Scandalul continuă: Angajaţii UM Orăştie ameninţă cu greva

Nicolae Constantin Stoica, liderul Sindicatului „Speranţa” Orăştie, ameninţă cu intrarea în grevă generală a angajaţilor SC UM Orăştie SA, întrucât, susţine el, conducerea societăţii nu le respectă revendicările.

Stoica susţine că, marţi, ar fi trebuit să aibă loc concilierea conflictului de muncă la ITM Hunedoara, însă nu a fost ascultat, chiar dacă la începutul lunii a venit şi ministrul Mihai Tudose, care „a promis de faţă cu toată lumea, că, dacă se încetează conflictul de muncă şi se semnează CCM , ministerul va investi în uzină zeci de milioane de euro  şi se va găsi o soluţie şi pentru divizarea turnătoriei de uzină. Menţionăm că, la ora actuală, uzina are o datorie la stat de aproximativ 80 milioane euro, datorită nepunerii în funcţiune a acestei turnătorii. (…) membrii Sindicatului « Speranţa » au posibilitatea să intre în grevă generală, iar investiţiile promise, cât şi găsirea unei soluţii de ştergere a datoriilor societăţii, promise de domnul ministru Mihai Tudose, vor deveni istorie”, se arată în comunicatul de presă remis de liderul Sindicatului « Speranţa » Orăştie.

Sindicaliştii cer negocierea grilei de salarizare a personalului unităţii, plata orelor suplimentare, permiterea accesului necondiţional al preşedintelui sindicatului la locul de muncă al membrilor de sindicat şi semnarea contractului de muncă pe perioada 2017-2019.

„Menţionăm că suntem singura unitate din industria de apărare şi din societăţile care aparţin de Ministerul Economiei, care nu are un contract colectiv de muncă şi în care directorul general a interzis accesul preşedintelui Sindicatului „Speranţa” în societate, la locul de muncă al membrilor de sindicat, condiţionând şi limitând astfel activitatea sindicală, nu respectă niciun domeniu de colaborare prevăzut în CCM şi legislaţia în vigoare, faptă prevăzută ca infracţiune”, mai precizează Nicolae Constantin Stoica.

Liderul sindical mai vorbeşte, în comunicatul de presă, şi despre condiţiile de lucru din atelierul de producţie, care sunt „precum în Evul Mediu, fără sursă de căldură, nu se acordă echipament de lucru şi de protecţie, nu se plătesc orele suplimentare, maşinile şi utilajele sunt din anii 80 şi, ceea ce este cel mai important lucru, unitatea nu are contract colectiv de muncă”.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Scandalul continuă: Angajaţii UM Orăştie ameninţă cu greva

  1. Nicolae

    Ce greva mai fac , pentru ca de ani de zile sunt doar in greva ? 🙁 Si nu din cauza lor ! 🙁

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara