SCLAVI LA NOI ACASĂ. Interesul economic românesc, subminat de ONG-uri de mediu cu bani din Germania

„Câtă nesimţire să ai tu Ministerul Mediului din Germania să finanţezi un ONG din România ca să ceară închiderea termocentralelor româneşti pe motiv de poluare, în timp ce Germania face termocentrale noi pe cărbune?”, aceasta a fost reacţia în Gorj la „oferta” Bankwatch România. În Hunedoara, „talibanii” mediului s-au bucurat de susţinere guvernanţilor PSD

Colegii de la Glasul.Info din Gorj au semnalat aceleaşi practici comise de „talibanii” mediului, finanţaţi cu bani „de afară” pentru a submina din interior economia românească.

Cine cade de fazan în situaţia de faţă?”

S-a întâmplat recent, în urma unei întâlniri cu reprezentanţii ONG-ului „Bankwatch România”, un ONG finanţat de Ministerul Mediului din Germania, un ONG venit la Târgu Jiu pentru a convinge societatea civilă de necesitatea închiderii mineritului pe cărbune. „Cu precădere tineri din anumite ONG-uri ecologiste, fie din ignoranţă, fie din interes, se avântă într-un soi de “cruciade” antiromâneşti, fiind finanţaţi din spate din ţări care fac pe teritoriul lor fix pe dos faţă de cum ne îndeamnă pe noi, şi asta la nivel oficial, la nivel de politici de stat. (…) Germania face termocentrale noi pe cărbune, iar ministerul mediului din Germania finanțează ONG-uri din România care cer închiderea termocentralelor românești, pe motiv de poluare? Păi, cine cade de fazan în situația de față? României îi este interzis tocmai ceea ce Germania implementează la nivel de politică de stat!!??”, scriu colegii din Târgu Jiu, relatând atitudinea lui Nicolae Ivăniși, jurnalist, publicist gorjean și președinte al Alternativei pentru Demnitate Națională (ADN) Gorj.

Ne-am tâmpit? Pai Valea Jiului însăşi este un muzeu!”

Dezbaterea ce a avut loc februarie 2020 la Gorj nu o noutate, un unicat. S-a întâmplat în septembrie anul trecut şi la Lupeni, la Palatul Cultural al Minerului, când a fost prezentat un studiu comandat de Greenpeace România şi Bankwatch România privind o „Tranziţie justă în Hunedoara”. Prefectul Tiberiu Fabius Kiszely, reprezentantul Guvernului PSD în teritoriu, a stat la masă cu „talibanii” mediului, asigurându-le legitimitatea şi susţinerea statului român. Iată cum se văd lucrurile la Gorj, din perspectiva unui cetăţean fără demnităţi (şi leafă) publice. „Povestea reprezentantul Bankwatch despre “potențialul punct de afaceri ce se vrea creat, după închiderea minelor Petrila, Lupeni… cele din Valea Jiului și cum se poate dezvolta turismul la Straja”! Minele de care face vorbire sunt istorie de …hăt, potenţialul punct de afaceri nu a mai venit, dar soluţia dumnealui este extrem de încurajatoare. “O organizaţie urmează să preia patrimoniul şi printre altele să înfiinţeze un muzeu al minerilor” Ne-am tâmpit? Păi Valea Jiului însăşi este un muzeu! Așa vreți să vedeți și Gorjul? A mai subliniat și faptul că Stațiunea Straja este un obiectiv turistic ce merită dezvoltat. Am înțeles. Toată lumea cântă, râde și dansează la Straja! Ține de foame, fiindcă iarna mergem la păscut de zăpadă, iar vara ne facem vegani! PS. Cum te numești atunci când, român fiind, încerci și reușești indirect să subminezi economic țara ta? Îmi scapă termenul! Sincer… ei nu au nici o vină! Vina aparține în totalitate idioților care ne reprezintă pe noi ca și națiune! Vasali și… atât!”, spune jurnalistul gorjan Nicolae Ivăniși.

Foto: captură foto Facebook – Sabotorii Gorjului

EXTRA

Nici energie verde n-avem voie, că moare vipera de sete

„Germania este ţara care la acest moment îşi prelungește până în 2038 acordul pentru exploatare de cărbune și cumpără și niște terenuri în Germania, să decoperteze, să exploateze cărbune în continuare. Pe noi, pe români, fiind așa la baștină mai ghiocei, mai trădători, mai nărozi chiar putem spune, veniți și ne închideți hidroncetrala pe Jiu o dată, pe pretextul că moare vipera de sete, că acolo-i drumul viperei, că așa am înțeles… După ce investim 170 de milioane de euro, mare atenție! Adică nu mai putem să dăm 20.000, să-i facem adăpătoare, din cupru, din alamă, cred că le putem pune și din platină, dacă ne chinuiam puţin”, declară Nicolae Ivăniși.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.