Start în modernizarea drumului spre Pasul Vâlcan

În timp ce şantierele din ţară se închid, unul câte unul, în Valea Jiului pornesc lucrările unui drum de maximă importanţă. Aceasta a fost ideea care s-a desprins la seminarul de lansare a  proiectului de modernizare a DJ664: Pasul Vâlcan – Vulcan, organizat  la Primăria Vulcan, la care au participat toţi factorii implicaţi în acest proiect.

 

2013-07-03 11.10.53Proiectul este aprobat şi finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritara 2 – Imbunătăţirea infrastructurii de transport regionale si locale, Domeniul major de intervenţie 2.1 “Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură”.

Valoarea totală a proiectului este de 12 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala se ridica la 8,43 milioane lei. Obiectivul general al investiţiei îl reprezintă îmbunătăţirea accesibilităţii în zona, un areal cu un mare potenţial de dezvoltare turistică, prin modernizarea drumului de acces pe o lungime de 3,7 km. Despre importanţa acestui drum, care leagă judeţul Hunedoara de Gorj, au vorbit oficialii prezenţi la acest moment important generat de lansarea proiectului de modernizare a căii de acces. „Acesta este unul dintre cele mai mari evenimente ale anului. Multe şantiere din ţară se închid, iar la noi se deschide un şantier. Avem un proiect important pentru turism, intitulat Castelul din Carpaţi. Prima parte am reuşit să o finalizăm, respectiv telegondola nr. 1 şi parcarea. (…) Urmează etapa a doua, telegondola II care asigură legătura cu Straja, astfel încât vom realiza împreună cu Lupeniul cel mai mare complex turistic”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. Acesta a explicat că realizarea drumului de acces spre staţiunea Pasul Vâlcan este extrem de importantă, mai ales că în curând se va da drumul construcţiilor în această staţiune.

Dezvoltare prin turism

Pe de altă parte, Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara – care este beneficiarul lucrării – a declarat încă o dată că turismul poate duce la dezvoltarea Văii Jiului. „Încă din 2004, de la preluarea Consiliului Judeţean, am spus că şansa judeţului Hunedoara pentru a supravieţui şi pentru a se dezvolta este turismul. Spuneam atunci că Valea Jiului este zona cea mai propice pentru a se dezvolta turismul, în special pe timp de iarnă. (…) Se dovedeşte că ce am spus atunci este o realitate, pentru care continui să mă bat să fie pusă în aplicare şi nu mă refer doar la acest drum, care este un „apendice” în acest proiect mare”, a declarat Mircea Moloţ, care spune că turismul poate lua loc mineritului aflat în plin proces de restructurare. În plus, prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, este de părere că „DJ 664 este deosebit de important atât pentru municipiul Vulcan, cât şi pentru Valea Jiului pentru că, în afară de faptul că oferă oportunităţi pentru turism, face şi legătura cu judeţul Gorj”.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute