DEVA: Serviciul de Ecarisaj blocat într-un parteneriat public-privat la cuţite

În timp ce câinii vagabonzi îşi fac de cap în oraş, Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân Hunedoara este legat de mâini deoarece nu deţine un spaţiu unde să îi ducă după ce îi ridică din teritoriu. Adăpostul de la Sântuhalm este deocamdată de nefolosit deoarece dependinţele aparţin unei alte foste firme de ecarisaj, care nu şi-a recuperat investiţia

caini

Noapte de noapte în zona în care locuiesc se adună haite de câini care latră şi fac gălăgie până spre dimineaţă. Nu ne mai putem odihni în casele noastre din pricina câinilor vagabonzi”, spune Victoriţa Serafinceanu, care locuieşte în zona pieţei devene, pe strada Poiana Narciselor. În celălalt capăt al oraşului, pe strada Jiului din zona Uzo Balcan, oamenii au făcut apel la preşedintele Asociaţiei 231, Ioan Bujoreanu să îi scape de maidanezi”.Oamenii au ajuns la capătul răbdării. Sunt aici doi câini care toată noaptea latră într-una. Sunt oameni bolnavi, copii mici care nu se pot odihni. Am solicitat ajutor din partea primăriei şi ne-au spus că nu e treaba lor”, spune omul cu năduf. Majoritatea cartierelor din Deva se confruntă cu astfel de situaţii.

Deocamdată, cedat doar verbal

În timp ce câinii fără stăpân s-au înmulţit necontrolat în oraş, de mai bine de două săptămâni Serviciul de Ecarisaj din municipiul Deva este nefuncţional. Acesta ar fi trebuit să fie transferat de la fosta firmă care a gestionat problema câinilor vagabonzi Magnum Ball, la Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân (SJOAFS) Hunedoara, din subordinea Consiliului Judeţean (CJ). Contractul dintre Primăria Deva şi Magnum Ball a expirat în 14 iulie, iar vineri, 26 iulie printr-o hotărâre de Consiliul Local (CL), serviciul a fost cedat către firma din subordinea CJ. Cedat verbal, deoarece niciun contract nu a fost semnat între cele două. „Problema este următoarea. Terenul pe care este amplasat adăpostul canin este al primăriei, în timp ce clădirile şi restul dependinţelor aparţin lui Magnum Ball. Aceştia cer o sumă mai mare decât era prevăzută în contract primăriei pentru construcţia anexelor, iar aici a apărut o problemă de ordin financiar, care trebuie rezolvată. Drept urmare, noi nu am preluat amplasamentul şi nici măcar nu am semnat contractul. După şedinţa de CL nu am mai fost contactaţi de nimeni” spune Dan Robert, director adjunct al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare (ADI), SJOAFS.

Primăria s-a spălat pe mâini

În acest caz, câinii rămân în continuare pe străzi, în timp ce primăria aruncă pisica în curtea SJOAFS, susţinând că problema este rezolvată. „Câinii comunitari nu mai intră în atribuţiilenoastre. Nu există niciun fel de problemă cu Magnum Ball, iar adăpostul de la Sântuhalm a fost cedat firmei din subordinea CJ la şedinţa de CL de vinerea trecută. Câinii comunitari sunt în acest moment, problema lor”, susţine Andrei Nistor, purtător de cuvânt al Primăriei Deva.

Se gândesc să închirieze anexele

Până în momentul când problemele financiare dintre Primăria Deva şi Magnum Ball vor fi rezolvate, conducerea SJOAFS se gândeşte să închirieze pur şi simplu clădirile şi anexele adăpostului de la Sântuhalm, de la fosta firmă de ecarisaj pentru a putea funcţiona. „În acest moment avem în subordine adăpostul din Brad, Hunedoara, Călan şi Petroşani, urmând ca în această săptămână să îl preluăm şi pe cel din Simeria. Pe multe dintre acestea le vom modifica pentru a putea adăposti mai multe animale. Cu toate acestea, nu putem lua câini din Deva şi duce în adăpostul de la Hunedoara sau Simeria, pentru că pentru aceştia există adăpostul de la Sântuhalm. În acest moment nu îi putem ridica, pentru că nu avem unde să îi ducem”, afirmă Ciprian Hodor, director al ADI-SJOAFS.

Până când patrupedele vor fi ridicate din oraş pentru sterilizare şi luare în evidenţă de către firma abilitată, devenii trebuie să se împace cu gândul că vor avea de suportat concerte nocturne canine o bună perioadă de timp de acum încolo.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “DEVA: Serviciul de Ecarisaj blocat într-un parteneriat public-privat la cuţite

  1. Dan

    Dar daca aveti in subordine si adaposturile din Hunedoara pina ce rezolvati problema celor din Deva veniti de-i prindeti pe cei din Hunedoara ca sunt destui si aici.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș         Biciclist lovit de mașină în Deva         Bunuri contrafăcute confiscate de polițiști         Articole pirotehnice din clase interzise la comercializare către publicul larg, confiscate de poliţişti         Activitatea Poliției Locale Deva, în luna noiembrie 2019         Accident grav în Batiz, pe DN 66         Ești răcit mai mereu? Citește cum poți să te protejezi în sezonul rece!         Bradul de Crăciun la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         ADMINISTRAŢIE. Cresc preţurile şi subvenţia la agentul termic din sistem centralizat la Deva         S-a răsturnat cu mașina în șanț         Alimente pentru sărmani oferite de Episcopia Devei şi Hunedoarei         Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor         DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna