Se pregătesc „linii verzi”. Deva – Hunedoara și Petroșani – Uricani, cu troleibuzul

Pentru a se conforma ghidului de finanțare din fonduri europene, Consiliul Județean Hunedoara a aprobat, în ultima ședință, modificările necesare la două proiecte de dezvoltare locală extrem de ambițioase: Green Line HD și Green Line Valea Jiului – Vest. Mai exact, vom circula, în curând, cu troleibuzele, prin cele mai mari aglomerări urbane din județul Hunedoara

22 octombrie troleibuze

În nota de fundamentare, în cazul ambelor proiecte asociative – Deva-Hunedoara și Valea Jiului Vest -, se arată că se impunea completarea corespunzătoare a acordurilor de asociere între CJ Hunedoara și consiliile locale din localitățile de pe traseele de troleibuz, astfel încât să fie îndeplinite cerințele pentru accesarea fondurilor europene.

În plus, o altă obligație era și aceea de a se stabili cu exactitate locația pentru construirea depourilor de troleibuze, obiective prevăzute cu ateliere de întreţinere, revizii, spălătorie şi canal de revizii, spaţii administrative etc.

„Este o reluare a unor discuții pe care le-am avut. Dacă vă amintiți, în urmă cu câteva luni am avut un proiect de asociere cu fiecare administrație în parte, adică și cu Deva și cu Hunedoara, pentru linia de troleu verde Deva-Hunedoara, și cu cele șase unități administrative din Valea Jiului – Petrila, Petroșani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni și Uricani. Acum am completat cu ceea ce ne lipsea și anume faptul că pe fiecare din cele două linii, în varianta în care obținem suma de la Comunitatea Europeană, și eu sunt convins că o vom obține, trebuie să avem și un depou. Asta a fost și ideea de a rediscuta acest subiect. Am extins și cu două depouri: unul în Hunedoara și altul în Vulcan. Pe exercițiul financiar 2014-2020 al Comunității Europene există axă care se referă explicit la acest mijloc de transport. Normal că profităm de ea și încercăm să facem proiecte viabile în așa fel încât să fie declarate eligibile și să putem să le construim. Mai ales că sunt uniri de administrații puternice – Deva și Hunedoara fac în jur de 200.000 de locuitori, iar localitățile din Valea Jiului peste 150.000.”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloț.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva