Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva va primi 2,5 milioane lei, bani cu care vor fi finalizate lucrările la secţia de Cardiologie. Spitalul este în reparaţii capitale de un deceniu, valoarea lucrărilor executate de firma Valenl Construct fiind de peste 1.100 de miliarde de lei vechi. Cei din Ministerul Sănătăţii spun că banii alocaţi ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor şi că vor face o analiză a cheltuielilor

Informaţia a fost confirmată de Vasilică Potecă, prefectul judeţului Hunedoara, care a susţinut prima sa conferinţă de presă ca prefect alături de primarul Florin Oancea.

Cardiologia, gata în două luni

Prefectul judeţului Hunedoara a spus că suma de 2,5 milioane lei, alocată Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara de către de Guvernul Orban, se datorează în primul rând lobby-ului făcut de primarul Florin Oancea, împreună cu care a fost la Palatul Victoria pentru obţine banii. Este vorba despre o primă sumă, urmând ca în a doua parte a anului să se aloce alte fonduri care vor merge, foarte probabil, spre Baia Sărată. „Problema reparaţiilor de la Spital este puţin mai complicată la această oră. Suma necesară pentru finalizarea RC (reparaţii capitale, n.red.) este de 40 milioane lei. Suma obţinută – 2,5 milioane lei – este cea pe care am promis-o pentru terminarea lucrărilor la secţia de Cardiologie. Astăzi (miercuri, n. red.) am cerut o precizare de la Direcţia de Sănătate Publică în legătură cu utilizarea acestor bani. Ceva trebuie să se şi termine odată! Nu putem să tot avem fel de fel de lucrări începute care nu se mai termină”, a spus prefectul care a citit apoi un înscris oficial al DSP Hunedoara prin care şefii instituţiei se angajează să folosească banii pentru secţia de Cardiologie, finalizată în proporţie de 80 la sută, urmând ca „noua casă” să fie gata în două luni.

Banii trebuia să ajungă

Lucrările de reparaţii capitale la SJU Deva au început în urmă cu zece ani, iar proiectul – finanţat exclusiv cu fonduri guvernamentale – era estimat la peste 1.100 de miliarde de lei vechi. Pe parcursul deceniului, lucrările au fost executate de Valnel Construct SRL, firma care a câştigat aproape toate lucrările mari la spitalele din judeţul Hunedoara şi lucrează în paralel la Sanatoriul Geoagiu, Spitalul Petoşani şi SJU Deva. „Ministerul Sănătăţii – dacă vrei să vă spun – este total dezamăgit de ceea ce s-a petrecut în acest domeniu. Ei spun că banii care au fost alocaţi la Deva ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor. Aşa cred dânşii de la Bucureşti. Poate au dreptate, poate n-au dreptate. Eu nu sunt specialist ca să mă pronunţ, dar o să facă o analiză şi vor lua fiecare obiectiv în parte. Intenţia acestui guvern este să finalizăm lucrările, nu să le ducem până la calendele greceşti. Adică, amestecând că avem zece mii de lucrări care nu se mai termin niciodată”, a mai spus prefectul Vasiliscă Potecă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020         Proiectul tehnic al construcției unui traseu pentru bicicliști în Deva, scos la licitație publică         Un turist și-a dat ultima suflare pe munte, în Masivul Parâng         Mircea Moloț: „Am îndrăgit mereu Țara Hațegului”         Profesori condamnați pentru purtare abuzivă față de elevi         Șase turiști rătăciți în Masivul Retezat         Accident la intrare în Hațeg. Manevra inconștientă a unui tânăr         INTERVIU. Cristian Coroiescu, candidat ALDE la Primăria Călan: În acest moment legat de Călan ne lovim de expresia “nu avem”         Cioban rănit de un urs, în Retezatul Mic         Motociclist fără permis mort într-un accident. Avea doar 21 de ani         Tânăr prins băut la volan pe un bulevard din Deva         Angajat al CJ Hunedoara, diagnosticat cu Covid 19. Ce măsuri au fost luate în instituție         Povestea celei mai bogate mine de fier, exploatarea de la Ghelari         Un nou restaurat se deschide la Orăștie – „Curtea leilor”         Se lucrează pe Autostrada A1, în zona Orăștie         Șoseaua Deva – Lugoj, în lucru. Se montează parapete de beton în zona Coșava – Coșevița