Siegfried Mureşan, un hunedorean pentru Guvernul Europei

Mureșan, eurodeputat şi vicepreşedinte al grupului PPE din Parlamentul European, are șanse mari să ajungă comisar european (echivalent cu funcția de ministru) la Transporturi, portofoliu care i-a fost repartizată României

 

 

Siegfried Vasile Mureșan s-a născut în data de 20 septembrie 1981 în municipiul Hunedoara. A absolvit în 2004 Academia de Studii Economice din Bucureşti, Administrarea Afacerilor în Limbi Străine – Germană. A continuat la Humboldt-Universität din Berlin.

Cariera

A făcut un stagiu în Parlamentul Germaniei (Bundestag), între 2006 și 2009, după care a devenit consilier al preşedintelui Comisiei pentru Afaceri Europene al Parlamentului Germaniei. Din 2011 ocupă postul de consilier pe afaceri economice al Partidului Popular European (PPE), iar în 2014 a fost câteva luni consilier politic principal al PPE. În  mai 2014 a fost ales parlamentar european din partea PMP, Traian Băsescu nominalizându-l de două ori, în iunie 2017 și ianuarie 2018, ca propunere a acestei formațiuni politice la funcția de premier. În 2018 a părăsit PMP și a trecut la PNL. În 26 mai 2019 a fost reales parlamentar european, de această dată pe pe lista PNL.

Averea

Potrivit declarației de avere depusă în martie 2019, Siegfried Vasile Mureșan deține conturi și depozite bancare în valoare de aproximativ 700.000 euro (din care 137.606,61 euro – cont pentru cheltuieli cabinet parlamentar) și 1.845,80 lei. Are, împreună cu soția, un teren de 180 mp în Brașov, un apartament de 75 mp în Brașov și o casă de 270 mp, tot în Brașov. În calitate de europarlamentar, Siegfried Mureșan a încasat în 2018 din salarii, diurne și sumă forfetară suma de 208.725,44 euro. Soția sa a avut un venit de 40.665 euro (Ofițer relații internaționale – Oficiul European de Luptă Antifraudă, Bruxelles). Deține un autoturism Volkswagen Golf (an de producție 2010), iar soția un Fiat 500 din 2014.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Proces cu miză uriașă: despăgubiri de două milioane de lei pentru pietrele de râu din drumul spre Sarmizegetusa Regia         RMN nou la spitalul din Hunedoara         Accident soldat cu patru răniți. Două mașini s-au ciocnit frontal         Pensionar înșelat de falși angajați de la Deratizare         Spaima bulevardelor din Hunedoara: un tânăr beat la volanul unui BMW a făcut praf mașina și și-a băgat prietenii în spital         Carduri europene de sănătate în duplicat pentru hunedoreni, din 7 februarie         APEL LA RAȚIUNE CU DEGETUL PE RANĂ. Poliţia de Patrimoniu dă în clocot         CU TRIMITERE LA VALEA JIULUI. Pactul Ecologic European, o mare provocare pentru România         Accident grav pe DN 76. BMW făcut praf de un autotren         Peste 250.000 de arbori au fost retezați de pe malul Lacului Gura Apelor, în Retezat         Hoț de portofele prins de polițiști         SCANDALUL DE PE RÂUL ALB. Magistraţii joacă bambilici cu dosarul tentativei de omor         UDMR Hunedoara, la 30 de ani de existență         ȚĂRII CÂT MAI MULT CĂRBUNE??? Complexul Energetic Hunedoara, din rău în mai rău         ISTORIE HUNEDOREANĂ. Statuile antice salvate de familia preotului Crăciun înainte de a ajunge pe fundul Cincişului         Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural