Siegfried Mureşan, un hunedorean pentru Guvernul Europei

Mureșan, eurodeputat şi vicepreşedinte al grupului PPE din Parlamentul European, are șanse mari să ajungă comisar european (echivalent cu funcția de ministru) la Transporturi, portofoliu care i-a fost repartizată României

 

 

Siegfried Vasile Mureșan s-a născut în data de 20 septembrie 1981 în municipiul Hunedoara. A absolvit în 2004 Academia de Studii Economice din Bucureşti, Administrarea Afacerilor în Limbi Străine – Germană. A continuat la Humboldt-Universität din Berlin.

Cariera

A făcut un stagiu în Parlamentul Germaniei (Bundestag), între 2006 și 2009, după care a devenit consilier al preşedintelui Comisiei pentru Afaceri Europene al Parlamentului Germaniei. Din 2011 ocupă postul de consilier pe afaceri economice al Partidului Popular European (PPE), iar în 2014 a fost câteva luni consilier politic principal al PPE. În  mai 2014 a fost ales parlamentar european din partea PMP, Traian Băsescu nominalizându-l de două ori, în iunie 2017 și ianuarie 2018, ca propunere a acestei formațiuni politice la funcția de premier. În 2018 a părăsit PMP și a trecut la PNL. În 26 mai 2019 a fost reales parlamentar european, de această dată pe pe lista PNL.

Averea

Potrivit declarației de avere depusă în martie 2019, Siegfried Vasile Mureșan deține conturi și depozite bancare în valoare de aproximativ 700.000 euro (din care 137.606,61 euro – cont pentru cheltuieli cabinet parlamentar) și 1.845,80 lei. Are, împreună cu soția, un teren de 180 mp în Brașov, un apartament de 75 mp în Brașov și o casă de 270 mp, tot în Brașov. În calitate de europarlamentar, Siegfried Mureșan a încasat în 2018 din salarii, diurne și sumă forfetară suma de 208.725,44 euro. Soția sa a avut un venit de 40.665 euro (Ofițer relații internaționale – Oficiul European de Luptă Antifraudă, Bruxelles). Deține un autoturism Volkswagen Golf (an de producție 2010), iar soția un Fiat 500 din 2014.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara         Prostituție sub amenințarea unei grupări de interlopi din Valea Jiului         S-au publicat rezultatele la Bacalaureat. 9 elevi de nota 10 în județul Hunedoara         Trafic rutier închis temporar pe strada Hărăului         Mineri intoxicați cu fum și gaze toxice în subteranul Minei Livezeni         Cristian Coroiescu, liderul ALDE Călan, candidează la Primăria Călan         Mocănița va circula din nou, în această vară, pe calea ferată îngustă Brad – Crișcior         Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi modernizată         ÎN SPATELE VITRINEI         Ultima zi de plată a impozitelor locale, cu bonificație         Un șofer băut a distrus două mașini