Siegfried Mureşan, un hunedorean pentru Guvernul Europei

Mureșan, eurodeputat şi vicepreşedinte al grupului PPE din Parlamentul European, are șanse mari să ajungă comisar european (echivalent cu funcția de ministru) la Transporturi, portofoliu care i-a fost repartizată României

 

 

Siegfried Vasile Mureșan s-a născut în data de 20 septembrie 1981 în municipiul Hunedoara. A absolvit în 2004 Academia de Studii Economice din Bucureşti, Administrarea Afacerilor în Limbi Străine – Germană. A continuat la Humboldt-Universität din Berlin.

Cariera

A făcut un stagiu în Parlamentul Germaniei (Bundestag), între 2006 și 2009, după care a devenit consilier al preşedintelui Comisiei pentru Afaceri Europene al Parlamentului Germaniei. Din 2011 ocupă postul de consilier pe afaceri economice al Partidului Popular European (PPE), iar în 2014 a fost câteva luni consilier politic principal al PPE. În  mai 2014 a fost ales parlamentar european din partea PMP, Traian Băsescu nominalizându-l de două ori, în iunie 2017 și ianuarie 2018, ca propunere a acestei formațiuni politice la funcția de premier. În 2018 a părăsit PMP și a trecut la PNL. În 26 mai 2019 a fost reales parlamentar european, de această dată pe pe lista PNL.

Averea

Potrivit declarației de avere depusă în martie 2019, Siegfried Vasile Mureșan deține conturi și depozite bancare în valoare de aproximativ 700.000 euro (din care 137.606,61 euro – cont pentru cheltuieli cabinet parlamentar) și 1.845,80 lei. Are, împreună cu soția, un teren de 180 mp în Brașov, un apartament de 75 mp în Brașov și o casă de 270 mp, tot în Brașov. În calitate de europarlamentar, Siegfried Mureșan a încasat în 2018 din salarii, diurne și sumă forfetară suma de 208.725,44 euro. Soția sa a avut un venit de 40.665 euro (Ofițer relații internaționale – Oficiul European de Luptă Antifraudă, Bruxelles). Deține un autoturism Volkswagen Golf (an de producție 2010), iar soția un Fiat 500 din 2014.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei