Scandalul continuă: Angajaţii UM Orăştie ameninţă cu greva

Nicolae Constantin Stoica, liderul Sindicatului „Speranţa” Orăştie, ameninţă cu intrarea în grevă generală a angajaţilor SC UM Orăştie SA, întrucât, susţine el, conducerea societăţii nu le respectă revendicările.

Stoica susţine că, marţi, ar fi trebuit să aibă loc concilierea conflictului de muncă la ITM Hunedoara, însă nu a fost ascultat, chiar dacă la începutul lunii a venit şi ministrul Mihai Tudose, care „a promis de faţă cu toată lumea, că, dacă se încetează conflictul de muncă şi se semnează CCM , ministerul va investi în uzină zeci de milioane de euro  şi se va găsi o soluţie şi pentru divizarea turnătoriei de uzină. Menţionăm că, la ora actuală, uzina are o datorie la stat de aproximativ 80 milioane euro, datorită nepunerii în funcţiune a acestei turnătorii. (…) membrii Sindicatului « Speranţa » au posibilitatea să intre în grevă generală, iar investiţiile promise, cât şi găsirea unei soluţii de ştergere a datoriilor societăţii, promise de domnul ministru Mihai Tudose, vor deveni istorie”, se arată în comunicatul de presă remis de liderul Sindicatului « Speranţa » Orăştie.

Sindicaliştii cer negocierea grilei de salarizare a personalului unităţii, plata orelor suplimentare, permiterea accesului necondiţional al preşedintelui sindicatului la locul de muncă al membrilor de sindicat şi semnarea contractului de muncă pe perioada 2017-2019.

„Menţionăm că suntem singura unitate din industria de apărare şi din societăţile care aparţin de Ministerul Economiei, care nu are un contract colectiv de muncă şi în care directorul general a interzis accesul preşedintelui Sindicatului „Speranţa” în societate, la locul de muncă al membrilor de sindicat, condiţionând şi limitând astfel activitatea sindicală, nu respectă niciun domeniu de colaborare prevăzut în CCM şi legislaţia în vigoare, faptă prevăzută ca infracţiune”, mai precizează Nicolae Constantin Stoica.

Liderul sindical mai vorbeşte, în comunicatul de presă, şi despre condiţiile de lucru din atelierul de producţie, care sunt „precum în Evul Mediu, fără sursă de căldură, nu se acordă echipament de lucru şi de protecţie, nu se plătesc orele suplimentare, maşinile şi utilajele sunt din anii 80 şi, ceea ce este cel mai important lucru, unitatea nu are contract colectiv de muncă”.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Scandalul continuă: Angajaţii UM Orăştie ameninţă cu greva

  1. Nicolae

    Ce greva mai fac , pentru ca de ani de zile sunt doar in greva ? 🙁 Si nu din cauza lor ! 🙁

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu