Și parlamentarii sunt oameni. Au fost votaţi, dar soarta a avut planuri cu ei

Imediat se împlinește anul de când au fost aleși. Cu siguranță, ne vor trimite scrisori în care își vor justifica activitatea. E clar că principala lor promisiune din campania electorală – cea legată de înființarea de locuri de muncă – nu a fost îndeplinită. Dincolo de toate acestea, și lor li s-au întâmplat multe în plan personal.

Județul Hunedoara a avut, după alegerile din 9 decembrie 2012, 12 reprezentanți în Parlamentul României. În acest moment, trei dintre ei nu se mai ocupă, temporar sau definitiv, de colegiile lor. Pe de altă parte, un avantaj ar fi acela că Mariana Câmpeanu, aleasă ca senator în cel mai mare colegiu din județ, este și ministru al Muncii.

Dan Radu Rușanu a demisionat la sfârșitul lunii aprilie din postul de deputat în Colegiul nr. 3 Hunedoara. A devenit președinte ASF. Nici până azi nu se știe când vor fi alegeri parțiale în colegiul respectiv. Guvernul nu se grăbește să le organizeze.

Monica Iacob Ridzi nu își poate exercita mandatul, pentru că în septembrie a devenit mamă pentru a doua oară. În primul ei mandat a născut un băiețel.

Dacă pentru Ridzi, concediul medical are un motiv fericit, nu același lucru i se întâmplă senatorului Dorin Păran, care a fost operat recent la rinichi. Din acest motiv, el va lipsi câteva săptămâni de la serviciu.

În schimb, Cristian Resmeriță, cel mai tânăr deputat hunedorean, a spus adio burlăciei, el căsătorindu-se în vara acestui an.

Și Bogdan Țîmpău a devenit tată pentru a doua oară. În primul mandat de deputat, i s-a născut o fetiță, iar la două luni după ce a devenit parlamentar pentru a doua oară – un băiețel.

Mircia Muntean a ajuns cu noroc, prin redistribuire, în Parlamentul României. N-a fost prea norocos după, pentru că dosarul în care era inculpat a fost rezolvat rapid, el fiind condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare. Dacă ne gândim că deznodământul putea fi altul, atunci, da, a fost norocos că a ajuns parlamentar. Cu ghinion e faptul că are de plătit, în solidar cu Iosif Claudiu Man, 333.743 USD sau echivalentul în lei, la care se adaugă dobânda de referinţă a BNR, calculată de la data de 25 martie 1999 până la data plăţii integrale.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei