Se pregătesc „linii verzi”. Deva – Hunedoara și Petroșani – Uricani, cu troleibuzul

Pentru a se conforma ghidului de finanțare din fonduri europene, Consiliul Județean Hunedoara a aprobat, în ultima ședință, modificările necesare la două proiecte de dezvoltare locală extrem de ambițioase: Green Line HD și Green Line Valea Jiului – Vest. Mai exact, vom circula, în curând, cu troleibuzele, prin cele mai mari aglomerări urbane din județul Hunedoara

22 octombrie troleibuze

În nota de fundamentare, în cazul ambelor proiecte asociative – Deva-Hunedoara și Valea Jiului Vest -, se arată că se impunea completarea corespunzătoare a acordurilor de asociere între CJ Hunedoara și consiliile locale din localitățile de pe traseele de troleibuz, astfel încât să fie îndeplinite cerințele pentru accesarea fondurilor europene.

În plus, o altă obligație era și aceea de a se stabili cu exactitate locația pentru construirea depourilor de troleibuze, obiective prevăzute cu ateliere de întreţinere, revizii, spălătorie şi canal de revizii, spaţii administrative etc.

„Este o reluare a unor discuții pe care le-am avut. Dacă vă amintiți, în urmă cu câteva luni am avut un proiect de asociere cu fiecare administrație în parte, adică și cu Deva și cu Hunedoara, pentru linia de troleu verde Deva-Hunedoara, și cu cele șase unități administrative din Valea Jiului – Petrila, Petroșani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni și Uricani. Acum am completat cu ceea ce ne lipsea și anume faptul că pe fiecare din cele două linii, în varianta în care obținem suma de la Comunitatea Europeană, și eu sunt convins că o vom obține, trebuie să avem și un depou. Asta a fost și ideea de a rediscuta acest subiect. Am extins și cu două depouri: unul în Hunedoara și altul în Vulcan. Pe exercițiul financiar 2014-2020 al Comunității Europene există axă care se referă explicit la acest mijloc de transport. Normal că profităm de ea și încercăm să facem proiecte viabile în așa fel încât să fie declarate eligibile și să putem să le construim. Mai ales că sunt uniri de administrații puternice – Deva și Hunedoara fac în jur de 200.000 de locuitori, iar localitățile din Valea Jiului peste 150.000.”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloț.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident pe Drumul Național 66 Simeria – Hațeg         Controale ale polițiștilor la firmele care fac afaceri cu lemne         Bărbat ridicat de polițiști de la terasă, după ce a refuzat carantinarea         Polițiști anti-covid. Controale ample în zonele aglomerate din județul Hunedoara         Ce au decis magistrații în dosarul „matriței din Sarmizegetusa Regia”. Soluția dată la cererea de recompensă depusă de o tânără         Consiliul Județean Hunedoara va susține salariile paramedicilor Asociației Salvital – SMURD         BISERICA ROTONDĂ DE LA GEOAGIU         Transalpina Pădurenilor. Cum arată noua șosea din munții Hunedoarei, după finalizare         ALERTĂ. Peste 70 de cazuri noi de Covid 19 în județul Hunedoara         Angajat al Minei Lupeni, infectat cu noul coronavirus         Ecaterina Andronescu: „Nu sunt de acord să eliminăm educația tehnologică!”         După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală         Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada