ŞEFII CJH S-AU ŢINUT DE VORBĂ! Aparatul RMN a ajuns la Spitalul Judeţean din Deva

Promis de şefii Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH), aparatul de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN) a ajuns la Deva şi urmează să fie instalat în spaţiul de la parterul  Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU).

 

 

În aceste zile, la spiral, se execută lucrările de asamblare pentru aparatul RMN. „Spaţiul, în suprafaţă de 160 de metri pătraţi, în care a funcţionat Direcţiunea a fost reamenajat, după modelul construcţiilor spitaliceşti, iar acum aparatul RMN este în curs de instalare. Urmează probe şi instruirea personalului. Având în vedere că accesul se va face prin holul principal, se va asigura un acces facil al pacienţilor”, a declarat Delia Băda, managerul SJU Deva.

Laudaţio cu bătaie lungă

La recepţie şi-a făcut poze (ca de obicei) cu RMN-ul şi Costel Avram, administratorul public al judeţului Hunedoara, doar că de această dată a figurat ca servant de elogiu pentru Laurenţiu Nistor, semn că el (Avram) n-ar mai fi în cărţi pentru o posibilă candidatură la şefia judeţului.  “Este un proiect al domnului Laurenţiu Nistor, demarat în perioada în care ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. Mă bucur că noi, actuala echipă, am reuşit să ducem la bun sfârşit acest demers, astfel încât hunedorenii să nu mai fie nevoiţi să apeleze la serviciile din mediul privat pentru acest tip de investigaţii”, a declarat Costel Avram.

Dotări pentru RMN

Spaţiului în care va funcţiona aparatul RMN va cuprinde: cabinet de investigaţii, cabină de comandă, spaţiu pentru pregătirea pacienţilor, spaţiu pentru pregătirea pacienţilor minori (care cuprinde o încăpere pentru anestezie generală şi pentru trezire), sală de aşteptare, grupuri sanitare, vestiar, birou pentru personalul medical şi un spaţiu de depozitare pentru produsele farmaceutice, informează CJH printr-un comunicat de presă. Aparatul a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara