„SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile

Florin Oancea, primarul Devei, a mai dat un termen de trei zile operatorului de salubritate Brai – Cata pentru a aduce cele cinci maşini noi, promise prin contratul cu care a pus mâna pe afacerea cu gunoaie din zona de centru a judeţului.

 

 

La începutul lunii, primarul Devei organiza o conferinţă de presă în care cerea imperativ gunoierului să se conformeze şi să-şi facă treaba conform obligaţiilor asumate prin contractul semnat ADI Deşeuri. Data limită era 15 iulie 2019.

Încă trei zile şi „multă viteză de reacţie!”

Termenul a expirat şi operatorul nu s-a achitat de obligaţii. „Astăzi (16 iulie, n.red.) a expirat termenul-limită pe care l-am dat operatorului de salubritate din Deva, firma Brai Cata, pentru a se conforma întocmai obligaţiilor asumate prin contract. Am spus în conferinţa de presă de săptămâna trecută că, dacă acest lucru nu se întâmplă până la finele zilei de 15 iulie, voi cere rezilierea contractului. Cu toate acestea, pentru a nu genera un conflict major, căruia să-i cadă victime devenii, şi având semnale de ultimă oră că firma Brai Cata a înţeles exact sensul şi gravitatea somaţiei mele, am decis să mai acord trei zile pentru ca firma de salubritate să aducă cele 5 maşini noi promise, care să opereze în Deva. Termenul acesta expiră vineri, 19 iulie, şi o altă amânare nu va mai fi. Le doresc succes celor de la firma Brai Cata şi multă viteză de reacţie!”, a motivat Florin Onancea păsuirea acordată gunoierului.

Iată şi mesajul ultimatum din 4 iulie

„Prin ADI «Deşeuri» noi avem posibilităţi limitate de acţiune, dar vom acţiona pentru că, atâta timp cât eu, ca primar, decontez în faţa devenilor, vreau să ştiu că cel care răspunde îşi îndeplineşte clauzele contractuale. Dacă nu, fără supărare să ne lase că poate are mult de lucru în altă parte. Termenul de conformare este 15 iulie . Dacă în data de 16 iulie (şi nu vreau să fie o chestie de moment)… Dacă vor face doar pe o perioadă scurtă de timp… . Dacă se vor mobiliza şi vor respecta contractul, bună pace. Dacă nu, la revedere! Voi solicita ADI Deşeuri convocarea unei şedinţe în care să se discute şi să se voteze rezilierea contractului cu operatorul. Este un ultimatum. Nu vreau să o interpreteze ca o ameninţare ci ca o realitate. Nu mă interesează cine este operatorul, mă interesează ca acel operator să-şi respecte clauzele contractuale”, spunea primarul la vremea aceea.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători