S-au dus vremurile de huzur. Senatorii hunedoreni rămân la hotel, dar îşi negociază cazarea fiecare în parte

Senatorii hunedoreni rămân la hotel. Chiar dacă Senatul nu mai are, de joi, contract de cazare direct cu niciun hotel pentru parlamentarii săi, aleşii nu trebuie să îşi părăsească camerele, ci pot negocia direct cu reprezentanţii hotelurilor unde au stat până acum. De precizat că suma pentru cazare s-a înjumătăţit!

senatÎncepând de joi, Senatul nu mai are contract de cazare pentru senatori cu niciun hotel din Bucureşti, dar asta nu înseamnă neapărat că aleşii hunedoreni care ne reprezintă în Senat se vor muta. Deputaţii şi senatorii pot să opteze pentru închirierea unor apartamente de pe piaţa imobiliară sau pot rămâne la hotel, dacă acoperă din banii proprii cheltuielile de cazare în cazul în care acestea depăşesc suma de 4.000 de lei alocată lunar. Un număr de 54 de senatori mai aveau cazare plătită până joi, iar printre ei se află şi Dorin Păran, Haralambie Vochiţoiu sau Vasile Cosmin Nicula. Cosmin Nicula şi Haralambie Vochiţoiu locuiau la Raddison Blu, în timp ce Dorin Păran beneficia de cazare la Hotel Royal. Contractele încheiate de Parlament cu hotelurile bucureştene pentru cazarea aleşilor au expirat joi, aşa că parlamentarii, potrivit Statutului deputaţilor şi senatorilor, trebuie să se încadreze începând de vineri în suma de 4.000 de lei lunar pentru plata cazării în Capitală, aşa cum s-a stabilit. Asta nu înseamnă, însă, că aleşii trebuie să părăsească hotelurile şi să îşi caute apartamente pe piaţa imobiliară, ci pot să îşi negocieze, fiecare în parte, cazarea în continuare la hotel. Haralambie Vochiţoiu (PPDD) a şi făcut deja acest lucru. “Fiecare poate să îşi negociete cazarea. Eu am renegociat deja, şi chiar mai bine decât până acum. Rămân tot la Hotel Raddison. Suma este aboslut îndestulătoare. Sunt familii în ţară care trăiesc cu jumătate din această sumă 4 persoane”, a explicat Vochiţoiu.

De asemenea, Cosmin Nicula (PSD) spune că a negociat deja cu reprezentanţii Hotelului Raddison şi rămâne în continuare acolo.

Negociază în grup

De asemenea, Dorin Păran (PNL) îşi doreşte să rămână în continuare la hotelul unde este cazat, dar nu a negociat deocamdată.  Oricum, aiic negocierile se poartă în grup.  “Deocamdată nu am luat o decizie. Mai sunt câţiva colegi cu care am vorbit şi, înainte de 1 septembrie, vom merge să negociem cu reprezentanţii hotelulului. În principiu, cei de la hotel ar fi de acord, dar s-ar putea să fim nevoiţi să mai punem de la noi ceva pentru micul dejun. Vom vedea dacă mergem pe mic dejun 7 zile pe săptămână sau 4 – 5 zile, sunt chestiuni pe care o să le discutăm la momentul respectiv. (…) Te rezumi la ce îţi ajunge”, a explicat Dorin Păran. Pe de altă parte, acesta spune că alocarea unei sume pentru cazare, cu care fiecare ales să se descurce, este un lucru normal şi aşa se întâmplă şi la Parlamentul European sau în alte instituţii similare din lume.

Parlamentarii au petrecut ultima noapte la hotel pe tariful de 8.000 lei lunar. Diminuarea la jumătate a sumei lunare decontate pentru cazarea în Bucureşti, de care beneficiau până acum este un effect al adoptării Statutului deputaţilor şi senatorilor, publicat luni în Monitorul Oficial şi care a intrat în vigoare după trei zile.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece + treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute