S-au dus vremurile de huzur. Senatorii hunedoreni rămân la hotel, dar îşi negociază cazarea fiecare în parte

Senatorii hunedoreni rămân la hotel. Chiar dacă Senatul nu mai are, de joi, contract de cazare direct cu niciun hotel pentru parlamentarii săi, aleşii nu trebuie să îşi părăsească camerele, ci pot negocia direct cu reprezentanţii hotelurilor unde au stat până acum. De precizat că suma pentru cazare s-a înjumătăţit!

senatÎncepând de joi, Senatul nu mai are contract de cazare pentru senatori cu niciun hotel din Bucureşti, dar asta nu înseamnă neapărat că aleşii hunedoreni care ne reprezintă în Senat se vor muta. Deputaţii şi senatorii pot să opteze pentru închirierea unor apartamente de pe piaţa imobiliară sau pot rămâne la hotel, dacă acoperă din banii proprii cheltuielile de cazare în cazul în care acestea depăşesc suma de 4.000 de lei alocată lunar. Un număr de 54 de senatori mai aveau cazare plătită până joi, iar printre ei se află şi Dorin Păran, Haralambie Vochiţoiu sau Vasile Cosmin Nicula. Cosmin Nicula şi Haralambie Vochiţoiu locuiau la Raddison Blu, în timp ce Dorin Păran beneficia de cazare la Hotel Royal. Contractele încheiate de Parlament cu hotelurile bucureştene pentru cazarea aleşilor au expirat joi, aşa că parlamentarii, potrivit Statutului deputaţilor şi senatorilor, trebuie să se încadreze începând de vineri în suma de 4.000 de lei lunar pentru plata cazării în Capitală, aşa cum s-a stabilit. Asta nu înseamnă, însă, că aleşii trebuie să părăsească hotelurile şi să îşi caute apartamente pe piaţa imobiliară, ci pot să îşi negocieze, fiecare în parte, cazarea în continuare la hotel. Haralambie Vochiţoiu (PPDD) a şi făcut deja acest lucru. “Fiecare poate să îşi negociete cazarea. Eu am renegociat deja, şi chiar mai bine decât până acum. Rămân tot la Hotel Raddison. Suma este aboslut îndestulătoare. Sunt familii în ţară care trăiesc cu jumătate din această sumă 4 persoane”, a explicat Vochiţoiu.

De asemenea, Cosmin Nicula (PSD) spune că a negociat deja cu reprezentanţii Hotelului Raddison şi rămâne în continuare acolo.

Negociază în grup

De asemenea, Dorin Păran (PNL) îşi doreşte să rămână în continuare la hotelul unde este cazat, dar nu a negociat deocamdată.  Oricum, aiic negocierile se poartă în grup.  “Deocamdată nu am luat o decizie. Mai sunt câţiva colegi cu care am vorbit şi, înainte de 1 septembrie, vom merge să negociem cu reprezentanţii hotelulului. În principiu, cei de la hotel ar fi de acord, dar s-ar putea să fim nevoiţi să mai punem de la noi ceva pentru micul dejun. Vom vedea dacă mergem pe mic dejun 7 zile pe săptămână sau 4 – 5 zile, sunt chestiuni pe care o să le discutăm la momentul respectiv. (…) Te rezumi la ce îţi ajunge”, a explicat Dorin Păran. Pe de altă parte, acesta spune că alocarea unei sume pentru cazare, cu care fiecare ales să se descurce, este un lucru normal şi aşa se întâmplă şi la Parlamentul European sau în alte instituţii similare din lume.

Parlamentarii au petrecut ultima noapte la hotel pe tariful de 8.000 lei lunar. Diminuarea la jumătate a sumei lunare decontate pentru cazarea în Bucureşti, de care beneficiau până acum este un effect al adoptării Statutului deputaţilor şi senatorilor, publicat luni în Monitorul Oficial şi care a intrat în vigoare după trei zile.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor         DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna         Revelion în aer liber la Deva și Hunedoara         S-A FĂCUT ECOLOGIST. Conducerea centrală PER confirmă: Mareş este preşedinte la Hunedoara         Birou europarlamentar USR la Deva         UNDE SE RĂRESC PĂDURILE. Lista noilor exploatări forestiere din 2020, în județul Hunedoara         Arheolog reclamat în instanță după o poză în faţa Consiliului Judeţean: „Aveți grijă unde vă fotografiați”         Noul program Erasmus, cât mai echitabil și inclusiv         Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”