Și parlamentarii sunt oameni. Au fost votaţi, dar soarta a avut planuri cu ei

Imediat se împlinește anul de când au fost aleși. Cu siguranță, ne vor trimite scrisori în care își vor justifica activitatea. E clar că principala lor promisiune din campania electorală – cea legată de înființarea de locuri de muncă – nu a fost îndeplinită. Dincolo de toate acestea, și lor li s-au întâmplat multe în plan personal.

Județul Hunedoara a avut, după alegerile din 9 decembrie 2012, 12 reprezentanți în Parlamentul României. În acest moment, trei dintre ei nu se mai ocupă, temporar sau definitiv, de colegiile lor. Pe de altă parte, un avantaj ar fi acela că Mariana Câmpeanu, aleasă ca senator în cel mai mare colegiu din județ, este și ministru al Muncii.

Dan Radu Rușanu a demisionat la sfârșitul lunii aprilie din postul de deputat în Colegiul nr. 3 Hunedoara. A devenit președinte ASF. Nici până azi nu se știe când vor fi alegeri parțiale în colegiul respectiv. Guvernul nu se grăbește să le organizeze.

Monica Iacob Ridzi nu își poate exercita mandatul, pentru că în septembrie a devenit mamă pentru a doua oară. În primul ei mandat a născut un băiețel.

Dacă pentru Ridzi, concediul medical are un motiv fericit, nu același lucru i se întâmplă senatorului Dorin Păran, care a fost operat recent la rinichi. Din acest motiv, el va lipsi câteva săptămâni de la serviciu.

În schimb, Cristian Resmeriță, cel mai tânăr deputat hunedorean, a spus adio burlăciei, el căsătorindu-se în vara acestui an.

Și Bogdan Țîmpău a devenit tată pentru a doua oară. În primul mandat de deputat, i s-a născut o fetiță, iar la două luni după ce a devenit parlamentar pentru a doua oară – un băiețel.

Mircia Muntean a ajuns cu noroc, prin redistribuire, în Parlamentul României. N-a fost prea norocos după, pentru că dosarul în care era inculpat a fost rezolvat rapid, el fiind condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare. Dacă ne gândim că deznodământul putea fi altul, atunci, da, a fost norocos că a ajuns parlamentar. Cu ghinion e faptul că are de plătit, în solidar cu Iosif Claudiu Man, 333.743 USD sau echivalentul în lei, la care se adaugă dobânda de referinţă a BNR, calculată de la data de 25 martie 1999 până la data plăţii integrale.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2