o lungime de 3,7 km. Despre importanţa acestui drum, care leagă judeţul Hunedoara de Gorj, au vorbit oficialii prezenţi la acest moment important generat de lansarea proiectului de modernizare a căii de acces. „Acesta este unul dintre cele mai mari evenimente ale anului. Multe şantiere din ţară se închid, iar la noi se deschide un şantier. Avem un proiect important pentru turism, intitulat Castelul din Carpaţi. Prima parte am reuşit să o finalizăm, respectiv telegondola nr. 1 şi parcarea. (…) Urmează etapa a doua, telegondola II care asigură legătura cu Straja, astfel încât vom realiza împreună cu Lupeniul cel mai mare complex turistic”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. Acesta a explicat că realizarea drumului de acces spre staţiunea Pasul Vâlcan este extrem de importantă, mai ales că în curând se va da drumul construcţiilor în această staţiune.

Dezvoltare prin turism

Pe de altă parte, Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara – care este beneficiarul lucrării – a declarat încă o dată că turismul poate duce la dezvoltarea Văii Jiului. „Încă din 2004, de la preluarea Consiliului Judeţean, am spus că şansa judeţului Hunedoara pentru a supravieţui şi pentru a se dezvolta este turismul. Spuneam atunci că Valea Jiului este zona cea mai propice pentru a se dezvolta turismul, în special pe timp de iarnă. (…) Se dovedeşte că ce am spus atunci este o realitate, pentru care continui să mă bat să fie pusă în aplicare şi nu mă refer doar la acest drum, care este un „apendice” în acest proiect mare”, a declarat Mircea Moloţ, care spune că turismul poate lua loc mineritului aflat în plin proces de restructurare. În plus, prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, este de părere că „DJ 664 este deosebit de important atât pentru municipiul Vulcan, cât şi pentru Valea Jiului pentru că, în afară de faptul că oferă oportunităţi pentru turism, face şi legătura cu judeţul Gorj”.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna         Revelion în aer liber la Deva și Hunedoara         S-A FĂCUT ECOLOGIST. Conducerea centrală PER confirmă: Mareş este preşedinte la Hunedoara         Birou europarlamentar USR la Deva         UNDE SE RĂRESC PĂDURILE. Lista noilor exploatări forestiere din 2020, în județul Hunedoara         Arheolog reclamat în instanță după o poză în faţa Consiliului Judeţean: „Aveți grijă unde vă fotografiați”         Noul program Erasmus, cât mai echitabil și inclusiv         Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia