SCURTCIRCUIT, Primarul Milu Folescu ţine încurcată o investiţie de milioane de euro

O investiţie suedeză de peste 2,5 milioane de euro ce urmează să se realizeze în comuna Vaţa de Jos bate pasul pe loc din cauza primarului PDL Milu Folescu care are de  patru luni proiectul pe masă şi nu-l pune în dezbaterea consiliului local

NO, NUMA’-NCET. În comuna Vaţa de Jos doar munca primarului Milu Folescu la primărie mai aduce a staţiune şi odihnă

NO, NUMA’-NCET. În comuna Vaţa de Jos doar munca primarului Milu Folescu la primărie mai aduce a staţiune şi odihnă

Pentru comuna Vaţa de Jos investiţia ar aduce cam 50.000 de euro la bugetul local în fiecare an, o sumă deloc neglijabilă în condiţiile în care staţiunea are lacătul pe poartă şi majoritatea firmelor care activau în comună sunt acum falimentare sau în pragul insolvenţei. De asemenea, cam 300 de oameni îşi vor găsi de lucru pe perioadă determinată, cât durează construcţia investiţiei şi alte câteva zeci de persoane vor fi angajate la întreţinerea şi paza obiectivului pe toată durată funcţionării.  În ciuda tuturor beneficiilor pentru comunitate, primarul Milu Folescu a refuzat să pună proiectul în dezbaterea consiliului local. Fără niciun motiv. Sau, în orice caz, fără un motiv rezonabil…

Energie verde fără energie politică

SC Energo Voltaj Grup Arad SRL reprezintă interesele unei companii suedeze care ar vrea să producă energie verde la Vaţa de Jos. Energeticienii au solicitat concesionarea unui teren în suprafaţă de 5,6 hectare de teren pentru o perioadă de 49 de ani. În luna aprilie, şase consilieri locali (din care doi sunt colegi de partid – PDL – ai primarului Folescu) au iniţiat un proiect de hotărâre prin care ar urma ca terenul să intre la licitaţie în vederea concesionării.

Iniţiatorii susţin că primarul refuză în mod nejustificat dezbaterea pe proiect şi o face pentru că deţine controlul şi majoritatea în consiliul local. Terenul ce urmează a fi concesionat este plin de bălării, nu produce nimic.

Bălăriile la evaluare sau se-aşteaptă „verzişorii”?

Gheorghe Rus, unul dintre iniţiatori, spune că primarului nu-i pasă că se pierd locuri de muncă şi bani. Nu este prima dată când interesele comunei sunt pe planul doi pentru pedelistul Folescu, mai susţine Rus. Reprezentantul firmei Energo Voltaj confirmă spusele consilierului Rus. Într-adevăr, din primăvară Primăria Vaţa de Jos nu a fost în stare să dea drumul procedurilor de licitaţie. La Buceş, primarul s-a mişcat mult mai repede. Acum firma este în faza de obţinere a avizelor de mediu.

Primarul Milu Folescu pretinde că nu există nici un motiv să se opună investiţiei. Ar vrea să facă totul ca la carte, să nu existe contestaţii. Acum se ocupă de evaluarea terenului. Mai repede nu s-a putut fiindcă a fost în concediu. În cel mult o săptămână crede că va da drumul la licitaţie.

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “SCURTCIRCUIT, Primarul Milu Folescu ţine încurcată o investiţie de milioane de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         CJ Hunedoara: „Primăria Șoimuș este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile județene aflate în administrare temporară”         Masivul Parâng. Șantierul drumului județean 709F inspectat de reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara         LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor         Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”