SCHIMB DUR DE ACUZAȚII. Isteria COVID – 19 a ajuns şi la ştabii din Orăştie

Atacurile s-au dus în emisiunea „Cafeaua de la ora 11” de la Radio Color Orăștie, din 16 martie, unde au fost invitaţi primarul Ovidiu Bălan şi managerul Spitalului Municipal, Graziela Achim

Dan Orghici

Managerul Spitalul din Orăștie l-a acuzat pe deputatul liberal Lucian Heiuș că nu a respectat restricţiile auto-izolării la domiciliu, după ce a aflat că a fost în contact cu un pacient diagnosticat POZITIV la testul pentru COVID – 19. „Noi luăm, am luat, în calcul situaţia asta, chiar dacă declaraţia lui, dumnealui (Lucian Heiuş, n.red.), este că nu ar fi intrat în contact cu alte persoane din Orăștie. Noi din surse neoficiale, din vorbă-n vorbă, avem informaţii că ar fi intrat în contact cu persoane din Orăștie și ne pregătim oarecum”, acuza Graziela Achim.

Se cere o cercetare penală

Contactat telefonic, deputatul PNL (acum, internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara) spune că directoarea răspândeşte informaţii false. „Am fost dea dreptul şocat de afirmaţiile făcute de managerul Spitalului Municipal, Graziela Achim. Solicit oficial şi pe această cale Poliţiei din Orăștie să înceapă cercetările cu privire la răspândirea de informaţii false. Repet, încă o dată, pentru a întării declaraţia dată anterior organelor abilitate. M-am întors acasă joi noaptea, 12 martie, pe la 22:30, fără să iau contact cu nicio persoană din Orăștie sau din judeţul Hunedoara, iar dimineaţă am aflat de la televizor de infectarea cu COVID -19 a domnului senator Vergil Chiţac. Am sunat la Direcţia de Sănătate Publică şi am rămas în izolare fără să mă mai întâlnesc cu niciun membru al familiei, cu niciun coleg, cu nicio persoană nici din Orăștie ori din judeţul Hunedoara. O zi jumătate, cât am stat în izolare la Orăștie, mi s-a adus de mâncare de către familie, aceasta fiind lăsată pe pervazul de la geam şi pe care am luat-o după ce persoana care a adus-o a plecat. Toate afirmaţiile făcute de doamna Achim au, probabil, un substrat politic şi nu pot să accept acest lucru”, a declarat pentru Ziarul Hunedoreanului deputatul liberal Lucian Heiuș.

Când suferinţa devine agent electoral

În aceeaşi emisiune, primarul Ovidiu Bălan acuză Prefectura că nu l-a informat dacă este un centru de carantină în incinta fostei unităţi militare. „Oficial nu avem date, deşi am trimis adrese D irecţiei de Sănătate Publică şi Prefecturii judeţului Hunedoara în urmă cu două săptămâni, dar şi săptămâna trecută. Nu am primit nici un răspuns”, acuză primarul Ovidiu Bălan. În direct a intervenit prefectul Vasilică Potecă cu precizări. „Aș vrea să clarificăm rapid nişte lucruri, altfel riscăm să dezinformăm pe toată lumea. Vreau să-i spun domnului Bălan că trebuia să participe la şedinţa la care Instituţia Prefectului l-a convocat, nu să se ocupe de răfuieli politice. Iar dacă vrea să continue cu acestea să o facă după ce se termină perioada de Coronavirus. (…) Să citească mesajele pe care i le trimite ISU pe „special”, mesajele pe care i le trimite Guvernul, Ministerul de Interne şi celelalte (instituţii), nu să vină și să acuze”, a replicat Potecă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara         A murit istoricul hunedorean Ioachim Lazăr         16 incendii de vegetație în județul Hunedoara         Al 15-lea deces al unui pacient în județul Hunedoara, infectat cu coronavirus         PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 05 aprilie 2020         Cadrele medicale din Hunedoara respiră ușurat. Rezultate negative la testele coronavirus         124 de persoane infectate cu coronavirus în Hunedoara         Accident grav pe un câmp din zona Orăștiei         Spargere la un magazin din Lupeni. Hoții au fost prinși în flagrant         Doamnă/domnule doctor, vă respect decizia! La război nu mergi fără pușcă         Amenzi pentru cei care nu poartă măști în Simeria         Încă trei decese ale unor bolnavi infectați și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara         Spitalul Județean de Urgență din Deva a cumpărat sute de saci pentru cadavre