Și parlamentarii sunt oameni. Au fost votaţi, dar soarta a avut planuri cu ei

Imediat se împlinește anul de când au fost aleși. Cu siguranță, ne vor trimite scrisori în care își vor justifica activitatea. E clar că principala lor promisiune din campania electorală – cea legată de înființarea de locuri de muncă – nu a fost îndeplinită. Dincolo de toate acestea, și lor li s-au întâmplat multe în plan personal.

Județul Hunedoara a avut, după alegerile din 9 decembrie 2012, 12 reprezentanți în Parlamentul României. În acest moment, trei dintre ei nu se mai ocupă, temporar sau definitiv, de colegiile lor. Pe de altă parte, un avantaj ar fi acela că Mariana Câmpeanu, aleasă ca senator în cel mai mare colegiu din județ, este și ministru al Muncii.

Dan Radu Rușanu a demisionat la sfârșitul lunii aprilie din postul de deputat în Colegiul nr. 3 Hunedoara. A devenit președinte ASF. Nici până azi nu se știe când vor fi alegeri parțiale în colegiul respectiv. Guvernul nu se grăbește să le organizeze.

Monica Iacob Ridzi nu își poate exercita mandatul, pentru că în septembrie a devenit mamă pentru a doua oară. În primul ei mandat a născut un băiețel.

Dacă pentru Ridzi, concediul medical are un motiv fericit, nu același lucru i se întâmplă senatorului Dorin Păran, care a fost operat recent la rinichi. Din acest motiv, el va lipsi câteva săptămâni de la serviciu.

În schimb, Cristian Resmeriță, cel mai tânăr deputat hunedorean, a spus adio burlăciei, el căsătorindu-se în vara acestui an.

Și Bogdan Țîmpău a devenit tată pentru a doua oară. În primul mandat de deputat, i s-a născut o fetiță, iar la două luni după ce a devenit parlamentar pentru a doua oară – un băiețel.

Mircia Muntean a ajuns cu noroc, prin redistribuire, în Parlamentul României. N-a fost prea norocos după, pentru că dosarul în care era inculpat a fost rezolvat rapid, el fiind condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare. Dacă ne gândim că deznodământul putea fi altul, atunci, da, a fost norocos că a ajuns parlamentar. Cu ghinion e faptul că are de plătit, în solidar cu Iosif Claudiu Man, 333.743 USD sau echivalentul în lei, la care se adaugă dobânda de referinţă a BNR, calculată de la data de 25 martie 1999 până la data plăţii integrale.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei         Cursa infernală a unui autocar pe DN 7. Pasagerii au trecut prin momente de spaimă         Accident grav pe DN 66 Călan – Haţeg, produs de un tânăr băut         Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ în Hunedoara         Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși