Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara

Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS  Hunedoara

 

Stimați politicieni ai USR – PLUS

 

Alegerile europarlamentare v-au legitimat ca o forță politică redutabilă, care a reușit fără doar și poate diminuarea puterii și evident a procentelor unui partid aflat în plin avânt spre ceea ce putem numi dictatură. Votul exprimat atunci, parțial politic, parțial emoțional, v-a dat posibilitatea să deveniți a treia forță politică a țării, cu puteri solide și benefice românilor. Ați fost mulțumiți, v-au crescut aripi și ați început să fiți zăriți tot mai consistent pe cerul politic românesc. Apoi, ați construit alături de PNL, după multe negocieri, un pod bine ancorat care a dus la căderea guvernului roșu. Alt succes incontestabil al strategiei voastre dar pe care, din păcate, l-ați supraevaluat, lipindu-vă în pripă încă un rând de aripi. Această supraevaluare, combinată cu automulțumire și cu exacerbarea unui entuziasm fără limite v-a determinat să distrugeți podul pe care l-ați construit alături de PNL. Deși doriți să salvați România de roșul nefast, ați preferat să stați deoparte și să priviți cum alții se chinuie să o salveze singuri. Refuzul de a intra la guvernare a fost ca soarele care a topit ceara cu care erau lipite aripile lui Icar și asemenea mitologicului erou, v-ați prăbușit, în sondaje și în rezultat. V-ați ridicat repede v-ați șters de praf și ați scris pe pancarde că mergem împreună.

Păi haideți să mergem împreună. Nu doar declarativ. Hunedoara cea roșie a Transilvaniei, ne face să roșim la propriu, de foarte mult timp. Acum ea a început să se coloreze altfel, dar mai e mult până să dispară petele roșii de pe harta județului. Aritmetica politică a prezentului ne arată clar că procentele PNL-ului adunate cu cele ale USR-PLUS depășesc consistent pe cele ale PSD, în special în zona Bradului și în Valea Jiului, zone încă roșii.  Sunt de apreciat eforturile pe care le-ați depus pentru aceste procente. Sunt de apreciat declarațiile făcute de către conducerea centrală, de susținere în turul doi al președintelui Klaus Iohannis. Numai că aceste declarații nu sunt suficiente pentru a determina electoratul să urmeze strategia partidului.

Doar munca voastră susținută din stradă, de la alegător la alegător, din casă în casă, din localitate în localitate va putea fi benefică pentru diminuarea petelor roșii. Mergeți alături de PNL și fiți ceea ce sunteți. Nu vă veți pierdeți nici identitatea nici doctrina. Faceți ce știți mai bine să faceți. Fiți la fel de demni și de determinați ca în celelalte bătălii pe care le-ați dus. PNL-ul are nevoie de USR-PLUS  iar voi, la rândul vostru  aveți nevoie de PNL.

Reconstruiți, astăzi podul împreună, pentru ca mâine, tot împreună, să reconstruiți cel mai frumos județ al României.

HUNEDOARA SCHIMBĂ CULOAREA să fie sloganul sub care în seara de 24 noiembrie să nu mai fim nevoiți să vedem roșu în fața ochilor.

Vladimir Brilinsky

Membru al societății civile

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva