SCANDAL ÎN CONSILIUL JUDEŢEAN. Revocarea lui Marius Mutulescu alunecă de la circ spre abuz de putere

Cea de a treia tentativă de mazilire a lui Marius Mutulescu din funcţia de administrator special la SC Drumuri şi Poduri SA depăşeşte zona de intrigă politică. Liberalii cer Instituţiei Prefectului să intervină înainte ca acţiunile şefilor CJ Hunedoara să producă efecte penale.

 

Şefii judeţului butonează de două luni la debarcarea lui Marius Mutulescu de pe postul pe care îl ocupă din 22 octombrie 2012, când a fost mandatat să reprezinte interesele Consiliului Judeţean în procedura falimentului la SC Drumuri şi Poduri SA. Culmea e că a doua tentativă de mazilire survenea într-o perioadă în care administratorul special nu era plătit, deşi câştigase încă din septembrie procesul pentru o altă revocare abuzivă dispusă de administraţia judeţeană.

 

Jocuri politice cu iz penal

Pesediştii şi-au dat seama că nu pot să scape de Mutulescu, joi, 23 februarie 2017, la şedinţa AGA de la Drumuri şi Poduri SA. În mod normal şi legal, conform numărului de consilieri judeţeni, PSD şi PNL sunt pe picior de egalitate cu câte 15 voturi în AGA fiindcă legea nu permite conducerii – Bobora, Vasilescu şi Andronache – să facă parte din Adunarea Generală. Prin demisia lui Laurenţiu Nistor (PSD) şi a lui Valeriu Bejinariu rămăsese fiecare partid cu câte 14 voturi „apte”, fapt ce a dus la imposibilitatea de a lua decizia revocării. La doar o zi a urmat „jocul de glezne” la liderilor PSD. În „ordinara” (din toate punctele de vedere) de vineri, 24 februarie, şefii judeţului şi-au completat echipa cu validarea lui Dacian Ciodaru. Pentru PNL a fost amânată cu o lună intrarea în Consiliu a lui Ioan Oprişa. Astfel, s-a creat o majoritate artificială, aranjată din „proceduri” care să permită eliminarea lui Marius Mutulescu de pe post. Pe lângă ingineria mandatelor, pesediştii au comis şi un abuz de putere ca să-şi atingă scopul. Şefii judeţului au introdus o nouă convocare AGA la „suplimentare”, deşi nu este justificat regimul de urgenţă. În plus, hotărârea îngrădeşte dreptul consilierilor de a vota liber. Liberalii au anunţat că vor sesiza Instituţia Prefectului şi vor formula o plângere prealabilă la Consiliul Judeţean, pentru a îndrepta hotărârea înainte de a produce efectele penale ale abuzului în serviciu.

 

Rapoarte există, lipseşte bunăvoinţa cititului

Debarcarea lui Marius Mutulescu este o trăsnaie cusută politic cu aţă roşie şi în privinţa argumentelor invocate de liderii PSD. „Problema (revocării, n.red.) s-a deschis în momentul în care noi am sesizat că există o plată care se face cuiva fără să aibă eficienţă în muncă. Munca aia ar fi trebuit să aibă în spate o coală de hârtie, un email, un fax, un raport cât de cât concludent la ceea ce a făcut omul în luna respectivă”, spune Mircea Bobora. Dacă e de bună credinţă şi nu urmăreşte o răfuială politică, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara ar putea să sesizeze că se află în eroare din cauza subalternilor, care erau datori să ştie că toate rapoartele se găsesc în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă şi că le avea oricând la dispoziţie. Mai mult, contractul de mandat îl obligă pe administratorul special să dea note informative doar în măsura în care i-o cere în mod expres Consiliul Judeţean. Potrivit contractului, CJ Hunedoara are dreptul „să fie informat cu privire la derularea procedurii falimentului prevăzute de Legea nr. 85/2006 cu modificările şi completările ulterioare”. Când administraţia judeţeană a cerut rapoarte a primit. Când nu  cerut, e de înţeles că s-a îndestulat cu rapoartele din Buletinul oficial.

 

Din lac în puţ

Din documentele CJ Hunedoara reiese că, al începutul anului 2015, şefii judeţului i-au cerut administratorului special „raport scris”. Actele arată că existau unele nemulţumiri estetice, că informaţiile n-au fost „îmbrăcate” corespunzător. Instanţa a dovedit, la finalul procesului, că Marius Mutulescu a fost revocat netemeinic şi nelegal. Pentru deciziile proaste din 2015, Consiliul Judeţean a plătit. A treia tentativă de debarcare pare să dea de lucru şi instanţelor penale, nu doar celor civile.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “SCANDAL ÎN CONSILIUL JUDEŢEAN. Revocarea lui Marius Mutulescu alunecă de la circ spre abuz de putere

  1. chingi

    Scandalurile astea se tin lant , oare se vor termina vreodata ? eu nu mai inteleg nimic din toata ciorba asta care sse intampla , este scandal in toata romania , sunt certuri de la nivel inalt pana in cele mai mici comune .. asa suntem noi romanii , ne certam pe ciolan !

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani         Turnul Alb al Castelului Corvinilor își recapătă strălucirea         Accident rutier pe Autostrada Lugoj – Deva         TIR-urile vor avea liber pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Teren sintetic de sport în curtea Școlii generale 7, din Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara va fi iluminată arhitectural. Reabilitarea mai așteaptă         Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră