Se pregătesc „linii verzi”. Deva – Hunedoara și Petroșani – Uricani, cu troleibuzul

Pentru a se conforma ghidului de finanțare din fonduri europene, Consiliul Județean Hunedoara a aprobat, în ultima ședință, modificările necesare la două proiecte de dezvoltare locală extrem de ambițioase: Green Line HD și Green Line Valea Jiului – Vest. Mai exact, vom circula, în curând, cu troleibuzele, prin cele mai mari aglomerări urbane din județul Hunedoara

22 octombrie troleibuze

În nota de fundamentare, în cazul ambelor proiecte asociative – Deva-Hunedoara și Valea Jiului Vest -, se arată că se impunea completarea corespunzătoare a acordurilor de asociere între CJ Hunedoara și consiliile locale din localitățile de pe traseele de troleibuz, astfel încât să fie îndeplinite cerințele pentru accesarea fondurilor europene.

În plus, o altă obligație era și aceea de a se stabili cu exactitate locația pentru construirea depourilor de troleibuze, obiective prevăzute cu ateliere de întreţinere, revizii, spălătorie şi canal de revizii, spaţii administrative etc.

„Este o reluare a unor discuții pe care le-am avut. Dacă vă amintiți, în urmă cu câteva luni am avut un proiect de asociere cu fiecare administrație în parte, adică și cu Deva și cu Hunedoara, pentru linia de troleu verde Deva-Hunedoara, și cu cele șase unități administrative din Valea Jiului – Petrila, Petroșani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni și Uricani. Acum am completat cu ceea ce ne lipsea și anume faptul că pe fiecare din cele două linii, în varianta în care obținem suma de la Comunitatea Europeană, și eu sunt convins că o vom obține, trebuie să avem și un depou. Asta a fost și ideea de a rediscuta acest subiect. Am extins și cu două depouri: unul în Hunedoara și altul în Vulcan. Pe exercițiul financiar 2014-2020 al Comunității Europene există axă care se referă explicit la acest mijloc de transport. Normal că profităm de ea și încercăm să facem proiecte viabile în așa fel încât să fie declarate eligibile și să putem să le construim. Mai ales că sunt uniri de administrații puternice – Deva și Hunedoara fac în jur de 200.000 de locuitori, iar localitățile din Valea Jiului peste 150.000.”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloț.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației         Drumul spre Poiana Pelegii se deschide parțial         ANI: Răzvan Mareș, în conflict de interese         Veste uriașă pentru șoferi: Se deschide Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva         PREZIDENŢIALE 2019. Liberalii hunedoreni strâng semnături pentru Klaus Iohannis – Preşedinte