Schi dublat de bălăceală. Proiectul parcului acvatic de la Lupeni a fost prezentat oficial

Viitorul aquaparc de la Lupeni a  fost prezentat, în premieră, de cei care şi-au unit forţele pentru realizarea bazei de agremei, adică oficialii Consiliului Judeţean Hunedoara şi cei ai Primăriei Lupeni.

poza 2Aqualandul va fi amplasat în zona de plecare a telegondolei, iar joi au fost prezentate planul parcului acvatic, precum şi proiectul tehnic de execuţie. Un proiect generos care va fi depus pentru finanţare pentru fonduri europene, ce cuprinde piscine dintre care una de 99 mp şi una cu valuri, spa,  jacuzzi, saună, dar şi un hotel ce va fi amplasat la baza de plecare a telegondolei.„Proiectul e prea serios şi prea multă muncă se depune la el şi atunci cred că va fi un succes pentru beneficiari. Tragem foarte tare şi l-am anunţat de acum, iar până în toamnă dorim să avem inclusiv proiectarea finalizată, ca să putem să îl punem imediat ce apar axele de finanţare pe fondurile europene. Nu că  se pune problema primul venit, primul servit. Aici se pune problema cât de bine şi cât de perfect este acest proiect, aşa încât europenii să aloce fonduri pentru aşa ceva”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ. Autorităţile care şi-au dat mâna pentru realizarea acestui proiect îşi propun să atragă turiştii în zona Lupeni – Straja pe toată perioada anului, nu doar iarna, aşa cum se întâmplă acum, când aici vin doar pasionaţii de schi. „O parte din investiţii au fost demarate şi mă refer la pârtiile de schi. O altă parte, încercăm să le demarăm noi, prin construcţia acestui aqualand şi prin faptul că am demarat un studiu de fezabilitate de dezvoltare al staţiunii Straja. Vrem să o aducem la stadiul de staţiune de interes turistic naţional. Fără a face aceste lucruri, turismul e unul care devine de nişă şi nici numărul de turişti nu este cel pe care ni-l dorim, aşa încât turismul să devină o industrie în Valea Jiului şi să aducă venituri populaţiei, în compensarea scăderii activităţii din minerit”, a explicat vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint. Lupeniul depinde acum în mare parte de industria minieră, care însă se tot restrânge. Doar iarna se mai dezgheaţă economia, când turiştii vin în staţiunea Straja. Oficialii recunosc, însă, că trebuie mişcate lucrurile pentru dezvoltarea zonei,iar acest lucru se poate face doar prin atragerea finanţărilor europene pe proiecte bine gândite. „Suntem obligaţi să facem proiecte, fiindcă numai pe proiecte ne putem dezvolta. Când spun că suntem obligaţi spun că de mult timp am gândit astfel de proiecte. Eu zic că impactul turistic va fi foarte mare, fiindcă vom avea turişti atât pe timp de iarnă, cât şi pe timp de vară”, este de părere Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara