REACŢII DUPĂ PICHETAREA PREFECTURII. Uzina Mecanică Orăştie, sub control încrucişat. Urmează DNA?

Trafic de influenţă, abuz de putere, fals şi uz de fals – sunt doar o parte din faptele care gravitează în jurul scandalului de la Uzina Mecanică Orăştie (UMO). Prefectul Fabius Tiberiu Kiszely merge joi la Uzină, în tentativa sa de a dezamorsa conflictul. Pe de altă parte, Corpul de Control al ministrului Economiei a ridicat documente, după trei zile de verificări în fabrică. Povestea curge spre cercetare Antifraudă şi Anticorupţie

 

Toate aceste măsuri vin după protestele muncitorilor de la UMO, manifestări care au culminat cu pichetarea Prefectura Hunedoara, în zilele joi şi vineri săptămâna trecută.

Sforării pentru doi PSD-işti trecuţi în şomaj

Sindicaliştii au sesizat Instituţia Prefectului asupra abuzurilor comise de PSD pentru a ţine în plată doi demnitari trecuţi în şomaj. Anul acesta au fost 20 de disponibilizări la fabrică, din care 18 salariaţi erau direct productivi şi doi au fost de la birouri (TESA). Cei doi “birocraţi” sunt şi consilieri PSD Orăştie. Este vorba despre Ioan Paşca şi Nicolae Pândărelu. Pentru cei ei, partidul a tras sforile ca să rămână pe ştatele de plată, ba chiar să fie promovaţi – cum este cazul consilierului PSD Ioan Paşca, ajuns director adjunct la UMO şi administrator la SC Pralmec SA, o firmă ruptă din Uzina “mamă”. Membrii Sindicatului “Speranţa” susţin că anularea preavizelor pentru pesedişti s-a făcut abuziv, prin momiterea mai multor ilegalităţi. “Noi am solicitat Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara să facă verificări, dar n-au făcut nimic. De aceea solicităm prefectului să intervină”, a declarat Nicolae Stoica, preşedintele Sindicatului “Speranţa”.

Urmează controale şi dezvăluiri

În timpul protestelor ţinute la Palatul administrativ de la “broaşte”, sindicaliştii au fost primiţi de prefectul Fabius Tiberiu Kiszely care a promis să verifice la sediul UMO cele sesizate. La discuţiile cu protestatarii au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă care şi-au declinat competenţa susţinând că cele sesizate sunt de competenţa Finanţelor publice şi ANAF. “Noi aşteptăm un răspuns scris pentru că deocamdată ne-au comunicat asta doar verbal. Avem promisiunea că joi va veni şi prefectul în societate. Între timp a venit şi Corpul de Control al ministrului care a stat trei zile şi a ridicat mai multe documente. Noi aşteptăm un rezultat al acestor controale şi verificări, după care vom face o conferinţă de presă cu tot ceea ce se întâmplă la Uzina Mecanică, pentru că se întâmplă lucruri anormale, lucruri ilegale”, a declarat preşedintele Sindicatului “Speranţa”.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie