„SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile

Florin Oancea, primarul Devei, a mai dat un termen de trei zile operatorului de salubritate Brai – Cata pentru a aduce cele cinci maşini noi, promise prin contratul cu care a pus mâna pe afacerea cu gunoaie din zona de centru a judeţului.

 

 

La începutul lunii, primarul Devei organiza o conferinţă de presă în care cerea imperativ gunoierului să se conformeze şi să-şi facă treaba conform obligaţiilor asumate prin contractul semnat ADI Deşeuri. Data limită era 15 iulie 2019.

Încă trei zile şi „multă viteză de reacţie!”

Termenul a expirat şi operatorul nu s-a achitat de obligaţii. „Astăzi (16 iulie, n.red.) a expirat termenul-limită pe care l-am dat operatorului de salubritate din Deva, firma Brai Cata, pentru a se conforma întocmai obligaţiilor asumate prin contract. Am spus în conferinţa de presă de săptămâna trecută că, dacă acest lucru nu se întâmplă până la finele zilei de 15 iulie, voi cere rezilierea contractului. Cu toate acestea, pentru a nu genera un conflict major, căruia să-i cadă victime devenii, şi având semnale de ultimă oră că firma Brai Cata a înţeles exact sensul şi gravitatea somaţiei mele, am decis să mai acord trei zile pentru ca firma de salubritate să aducă cele 5 maşini noi promise, care să opereze în Deva. Termenul acesta expiră vineri, 19 iulie, şi o altă amânare nu va mai fi. Le doresc succes celor de la firma Brai Cata şi multă viteză de reacţie!”, a motivat Florin Onancea păsuirea acordată gunoierului.

Iată şi mesajul ultimatum din 4 iulie

„Prin ADI «Deşeuri» noi avem posibilităţi limitate de acţiune, dar vom acţiona pentru că, atâta timp cât eu, ca primar, decontez în faţa devenilor, vreau să ştiu că cel care răspunde îşi îndeplineşte clauzele contractuale. Dacă nu, fără supărare să ne lase că poate are mult de lucru în altă parte. Termenul de conformare este 15 iulie . Dacă în data de 16 iulie (şi nu vreau să fie o chestie de moment)… Dacă vor face doar pe o perioadă scurtă de timp… . Dacă se vor mobiliza şi vor respecta contractul, bună pace. Dacă nu, la revedere! Voi solicita ADI Deşeuri convocarea unei şedinţe în care să se discute şi să se voteze rezilierea contractului cu operatorul. Este un ultimatum. Nu vreau să o interpreteze ca o ameninţare ci ca o realitate. Nu mă interesează cine este operatorul, mă interesează ca acel operator să-şi respecte clauzele contractuale”, spunea primarul la vremea aceea.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − opt =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini         Bărbat tâlhărit după ce s-a îmbătat