SOLUŢIE DE AVARIE: Prefectura şi Consiliul Judeţean salvează Bradul de la îngheţ

Primarul Florin Cazacu nu a fost în stare să rezolve finanţarea încălzirii şi la Brad nu este căldură în sistem centralizat, deşi primarul promitea să dea populaţiei agent termic de la 1 noiembrie. Autorităţile judeţene şi juriştii prefecturii au scris un proiect prin care guvernul urmează să aloce nouă milioane de lei Primăriei Brad

caldura brad

Cam 4.000 de apartamente poziţionate în 147 de blocuri din Brad sunt dependente de încălzirea termică foarte scumpă pe care o produce firma primăriei. Primarul Florin Cazacu a anunţat la ultima şedinţă de consiliu (la sfârşitul lunii octombrie) că are tot ce-i trebuie să dea drumul la căldură în oraş. Păcura – zicea primarul –  e gata pregătită în depozitele de la Mintia şi doar frigul mai lipseşte ca să se încingă caloriferele în oraş. Zilele trecute, Cazacu a cerut ajutorul autorităţilor judeţene pentru că, în realitate, declaraţiile sale au fost lipsite de acoperire. Proiectul hotărârii de guvern ce urmează să salveze locuitorii de la frig a fost scris şi transmis, ieri, de Consiliul Judeţean şi Prefectura Hunedoara spre Palatul Victoria.

Încă o pomană pentru primarul Cazacu

Primăria Brad urmează să primească 9.000.000 lei din fondul de rezervă al Guvernului pentru a susţine subvenţia la cea mai scumpă gigacalorie din lume. Firma primăriei produce căldură cu 977 lei pe gigacalorie, iar de la populaţie încasează 295 lei. Sistemul este falimentar, nu întâmplător Aquacalor Brad e in insolvenţă. „Faţă de lipsa de reacţie a administraţiei publice locale noi nu putem să rămânem impasibili la situaţia grea prin care trec locuitorii Bradului. Altă soluţie pentru această iarnă nu există. Nu sunt de acord cu soluţia astea pentru că nu rezolvă problema pe termen lung, ci în fiecare an mergem cu mâna-ntinsă la mila Guvernului”, a declarat Tiberiu Balint, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara într-o conferinţă de presă susţinută ieri la sediul instituţiei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi         „Ziua Curăţeniei”. Angajaţii DRÄXLMAIER au strâns trei tone de gunoaie de pe malurile Cernei         Accident pe bulevard în Hunedoara         Alegeri prezidențiale 2019. Cum s-a votat în județul Hunedoara. Iohannis pe primul loc         Alegeri prezidențiale 2019. Câți hunedoreni au votat duminică         Incendiu la un depozit de cărbune al preparaţiei Coroieşti din Vulcan         Ai o bucatarie mica? Tips & Tricks pentru a o organiza intr-un mod eficient!         Rușine! În ultima zi de guvernare, PSD a angajat ca director general la Societatea de Închidere a Minelor pe președintele PSD Petrila!