Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara

Prefectura Hunedoara a mediat vineri o nouă întâlnire privind situația Complexului Enegetic Hunedoara (CEH), planul de reorganizare a societății și soluțiile pentru Termocentrala Mintia

Întâlnirea a avut loc la inițiativa prefectului Hunedoarei, Vasilică Potecă, și a adus la masa discuțiilor lideri de sindicat, conducerea CEH, reprezentantul administratorului judiciar al societății, conducerea Consiliului Județean Hunedoara și administratorul public al Primăriei Deva, Adrian David.

Potrivit Prefecturii Hunedoara, cei prezenți au concluzionat că cea mai bună soluție pentru viitorul mineritului și al producției de energie în judeţul Hunedoara este preluarea Termocentralei Mintia de către o autoritate publică locală, Primăria Deva sau CJ Hunedoara, și înființarea Complexului Energetic Valea Jiului. Complexul va fi format din Termocentrala Paroşeni şi din cele patru exploatări miniere în activitate: Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan, împreună cu Sucursala „Prestserv” Petroșani.

Care sunt pașii următori

Administratorul judiciar al CEH a susținut că divizarea va putea avea loc după înființarea Comitetului creditor, stabilirea activelor viabile pentru ca acestea să poată fi date în plată și după întocmirea și aprobarea Planului de reorganizare.

„Atât pentru Valea Jiului, cât și pentru Mintia, specialiștii au pregătit o analiză și un punct de vedere, acestea urmând să faca parte din strategia comună de divizare și reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara. La această dată, CEH se află în procedură de insolvență, iar Administratorul judiciar a precizat că trebuie urmată o serie de etape prevăzute de lege, până la prezentarea finală a Planului de reorganizare. Cel mai important lucru, a precizat prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, este ca în viitorul Plan de divizare și reorganizare a CEH să se regăsească un punct de vedere comun al tuturor celor implicați și, bineînțeles, acesta să fie în interesul hunedorenilor”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Prefectura Hunedoara.

Primarul Devei, decis să preia Termocentrala Mintia

Peste 4.000 de locuinţe, școli, grădinițe, Spitalul Județean de Urgență, instituții publice și în jur de 300 de agenți economici din Deva sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. În total, peste 18.000 de deveni beneficiază de apa caldă şi agentul termic furnizate de Termocentrala Mintia. Primarul Devei, Florin Oancea, a declarat în mai multe rânduri că administrația pe care o conduce dorește să preia Termocentrala Mintia și că urmărește modul în care se derulează procedurile juridice şi financiare, desprinderea Termocentralei Mintia de CEH și eliberarea societății de datorii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cadrele medicale din Hunedoara respiră ușurat. Rezultate negative la testele coronavirus         124 de persoane infectate cu coronavirus în Hunedoara         Accident grav pe un câmp din zona Orăștiei         Spargere la un magazin din Lupeni. Hoții au fost prinși în flagrant         Doamnă/domnule doctor, vă respect decizia! La război nu mergi fără pușcă         Amenzi pentru cei care nu poartă măști în Simeria         Încă trei decese ale unor bolnavi infectați și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara         Spitalul Județean de Urgență din Deva a cumpărat sute de saci pentru cadavre         Misiunile desfăşurate de jandarmii hunedoreni în contextul pandemiei cu coronavirus         Apel către firmele din județ care pot produce echipamente medicale sau biocide         Castelul Corvinilor rămâne închis publicului. Evenimentele din aprilie și mai, anulate         Încă un deces al unui pacient cu boli grave, dar și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Contracte de 30 de milioane de lei semnate cu ADR Vest pentru Deva și Hunedoara         Restricții de circuație pe podul de la Șoimuș (DN 76)         Activitățile muzeelor din județul Hunedoara rămân suspendate         Peste 3.000 de oameni sunt în izolare în județul Hunedoara